Tuesday, March 6, 2012

Vårtecken på stan


Även om isvindarna fortfarande håller sitt grepp om Stockholm så känns det ändå som om våren ligger och lurar precis bakom knuten. Det börjar dyka upp mer och mer vårtecken när man ser  sig om på stan. Älskar att passera förbi blomsterhandlarnas stånd och butiker. Stora buketter med tulpaner i alla möjliga färger lockar ögats aptit.

 Även fluffiga fina mjuka fjädrar i alla möjliga färger dyker upp nu och påminner om att det faktiskt inte är så långt kvar till påsken. Semlornas tid är förbi och gottebullar har nu byts ut mot björkris och videkvistar.


Jag tycker det är precis detta man behöver och längtar efter så här års - FÄRG! Så härligt att få njuta av färggranna fjädrar, tulpaner i allsköns färger, färgglada kläder i skyltfönstrena. Bring it on!


 Mina egna vårtecken hemma hos mig har fått bli denna kruka med påskliljor. Än är det för kallt för påskliljorna att blomma utomhus så man får njuta av dem inomhus istället och det funkar ju utmärkt. Den här var precis på väg att slå ut i söndags och har fömodligen slagit ut nu. Har faktiskt inte hunnit kika efter.


Veckans tulpanbukett kom faktiskt C hem med förra veckan. Han hade gått förbi ett tulpanstånd och eftersom han vet att detta är en av mina absoluta favoritblommor och att vi inte hade några hemma för tillfället så köpte han dessa rosa-vita till mig. Ibland är stor lycka en liten gest som denna. 
Det ryktas om riktig vårvärme till helgen och början på nästa vecka med en hel del sol så det ser jag fram emot.

10 comments:

Marie said...

Så mysigt med tulpaner! :)

Desiree said...

Marie, yes det kan man aldrig få för mycket av.
Kramis!

Annika said...

Härligt med alla de typiska vårtecknen hemma, som PÅSKRIS!!!
Underbart!
Tulpaner är verkligen fina, och så rätt, så rätt hela vintern.
Men, nu är det ju snart vår. På riktigt.
Vi ska få 18 grader idag!!
WOAH
21 imorrn.
Galet.
Kram!!

Desiree said...

Annika, rena rama sommartemperaturerna som ni har. Förstår att körbärsträden kommer att slå ut i förväg om det fortsätter på det spåret. Jag gillar påskris men C är tyvärr pollenallergiker så det blir inget påskris hemma. Får njuta av fjädrarna ute eller på stan.
Kram!

Saltistjejen said...

Så vackert! Visst märker man av våren på stan just i form av färger och blommor! Det brukar nästan alltid bli mer färger i skyltfönster och affärer när man kommer in i mars månad. Tror vi alla BEHÖVER det på något vis! :-)
Och värme har även vi nu. Idag ska det bli 16 grader och imorgon runt 20! Puh!!! Rena rama sommarvärmen nästan.
Kram!!

Katarina said...

Påskris, det är så vackert, speciellt med alla fjädrarna. Jag inser nu att detta är något som är färgglatt för svenskarna.. Jag börjar bli van med starka färger och färgkombinationer och älskar det!! Färg gör en glad och energisk!

Kram

Desiree
En fundering?? Ska du inte ta bort kommentars koderna, som vi måste fylla i då vi lämnar kommentarer.. Ibland får man skriva dessa svårlästa bokstäver och siffror flera gånger? Ibland ger jag upp, då jag inte kan utläsa alla bokstäverna,,,Jag har fått tips om hur man tar bort dem från sin egna blogg.. :)

Anne-Marie said...

Älskar dina tulpanbilder. :) Tittar förgäves i affärerna i Mt Shasta men det finns aldrig tulpaner. Hur trista är folk här? ;) Fjädrarna är så härliga tycker jag. Påsken går egentligen helt spårlöst förbi här i USA. Ingen extra ledighet eller annat fint som lyser upp. Här går temperaturen upp och ner som en jojo. Ena dagen +15, nästa +2. Kramar!

Lotta said...

Du bjuder på ännu mer härligheter!

Påskris är bäst så här års...jag vill se det och tycker det är en sådan "kick off" för våren.

Tulpaner är helt rätt och härligt också, men påskriset är så fint så här inför uppladdningen av påsken.

Kram!

Liz said...

Harligt med riktigt paskris och fjadrar! Har finns inte bjorkris och i KS hade vi inte heller nagra bjorkar sa jag plockade in alla mojliga grenar fran tradgarden och satte (svenska) fjadrar i. Sa underbara farger!!

Desiree said...

Saltis, ja ni har rena rama sommarvärmen men här ska det också komma värme nu uppåt 10 grader och det känns otroligt nice.
Kram!

Katarina, hi hi det är roligt att det som ändå uppfattas som färgglatt och starka färger här inte alls är så för dig som bor i Asien. Jo det kanske är en bra idé att ta bort bokstavskoderna helt. Jag gör det.
Kram!

Anne-Marie, ja det minns jag som lite trist med påsken i USA att den ofta passerade så spårlöst. Hoppas du hittar lite tulpaner i butiken snart.
Kram!

Lott, jag är glad att sådant här med påskris dyker upp redan nu så att man får chansen att njuta av det under en tid redan påsken.
Kram!

Liz, det går ju också bra att plocka grenar från andra träd och pynta med lite fjädrar.
Blir också väldigt fint.
Kram!