Wednesday, March 21, 2012

Fredagstema på en torsdag

Då vi sticker imorgon så tänkte jag att jag kör fredagstemat redan nu på en torsdag istället. Våffeldagen infaller nu på söndag och därför är temat från Olgakatt är kort och got våffeldagen. Klart jag firar denna dagen. Älskar våfflor. Vi köpte ett våffeljärn i USA som vi tog med oss och det funkar toppen här med transformatorn.


Jag gör gärna våfflor som söndagsbrunch då och då. Min favorit är med fruktsallad till och kesella istället för grädde (jag är ju en sådan där konstig typ som inte gillar grädde). Jag har ett toppen recept på lite nyttigare powervåfflor som är riktigt goda. Jag lovar att dessa blir minst lika goda som andra frasvåfflor. 


2 ägg
1.5-2 dl mjölk
0.5 dl Grahamsmjöl
1.5 dl vetemjöl
0.5 dl havregryn
2 msk linfrön eller krossade linfrön
2 rivna morötter (beror på storlek)
1 msk rapsolja eller annan neutral olja
1 tsk vaniljsocker
1 tsk bakpulver
En nypa salt
Rivet apelsinskal eller citronskal från en apelsin eller citron

Vispa ägg och mjölk i en bunke. Blanda mjölsorter, havregryn och salt för sig tillsammans med vaniljsockret och bakpulver. Vispa ner mjölmixen i äggsmeten. Riv morötter fint och riv citron eller apelsinskal. Blanda ner med resten och tillsätt 1 msk rapsolja till smeten. Grädda i våffeljärnet och ät bums och njut.


Ha en underbar våffeldag och njuuut av några goda våfflor på just ditt favoritsätt.


Igår eftermiddag och kväll var en alldeles ljuvligt skön vårkväll. Luften kändes ljummen och det var hela 13 grader. Rekord för i år. Dessutom klart och soligt som avslutades med en väldigt vacker solnedgång över Stockholm när jag cyklade hem efter träningspasset. 


Ja gott folk nu sticker vi. Lite resnerver har jag nog allt för jag vaknade redan 05:30 idag och kunde inte somna om. Well well det kan ju ha sina fördelar också för då kanske jag är tillräckligt trött för att senare somna på flighten.


Ha en fin fin dag.

11 comments:

Katarina said...

Åhhh,, jag vet ju att du gillar våfflor och din recept ska jag absolut prova. Vi gör våfflor då och då, gärna med färsk frukt till.. Dina bilder är fina,, man ser t.om att det ryker från laggarna..

Kram

Marie said...

På söndag måste det bli våfflor! Ditt recept låter jättegott!

Charlie sa ... said...

Viken powervåffla! Vad gott det låter

Kära Desiree, jag önskar er en safe trip och en underbar semester. Ska hålla koll på bloggen så jag direkt när du skriver.

Stor kram!

Pernilla said...

Hej,
Det receptet på våfflor lät jättegott, blir till att testa på söndag!

Ha en jättehärlig semester önskar jag från ett vårsoligt Göteborg!

Annika said...

HA den bästa av RESOR!!
Jag längtar efter att få följa er resa via bloggen!
HA det helt ENKELT BÄST!!!
Vilket gott våffelrecept du har. Jag kommer inte att ha ngt alls att komma med imorrn.
Ha en underbar semester!!!
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Mums!! Vilkasmarriga våfflor!
Och du HA NU EN UNDERBAR RESA!!! å jag är sååå avis! :-)
Kul att du kan blogga under resans gång också!
KRAM!!!

Gnuttan said...

Vilken bra idé med kesella istället, det har jag inte tänkt på (även om jag inte tror jag riktigt kan få tag på det här). Ditt recept lät precis som det jag lite efterlyste i mitt inlägg (som först blir synligt imorgon).
Fortsatt trevlig resa!

Nilla said...

Mums! Vilket fint inlägg! Det låter som ett bra recept att prova. Ha en fin helg.

Karin said...

Fantastiskt recept, måste testa. Jag som har känt mig så äventyrlig när jag blandar i lite havregryn i smeten... Det här var verkligen något helt annat!

Äventyret framtiden said...

Tack för spännande recept. Skall testa, givetvis.
Ha en fin helg!

Karin

Desiree said...

Tack allihop. Jag hoppas ni får njuta av riktigt goda våfflor nu på söndag vare sig det blir mitt reecpet eller något annat favoritrecept som ni har.
Kram!