Friday, October 21, 2011

A room with a viewEn liten kort hälsning från Toscana. Det är fantastiskt vackert här och mat samt dryck otroligt goda! Fälten breder ut sig som ett gigantiskt lapptäcke. Böljande kullar med vinodlingar och olivträd.Utsikten från vårat hotelrum vi hade i Radda in Chianti där vi tillbringade våra två första nätter. Taget i gryningen när solen precis gått upp. Så nog kan man säga att vi har room with a view.Världens fulaste lilla bil, våran hyrbil är denna lilla Lanzia. Liten skåp bil men väldigt praktisk att parkera. Här i europa är det bäst med mindre bilar. Gatorna i dessa små bergsbyar många byggda under medeltiden är många gånger väldigt smala och trånga och då underlättar det med en liten bil.Mycket gott vin har det blivit. Vi har dels provat då vi varit ute och ätit middag men också kört runt och provat på flera olika vingårdar. Vi började som sagt i Chianti och där fanns det många goda viner. Har nog redan köpt för många. Just nu befinner vi oss i Montepulciano. Vi åt en fantastisk god middag igår. Idag kör vi vidare söderut mot Saturnia och de heta källorna som finns där. Lite spa står på dagens agenda och sedan lite mer gott vin och god mat förstås :-)

Detta får bli väldigt kort och jag får visa mer bilder och berätta mer då vi är hemma igen.

Ha en fin helg allihop!

9 comments:

Marie said...

Jag tror ni bodde på samma hotell i Radda in Chianti som vi när vi var där på smekmånad! Tror det hette Relais Vignale? Jättemysigt ställe. Och så mycket god mat! Åt ni på Pizza Pie? Gigantiska pizzor som man delade på o de var så goda! Hoppas ni får en fin semester! :)

Carl Bruder's personalia said...

Yes det stämmer väl. Så mysigt och vackert hotel. Love! Nej vi har inte provat pizza pie ännu. Låter spännande. De hade mycket gott på menyn och den lilla staden var så charmig.
Kram!

Taina said...

Men vad härligt! Snacka om att ladda batterierna.

Kram kram

Annika said...

Snacka om MYSIGT och vackert!
Förstår att ni njuter fullt ut av allt. Chianti-vin gillar jag verkligen!
JAG VILL OCKSÅ ÅKA DIT!!!
Kram!!

mammaxtre said...

Men vilken mysig resa nu gör. Utsikten är njutbar, det förstår jag så väl.

Ha det fortsatt bra.

Anne-Marie said...

Vilken utsikt ni hade. Mysigt! Det verkar praktiskt med en liten bil på de smala vägarna. Härligt att kunna njuta av god mat och dryck. Skall bli roligt att se mer från resan. Kramar!

Fröken fräken said...

Ni ser ut att ha det alldeles underbart. Vilken utsikt från hotellrummet. Ja hur skulle man inte kunna köpa på sig alldeles för mycket vin när man är i vin paradiset.
Jag ser fram emot fler bilder.

Kram

Miriam said...

Vackert! Precis rätt taktik för att tackla höstmörkret! :-)

viagra online pharmacy said...

Jag älskar inredning och temat för denna plats, jag älskar verkligen att lägga en del av detta till min restaurang.