Friday, August 24, 2012

Yay, Friday!

Godmorgon. Friday-känns underbart. Denna fredag jobbar jag igen som vanligt. Mina lediga fredagar  som jag kört nu under sommaren är slut. Känns helt ok ändå. 

Väder: Det har varit riktigt regnigt senaste dagarna. Täta skurar. Det är tur att jag inte har så långt till och från jobbet längre för då hinner jag trampa snabbt på cykeln mellan skurarna. 
Väldigt många klagar på denna sommaren men jag tycker ändå att den varit helt ok. Jag minns betydligt regnigare sommrar. Det enda jag kan sakna är att det egentligen aldrig blev någon sommarvärme. Endast 6 dagar på hela sommaren då temperaturen nådde upp till 25 grader stod det i tidningen. Känns bedrövligt.

Höstvibbar: Får man nu även om augusti inte är slut ännu. Det blir mörkare om kvällarna. Rönnbären börjar blir röda. Temperaturen sjunker ytterligare. Endast runt 13 grader nu på morgonen. Höst schemat drar igång bland passen på gymet. Hade gärna haft minst en sommarmånad till. Sommaren känns för kort här på dessa bredgrader.

Helgen: Vi ska på 40-års kalas i Uppsala hos en av C´s barndomsvänner. Annars inte så mycket inplannerat. C håller på att kurera sig från en riktigt jobbig förkylning som han drog på sig i måndags. Jag hoppas innerligt att jag slipper den. 

Jag började morgonen på mitt café. Numer blir det en omväg att cykla men jag tycker att det är värt att bevara min fredagstraditon. Killarna på V-street är värda en omväg. 

Idag:Började med en solig och fin morgon så jag hoppas att det håller i sig. Hela stan känns "nytvättad" efter regnet igår. 

Hoppas ni alla får en riktigt skön helg.

9 comments:

Lotta said...

Härligt med din fredagstradition!

Ja, några veckor sommar till känns bra. Just nu är vädret behagligt här med inte alltför mycket humidity. Men min inre "höstklocka" kommer snart igång ;)

Skön helg ni har framför er, lagom mix och roligt med fest! En solig fredag är underbart.

Kram!

Miss Marie said...

Ha en fin helg!

Annika said...

Happy Friday my dear!!

Låter som en bra helg.
Vi har ju sommaren kvar i ca en månad till.
Jag är nog annars ganska inställd på höst.
Men vi ska till beachen tidigt imorrn och det ser jag SÅÅÅÅ fram emot!!!

Ha en toppenhelg!!
KRAM!!

Katarina said...

Jag säger som Annika, Happy Friday! Jag minns att du nämnde att du gillade dessa lediga fredagar. Härligt! Men nu verkar det vara jobb som gäller. Kram

Desiree said...

Lotta, ja jag gillar att jag fått till en egen fredagstradition. Tillfällen att njuta ska man alltid passa på att ta i livet. Ja snart kommer det nog bli höst på riktigt. Det känns bara som det går lite för snabbt här. Sommaren kickade aldrig riktigt igång heller. Well well idag är det nice och fint.
Kram!

Katarina, detsamma till dig. Nu är det jobb som gäller. Funderar lite på att eventuellt kanske köra någon fredag eller två per månad ändå. Får känna efter lite.
Ha en finfin helg.
Kram!

Annika, ja det är det som är underbart i USA att ni har sommaren kvar minst en månad till och sedan är hösten väldigt fin och mild. Oktober och november är inte alls samma ångestframkallanande månder som det är i Sverige utan vackra och relativt soliga månader.
Ha en fin helg.
Kram!

Marie, tack så mycket. Ha en härlig helg.
Kram!

Fröken fräken said...

Jag hoppas att ni får en sån där härlig höst där hemma som Sverige kan bjuda på ibland. Hoppas ni får en trevlig helg

Kram!

Marianne said...

Jag tycker att vädret har varit bedrövligt här i Älmhult. Visst har det funnits fina dagar, men det har varit alldeles för kallt. Jag har sovit med duntäcket hela sommaren och det har bara varit TVÅ nätter när det har varit för varmt. Usch, fy och hemskt när det är så.

Jag skrev hos Annika att jag tycker det är toppen det ni har planerat för fredagstemat! Jag hänger preliminärt på, lite beroende på hur jag får kameran att funka. Mitt favvoobjektiv är trasigt : ( Kan ju använda iPhonen också, men det är inte lika roligt. Men jag ON som sagt!

Kram!

Charlotta said...

Happy friday! Jag hade en riktigt fin sådan, måste jag säga. Har varit fullt upp i veckan så det blir skönt med helg! Hoppas att ni får en fin helg!

Christina said...

Låter som en mysig fredagstradition!
Endast 6 dagar över 25 grader?! Oj... men du verkar ha gjort det bästa av din sommar! Så smart att ta fredagarna lediga, det ska jag komma ihåg när vi flyttar hem till Sverige igen :-)
Och du, hälsa "mitt" Uppsala ;-)
Kram!