Wednesday, October 26, 2011

Radda in Chianti

Vi fortsätter på Toscana temat men nu lovar jag visa och berätta om annat än mat. Vi flög som sagt till Rom från Stockholm där vi hämtade ut hyrbilen med en gång och styrde kosan norrut mot Toscanas böljande kullar. Första två nätterna bodde vi här i det lilla men otroligt charmiga Radda in Chianti. Det visade sig att Marie också bott på detta hotellet då hon var i Chianti/Toscana på sin bröllopsresa. Hon kände nämligen igen några av bilderna jag la ut som ett litet inlägg medans vi var i Toscana.

Ska man fira något eller åka på bröllpsresa så är detta hotellet riktigt romantiskt och charmigt. Så mysigt och det ligger mitt i hjärtat av Chianti regionen.

Jag kunde knappt slita mig från fönstet första morgonen för detta var utsikten från vårat rum! Helt makalöst vackert. Böljande kullar, vackra åkrar med prydliga rader av vinrankor, en liten sjö, små söta stenhus.

Första morgonen var det dock lite dimma i luften men jag njöt för fulla drag av utsikten ändå.Hotellet, Relais Vignale hade flera små mysiga salonger och sällskapsrum. Här fanns sköna fotöljer att vila sig i och bara njuta av utsikten. Man kunde kliva ut på verandan och njuta av utsikten över olivlundar och vinfält. Det fanns en stor öppen spis i ett av rummen, vackra blombuketter. Inte mycket folk utan man kunde utan problem ta något av sällskapsrummen och sitta där och bara njuta med eller utan ett glas vin. Hotellet har sin egna "enoteca" eller vinbar/vinkällare. Man kan både prova och köpa på plats. Jag kan meddela att vi både provade och köpte så klart.


Vi fick njuta av den vackra höstsolen och höstfärgerna. Jag hade gjort en miss när det gällde packningen. Jag hade kollat vädret för Rom och trott att det skulle vara mer eller mindre samma väder och temperaturer här uppe i Toscanas bergsbyar men där hade jag fel. Det var betydligt kyligare än vad jag hade förväntat mig. Sommarkläder som jag hade packat med mig var fel val. Här uppe var det runt 10-15 grader så jag fick flitigt använda jeansen som jag rest i. Men det var som sagt sol och vackert ändå.Första dagen då vi kom hade det precis mörknat så vi hade inte tid att kolla in Radda in Chianti. Men dagen därpå passade vi på att fota och utforska genom att ta oss en liten promenad. Väldigt liten by men full av charm.


Små söta butiker, några resturanger, lilla grönsaksbutiken, slaktbutiken, torget, kyrkan osv. Helt underbart att strosa igenom en solig morgon.


Jag är så glad att vi hamnade på detta hotellet. Vi hamnade faktiskt på hotellets restaurang båda kvällarna. Den första kvällen var vi trötta efter resan och orkade inte gå iväg någonstanns och den andra kvällen var vi rätt matta efter att ha varit ute hela dagen. Det var absolut inte fel att inta båda middagarna på hotellets restaurang. Mycket god mat. Även frukostbuffén som ingick i hotellpriset var riktigt bra och lyxig. Poolen provade vi inte på eftersom det inte var så varmt i luften. Men nog kändes det nästan som jag hade klivit in i filmen " A Room with a View" på detta hotellet. Jag sa till C att här kände man sig verkligen som "the pampered pet".


Toscana är fullt av småstäder som denna fyllda med charm. Landskapet sååå vackert. Att åka hit är en njutning både för sinnet, ögat och smaklökarna. Små slingriga vägar förbinder bergsbyarna med varandra. Även om avståndet inte är så långt mellan byarna så får man ändå räkna med att det tar längre tid än vad man tror just för att vägarna är så pass slingriga. Men här i Toscana får man känna att man verkligen lever La dolce vita i sin rätta mening. Man provar vin, njuter av landskapet, äter gott och tar en och annan promenad i charmiga medeltida byar. Life is good here!

10 comments:

Marie said...

Åh, nu längtar jag tillbaks! Så härligt! :) Vi var där i mitten av september, så vi kunde använda poolen några gånger. Det var riktigt härligt att flyta omkring där och spana ut över olivträden. Kul att ni också tyckte om hotellet, vi hittade inga fel på det! Vi bodde där en vecka och åt på restaurangen en gång, sen provade vi resterande restauranger i Radda, det finns vissa som är riktigt, riktigt bra! :) Jättefina bilder!

Millan said...

Nu har jag last om er resa och njutit av alla underbara foton och vill ocksa ut och resa. Det ser verkligen helt underbart ut!! Den har tiden pa aret ar det ju extra harligt att resa da det inte ar sa exalterande vader hemma precis.
Maten i italien ar helt otroigt ocksa. Det gar liksom inte att jamfora med att ata italienskt har uppe i norr...

Harligt att ni fick en sa fin resa!

Kram
Millan

Saltistjejen said...

Ja du det ser ut som "på film" hahaha! Såååå vackert!! Jag tänker ibland när jag reser till vackra ställen att "tänk att vakna till detta varje morgon! Tänk att ha sådan skönhet omkring sig varenda dag!" men jag gissar att det blir vardag det med så småningom. Som boende i New York vet jag ju att många tänker likadant om det. Men det blir som sagt vardag här liksom jag gissar att det blir vardag i Toscana. Men ändå.... LIIITE kan man ändå fundera över hur det vore att bo och leva i så vackra miljöer. Jag tänkte likadant när vi var på Hawaii, främst då Kauai som var helt sagolik!
KRAM!

Fröken fräken said...

Åh lyckliga du som fått en sån underbar semester och tack för att du ville dela med dig. Hotellet såg ju verkligen urmysigt ut. Tänk om man bodde så och fick vakna till det varje morgon. Härligt.
Jättefina och underbara bilder som vanligt

Kram!

Loppan flyttar västerut... said...

Oj vad underbart, Toscana är nästan den bästa platsen i världen. Maten! Jag sitter här o får liksom sån abstinens att snålvattnet rinner o magen skrik-kurrar o jag ser vinflaskor susa förbi ögonen. Glad för din skull!
Kram

Desiree said...

Marie, jag kan tänka mig att september månad är perfekt att resa hit då det fortfarande är så pass varmt att man kan njuta av poolen men efter europa semestern så att det inte är så mycket folk. Kul att det fanns fler bra resturanger i byn. Jag önskar att vi hade provat något annat ställe också men vi var så himla slut efter andra dagen och vi visste ju att maten var bra på hotelresturangen så lättjan fick ta över. Det var så kul att du kände igen bilderna med en gång från stället. Jag tycker det var så fint och mysigt här. Så glad att vi hamnade här.
KRam!

Millan, ja det här var precis vad vi behövde. Komma ifrån hösten en smula och få njuta. En riktig vitaminbooster för själen. Jag tror vi får försöka satsa på att göra något sådant här under hösten för att bryta upp den mörka årstiden och ha något att ser fram emot efter sommarsemestern utan att behöva vänta ända fram till jul.
Kram!

Saltis, ja den tanken tänkte jag också. För mig var detta som på film eller som en otroligt vacker tavla hela detta landskap. Men jag tror som du säger att det blir vardag tids nog också. Men resandet gör ju att man får upp ögonen för nya platser och det är ju det som är fantastiskt. Nog skulle jag tycka att det vore väldigt coolt att bo som ni gör just nu i NY med den utsikten ni har. NY skyline är ju mycket vackert det med fast på ett helt annat sätt.
KRam!

FrökenFräken, tack. Det är roligt att kunna dela med sig av tips och reseinspiration. Jag tycker det är underbart att själv få ta del av ställen som andra bloggare har varit på och finna nya ställen som man faktiskt kanske inte har tänkt så mycket på men får upp ögonen för .
KRam!

Loppan, tack. Godare mat har jag nog aldrig fått på en semester än detta. Italien åker jag mer än gärna tillbaka till igen.
Kram!

Annika said...

SÅ vackert!!
Vilket ställe.
Romantiskt så det förslår.
Vilket landskap!
All mat, allt detta vin, tervliga människor och sen ett landskap som vore det paradiset.
Fantastiskt!!
KRAMAR!!!

Lotta said...

Sagolikt vackert! VIlken pangresa. Lyckliga ni!!!

Det måste vara en av världens härligaste platser. Det ser precis ut så som man tänker sig Toscana och vill att det ska se ut.

Och så maten på det. Vinet, känslan, atmosfären, ljuset.

Vackra bilder!!!!

Kramar

Anne-Marie said...

Vilken otroligt vacker del av Italien. Fantastiskt fina bilder du tagit. Och så annorlunda det är med husen och kulturen som finns i Europa men som inte alls finns på samma sätt här i USA. Förstår att ni levde som "kung och drottning" litet grand. :) Grattis förresten i efterskott! Kramar!

Katarina said...

Tack för att du bjuder oss på vackra bilder! Man får liksom aldrig nog av dessa bilder från Italien!