Monday, October 10, 2011

Ready for the blizzard

I feel ready for the coming winter as far as protective and warm gear goes. I have the stuff even if I may not have the mental strength for Swedish winter survival. This weekend I found this jacket. I like it because>
-it is colorful (everything is so dark here during the winter that I need something bright to cheer me up with).
-it is longer and covers more.
-it is very warm even if it still is light weight.
-you can zip it all the way up and the hood is great for when the blizzard is blowing hard winds in all directions.I also found shoes. Needed a new good pair of warm winter shoes. I have a great pair of boots but I wanted something that had more of a low cut. I think these will be perfect to alternate with the boots. I had a pair of winter hiking shoes but they were just not very comfortable as well as being very heavy.

Here you got to gear up well in advance. You can't wait until it really is winter or all the winter stuff will be sold out in the stores. Winter stuff you buy now during early fall and and summer stuff you buy during early spring. You always have to be ahead of the season but I guess that is the way it is in most places.

10 comments:

Millan said...

Ser mycket snyggt ut!! Jag kanner lite som dig att jag inte riktigt ar redo for host och vinter annu.. mentalt... men vi har shoppat loss pa jackor, boots, vantar och mossor de senaste veckorna sa nu kommer vi i alla fall inte behova frysa :-). Det blev nastan ite komiskt da ett stort paket med jackor och annat jag bestallt pa natet anlande for tva veckor sedan .. samma dag som det plotsligen blev 29 grader varmt ute och barnen badade i poolen i tradgarden ;-).

Men nu ar det snart dags att ta ut de ordentliga jackorna for hosten ar definitivt har!

Kram!

Saltistjejen said...

Gillar jackan jättemycket! Håller med om att färg alltid är härligt särskilt på vintern då det är så mörkt. Den passar dig verkligen jättefint!
Riktigt bra och varma skor är också ett måste när det blir riktigt kallt och snöigt. Bra sulor så an inte halkar.
Kalas att du är redo redan! men vi får hoppas det dröjer lite ändå innan du behöver använda dem.
KRAM!!

Victoria said...

Wow, vilken härlig färg på jackan!!
Kram//Vic

Annika said...

Din jacka är ju superfin!!
Gillar färgen!
Som du säger är det bara trevligt att lysa upp den mörka vintern!
Köngorna gillar jag också.
Skönt att du fixat vinterjacka och kängor. Bring on the winter då...
Eller inte...
:-)
Kram!

Fröken fräken said...

Ja jag håller med ovanstående, supersnygg jacka. Jag har min gamla parka som jag köpte för länge sedan men den funkar och är väldigt varm. Den är alldeles för varm för Oregons vintrar så den lämnar jag nog kvar Sverige när jag åker tillbaka. Men jag tycker att det är svårt att hitta vinterskor som är varma, snygga och sköna. Det känns som dom ofta är antingen eller.

Hoppas du är redo för kylan för den kommer ju snart.

Kram

Desiree said...

Millan, ha ha ja är det inte ironiskt att man ofta får köpa vinterkläder när det fortfarande känns helt fel. Extra lustigt att alla era varma kläder anlände när ni hade värsta sommar temperaturerna fortfarande. Men ändå skönt att ha det fixat och hemma då kylan slår till.
Kram!

Saltis, ja jag kände att allt var så mörkt förra vintern. Ville inte ha min svarta jacka som jag hade då. Det är alldeles för många svarta och grå jackor folk har på sig. Kände behov av något mer färgglatt och då blev denna perfekt. Ja bra skor är också superviktigt som är varma och som har bra sula så att man får fint grepp på snöiga och isiga trottoarer.
Kram!

Victoria, tack så mycket.
Kram!

Annika, ha ha jo nog kan jag säga bring it on men jag hoppas att den där vargavintern inte kommer riktigt ännu. Men ändå skönt att känna att man är utrustad.
Kram!

FrökenFräkenen, ja det där med skor är inte lätt, det håller jag med om. Här är ju säsongen så lång att skorna nästan bara räcker en säsong. Jag ville ha ett par kängor som funkar bättre till jeans och byxor än vad stövlarna gör så jag hittade dessa som verkar bra. Jag hoppas de kommer vara varma och bekväma under vintern.
Kram!

Eleonor Walston said...

Valdigt snyggt. Jag saknar att gosa in mig i en riktigt harlig dunjacka. Och som dom sager i Sverige- Det finns inget daligt vader, bara daliga klader =) men med den har utrystningen kommer du inte frysa!
Kram

olgakatt said...

Helt rätt med röd jacka bland alla andra som har svarta! Jag är SÅÅ trött på alla helsvarta kläder som nu dominerar hela året, dessutom. Röda skosnören till och du blir jättechic! Med mössa utan pälstofs blir du UNIK!
Eller är den ute nu??

Katarina said...

Rött! Great! Jag gillar röda kläder och din nya jacka är jättefin! visst blir man glad av färger?

Kram

viagra online said...

Sure you have prepared to it and it is a nice style that you have. I hope that it isn't so bad this time.