Saturday, October 15, 2011

Lördag i bilder

Lördag, vaknade med den där härliga känslan av att vara utvilad. Ledig, soligt väder. Kände hur glädje och energi spred sig genom kroppen. Häng med på min lördag i bilder. Here goes:


Tog fram den lilla röda väskan och började packa inför Toscana resan. Fick gräva fram lite sommarkläder. Känner mig redo och taggad att sticka på onsdag morgon.


Efter en skön långfrukost med tidningen så blev det faktiskt ett pass på Friskis. Helt spontant så där. Känns helt underbart när man har den där glädjen och energin som gör att träningen verkligen blir till något lustfyllt och kul.


Sedan cyklade jag upp till Katarina Bangata där man varje lördag under hösten har en Farmers market eller Bondens marknad som det heter här. Det är något jag varit sugen på att besöka men inte kommit iväg förräns nu. Mycket folk och mycket gott och fint att köpa.


Påminner mycket om den Farmers market vi besökte i Birmingham, Alabama till konceptet men med svensk touch då man säljer svensk honung och fårskinspälsar, mössor osv.

Här hittade jag många jättefina pumpor. Pumpor i olika storlekar, färger och former. Så vackra! Jag köpte några stycken olika som höstdekoration så länge och som vi sedan kan karva till lagom till Halloween.

Blommor, frukt, grönsaker, honung, fårskin, bröd, sylt, saft och lite hantverk såldes här. Populärt och uppskattat. Jättekul att få gå på svensk farmers market på söder.

Nästa anhalt blev Cup Cake Stockholm som nu finns både vid St.Eriksplan och på söder. Dessa små godingar såg bara så himla söta och goda ut att de fick mig att stanna till och beundra dem. Föll för mini-varianten som typ är två tuggor stor.


Resultatet blev en liten ask och 6 stycken mini cup cakes. Hello cup cakes, ska vi ha fest ikväll? ;-)


Fortsatte min cykeltur in mot stan. Kändes helt lagom att stanna till och ta sig en fika på mitt favorit café på V. Street Coffee.

En lika god som vacker cappuchino och en liten valnöts smörgås.


Hamnade sedan på Åhlens city för att kolla in lite vad som fanns där. Make Up Store hade någon event på gång med sminkningar och fotomodeller. Jag fick komma fram och bli sminkad. Det är alltid kul att bli sminkad proffessionelt. Hon som sminkade mig körde på och berättade vad hon gjorde. Jag hade ingen spegel så jag såg inte alls hur det blev. När jag var klar så stod det en annan tjej på tur och jag frågade om hur det blev då jag ännu inte fått se resultatet. Jodå, fint men ganska blått sa hon. Holy shit! Då jag kollade mig i spegeln såg det minnsan väldigt blått ut. Ärligt talat såg det inte klokt ut. Jag kände mig inte snygg utan mer utspökad. It ain't Halloween yet, tänkte jag. Fick faktiskt köpa några face wipes för att ta bort det värsta. Det brukar ju bli kul och snyggt då man blir sminkad men detta blev bara crazy.

Förutom smink episoden så har det varit en fin och mysig lördag. En fin dag med solsken. Nu ska jag laga middag, kolla lite film och ha en date med mina cup cakes :-)

7 comments:

Marie said...

Vilken härlig dag! Så du åker till Toskana i veckan? Var i Toskana ska ni? Det förstår jag att du ser fram emot!

De där cupcaksen ser riktigt goda ut... :)

Sofia said...

Mysig dag! Tycker alltid att det låter så lustigt när man översätter saker som 'Farmers market' till svenska...vet inte varför...

Date med cupcakes lät ju jättemysigt, ENJOY!

Desiree said...

Marie, jepp på onsdag bär det av. Vi kommer att köra runt lite i Toscana. Vi flyger till Rom och hämtar ut hyrbilen där och sedan får vi se vart vi hamnar bland de små bergsbyarna.
Jag har höga förväntningar på dessa cup cakes. :-)
KRam!

Sofia, ja jag håller med dig. Det låter like konstigt i mina öron att säga bondens marknad när jag är van vid att säga farmers market. Men det var riktigt trevligt.
KRam!

Monica said...

Fin dag och den där sminkningen har jag varit med om också fast på annat ställe och var väl snyggt tyckte andra men så enormt kraftig och mycket färg, jag vågade inte cykla hem med den utan gick in på toan och tvättade bort allt:-), tyckte egentligen inte de var så professionella heller;-), de cupcakes du köpte ser väldigt både goda och fina ut!

Saltistjejen said...

Låter som en skön dag! Kul att se vad du gjort den här alldeles "egna" lördagen!! Mini cup cakes såg gott ut. Gillar konceptet också efter som varnliga cupcakes lätt kan bli alldeles för mastigt.
Haha hade gärna sett sin sminkning ändå! Avatar kanske????? ;-)
Kramar!

Desiree said...

Monica, jag håller med dig om att det inte kändes så proffsigt med sminkingen. Jag har inget emot att våga lite mer men detta blev inte snyggt. Tråkigt att du också varit med om samma sak. Jag blev iallafall inte sugen på att köpa något smink efter att ha kollat mig i spegeln.
Kramar

Saltis, det var perfekt med mini cup cakes för då kunde man prova ett gäng olika utan att det blev för mycket. De var ungefär två tuggor. Ha ha jo jag kan tänka mig att den där sminkingen hade passat om jag skulle vara med på Avatar
:-)
Kramis!

Annika said...

VILKEN mysdag!!
Och vilka fina cupcakes. Var de goda??
DE såg fina ut!
Det där med att sminas på varuhus är så svårt. Tror aldrig jag fått ngn lyckad make-over där...
Man blir alltid översminkad till max!
kram!