Thursday, October 27, 2011

Fredagstema

Denna veckas fredagstema handlar om ett årtal. Temat lyder "välj ett årtal och berätta". Jag har valt året 1974. Jag fick nyligen foton från våran barndom som pappa scannat in. Det har varit otroligt roligt att kolla på alla dessa kort. Jag satt som klistrad i timmar och kollade igenom 1972 till 1996 som jag fått.

1974 bodde vi i Kairo i Egypten. Pappa jobbade för FN och jag var två år gammal. Vi bodde i Kario i något år. Jag lärde mig prata lite på arabiska då vi hade en tjej som kom och städade hemmet några gånger i veckan. Jag lärde mig kommunicera med henne och då tyckte nog mamma det var dags att flytta då hon inte förstod sin dotter längre. Tyvärr minns jag inte alls något av arabiskan jag lärde mig då. Här är några bilder av Kairo från 1974.Kameler har ju funnits där under alla tider nu som då.


Jag lärde mig gå här och gillar att trampa på och lämna mamma bakom mig.


Kairos gator med åsnor, bilar och folk.

Lite semesterbilder. Vi åkte till Grekland och det är där jag sitter på dessa trappsteg och blir fotad. Vi åkte hem och firade jul i Sverige och jag fick fira Luicia för första gången.


Min pappa, geologen ute i öken med sin mineral hammare i handen. Jag har väl ärvt min kärlek till stenöknen efter honom. Stora brillor hade man då som nu. Detta mode verkar ju ha kommit tillbaka till Sverige.


Kairo i solnedgången. Jag vill tacka HeLena för väldigt bra och roliga teman under oktober månad. Jag önskar er alla en finfin inledning på helgen.


18 comments:

Taina said...

KUL Deisree! Läckert att lära sig arabiska. Lät säkert hur gulligt som helst. Och du var ju ursöt i ditt Lucialinne!!!

Bilden på din far med hammaren blev snabbt en favorit. Ja jag gillar ju hammare, speciellt mineralhammare. Han hade säkert en lupp i den andra handen...

KRAMAR!!!

Petra H said...

Vad kul att se bilder fr din barndom! Är du lik din pappa till utseendet också? Jag tycker det verkar så men man ser ju inte så mkt av dina föräldrars ansikten. Det är otroligt fascinerande hur barn kan plocka upp språk!!
Trevlig helg!

Millan said...

Jatteskoj att lasa om ditt 1974 o se foton pa dig som barn! Vilken spannande uppvaxt du haft med boende i olika lander. Du har verkligen bott pa fler stallen i varlden an nagon annan jag kanner. Jag kanner mig lite avis :-).
Kram!!

Annika said...

ÅÅÅ vad FINT!!
Jag älskar det här inlägget.
VAD söööt du var, så gullig!
Tycker också det ser ut som om du liknar din pappa.
Du hade verkligen en spännande uppväxt!
OCH tänk att du snappade upp arbiska som 2 åring!
COOLT.
JÄTTEBRA INLÄGG!!!
KRAMAR!!

Monica said...

Åh så roligt att få foton från barndomen, förstår du verkligen satt som klistrad och det var väldigt intressant och roligt även för en bloggläsare att se glimtar från ditt spännande liv:-)

Nilla said...

Jättefint inlägg! Ha en bra helg.

Fröken fräken said...

Va kul att få se bilder på dig som liten, du va jättegullig. Va spännande att få ha bott i Egypten och vilket spännande jobb din pappa hade.

Kram!!

✿Ewa said...

Vilket härligt inlägg! Så spännande att vara i Egypten då. Undrar om det var samma myller av människor där då som nu? Kul att du lärde dig arabiska!Tänk så bra om den kunskapen fanns kvar och bara var att plocka fram när den behövdes. :D

Jag älskar också stenöken efter det att vi vandrade i Sinaibergen i mars 2010. På bild tycker endel att det ser trist ut, men på plats är det helt underbart!

Ha en skön helg!

Alexandra - Kärlek på tallrik said...

Vad roligt att skriva om ett årtal, det var något nytt! Jättekul att få ta del av dessa bilder <3 Speciellt luciabilden gillar jag, så sött =) Tänk att ha bott i Kairo, även om du var ung, vilken upplevelse =)

Desiree said...

Taina, tack så mycket. Det har varit jättekul att kolla in dessa gammla bilder och extra kul att ha fått dem inscannade. Mycket möjligt att han hade sin lupp också förutom hammaren.
Kram!

Petra, ja det är precis som du säger så fascinerande att barn kan plocka upp språk så lätt. Men tyvärr glömmer man lika snabbt om man inte underhåller kunskaperna. Jo de flesta brukar säga att jag är väldigt lik min pappa.
Jag tror inte att det kommer vara några problem för lille V att lära sig flera språk och att hålla isär dem.
KRam!

Millan, jag önskar att jag kom ihåg mer än vad jag gör från den tiden vi bodde här. Men jag har iallfall fotona och berättelserna från mina föräldrar. Det har varit väldigt givande att prova på att bo på många ställen och det är något jag hoppas kommer kunna dyka upp fler chanser och tillfällen framöver. Vad kul att din familj kommer att flytta till Singapore några år. Låter superspännande. Det är jag avis på. Ni måste ju absolut se till att åka och hälsa på.
KRam!

Annika, det är så kul med gammla bilder på ens egen uppväxt. Jag älskar alltid att se dina bilder som inlägget du själv hade idag. Det var jättekul att få ta del av det året du valde ut.
Kram!

Monica, tack. Det är jättekul att ha dessa foton digitalt. Jag gillar själv att ta del av andras barndoms historia och bilder så det var kul att kunna visa upp lite egna bilder.
Ha en bra helg.
KRam!

Nilla, tack ha en fin helg du också.

FrökenFräken, tack.
KRam!

Ewa, ja jag önskar också att man hade kunnat plocka fram språkkunskaperna man en gång hade. Det var ju i för sig ganska få och enkla meningar jag hade lärt mig men det hade ändå varit coolt att få komma ihåg. Jag håller också med dig om att öknar kanske inte alltid ser så spännande ut på bild men landskapet när man är där kan vara otroligt både vackert och fascinerande.
Ha en bra helg.

Alexandra, tack. Första Lucia upplevelsen var speciell. :-)

Pettas said...

Härligt med ditt kom ihåg från 1974 med bildernas hjälp! Kanske den arabiska som du snappade upp som tvååring ligger där latent och poppar upp igen när du blir påmind någon gång? Världens sötaste lucia var du i alla fall.
En fin helg önskas dig!

Karin

Lotta said...

Å så roligt och värmande att se och läsa om ditt 1974. Vilken sötnos du är!

Jag anar att du är lite lik din pappa till utseendet?

Vilken spännande barndom du har haft som bott utomlands på olika platser. Berätta gärna mer, ta flera år ;)

Vi hade vår honeymoon i Egypten

Kramar och tack för ett jättefint inlägg!

Saltistjejen said...

vad KUL att se och läsa! Tänk jag visste inte att du bodde i Kairo som liten! Även om jag vet att du har haft en väldigt internationell uppväxt.
Jättefina Bilder!
Stor KRAM!!!

Desiree said...

Pettas,tack. Jag önskar att arabiskan låg latent men jag tror tyvärr inte det. Men det var kul ändå att säga att man faktiskt pratat lite arabiska en gång i tiden. :-)
Kram

Lotta, tack så mycket. Vad kul att ni hade eran honeymoon i Eypten. Jag skulle vilja åka tillbaka för att se och pyramiderna. De ser otroligt coola ut.
Kram!

Saltis, tack. Jodå jag har hamnat lite varstanns så det är jättekul nu när man ser tillbaka på det som vuxen.
Kram!

Charlotta said...

Vilka OTROLIGT fina bilder!! Och vad kul att ha bott i Kairo, det är inte alla som kan säga det :=)

Hoppas ni har en finfin helg!

HeLena said...

Spännande minne! Fina bilder! Tack själv!

pharmacy said...

Jag bara älskar denna blogg ... och jag håller med Charlotta.

viagra online said...

Vi bodde i Kario i något år. Jag lärde mig prata lite på arabiska då vi hade en tjej som kom och städade hemmet några gånger i veckan.