Wednesday, August 29, 2012

Nya Friends Arenan

 
Nya Friends Arenan som den heter bor vi ju numera granne med. Den brukar lysa upp vackert i olika färger varje kväll. Grönt, blått, guld eller cerise. Läste i tidningen idag att det kommer vara stor invigning av den 27 oktober. Vet inte riktigt vad de har plannerat till invigningen. Såg en annan annons på Lucia konsert i just Friends Arenan. Det tror jag skulle vara trevligt att eventullt gå på. Solnas egen variant på Globen kan man nog se nya Arenan som. Taket går att dra isär så att de kan ha konserter under bar himmel här. Det byggs också en stor shopping galleria i anslutning så jag tror nya arenan kommer att dra en hel del folk. Även om vi bor nära den så bor vi ändå så pass långt ifrån den så att vi inte kommer att störas av varken shoppning eller biltrafik. Vi har den stora parken som ligger mellan oss och arenan.

Denna resturang är jag sugen på att besöka. Ett litet Franskt hak. Ett Creperie och ciderie. Har varit här en gång för länge sedan och det var väldigt gott och mysigt ställe. Måste se till att komma hit någon dag på lunch eller middag.

Intensivt på jobbet nu med en kurs. Nya metoder för inventering, logistik,plannering och datahantering som vi just nu håller vi på att lära oss. Kände mig alldels mosig i huvudet då jag kom hem igår av all ny information som östs över oss. Idag lär bli ännu mer sådant. 

Sommarvädret har återvänt idag och det är soligt och relativt varmt. Jag känner mig dock lite låg då jag dragit på mig någon form av förkylning. Just nu verkar det som om var och varannan går runt och är snuvig. Hoppas det blir bättre snart.

Älskar mitt nya kök med nya kylen och frysen. Inser att detta nog är det kök jag tycker bäst om bland de kök vi har haft. Vi gick igenom våra hem igår kväll jag och C. Inser att vi nu precis flyttat in i vårt nionde hem tillsammans på 13 år. Man kan nog bara inse att vi gillar att röra på oss en del. Hur som haver så har det blivit så iallfall. Både slumpen och egna val har gjort det så. 

Ha en bra dag allesammans.9 comments:

Miss Marie said...

Coolt att bo så nära Friends arena! Vi bor ju hyffsat nära Olympiastadion i München, vi ser inte själva stadion, men vi hör musiken och ser ljuset därifrån, ganska häftigt! :) Luciakonserter är ju alltid fina att gå på! Den där restaurangen såg riktigt mysig ut, mmm! Det har blivit en del flyttar för er under åren, kul att ni tycker det har varit roligt, annars burkar ju de flesta tycka att det är jobbigt att flytta! :)

Lotta said...

Läget är perfekt! Jag åkte förbi nya arenan flera gånger sist. Läckert med galleria i anslutning och fin kvällsbelysning.

Jag förstår om du gillar köket!! Det ser så ljust, välplanerat och trevligt ut. Bra att ha bott på olika ställen, då vet man vad man gillar och prioriterar ;)

Krya på dig vännen!

Kram!

Annika said...

DET var ju där som alla Stockholmare ville att ESC-finalen skulle äga rum nästa år. Men Malmö snodde ju det hela. Trist, tycker jag. Finalen borde ha gått i Sthlm!!
Tror att Friends Arenan är bättre än Globen tom!!
KUL att ni bor nära den (jag har inte ens SETT arenan).
Underbart att du gillar köket.
Nio hem på 13 år är inte dåligt marscherat!!
Kramar!!!

Katarina said...

Namnet på denna arena har jag faktiskt alrig hört talas om förr.. Usch, vad dåligt påläst jag är..

Men den nya arenan, är det den som ersätter Råsunda?

Ni bor så bra och centralt, det måste vara skönt med närheten överallt. Kram

Freedomtravel said...

Vi bor också nära Friends arena. Vi brukar i alla fall springa förbi så vi ser den när vi joggar runt Råstasjön ;)

Marianne said...

Ni kommer nog att höra vrålen när det är fotboll. Positivt förstås när det är någon BRA konsert, då kommer ni nog att höra.

Haha, och jag som tycker att vi har flyttat mycket de här senaste 13 åren, men vi ligger definitivt i lä mot er. Jag räknade nu ut att det här är vårt 6:e hem "bara". Och definitivt vårt bästa kök också, precis som ni!

Trist att du är snuvig och förkyld! Men det är ju det som kommer med hösten, så snart är vi där allihop. KRYA PÅ DIG!

Kramar!

Jane said...

Köket är nog det viktigaste tycker jag, härligt att du tycker om det. 9 gånger, wow, men så är det ibland. Man vet aldrig vad som lurar runt hörnet :)
Kram

Desiree said...

Marie, aha så ni bor nära en stor stadium också. Coolt som sagt att kunna höra lite av musiken och se ljuset. Jo just själva flyttandet tycker jag är superjobbigt. Men jag har nog aldrig haft ett mål att jag måste bo kvar på samma ställe väldigt länge. Att byta miljö med jämna mellanrum har ändå känts bra i slutet men som sagt själva flyttandet är väldigt jobbigt i sig.
Kram!

Lotta, kul att du åkt förbi arenan och sett den. Tycker den är rätt snygg speciellt på kvällarna då man lyser upp den i olika färger. Som du säger så lär man sig något nytt för varje boende när det gäller vad man gillar och inte gillar.
Kram!

Annika,jag är nyfiken på hur det kommer att se ut där inne. Får nästan se till att gå på något där som sagt. Så det kanske blir den där lucia konserten eller något annat.
Kram!

Katarina, ja jag hade faktiskt inte heller hört namnet innan jag läste det i tidningen. Folk verkar bara säga nya arenenan helt enkelt. Jo det stämmer att den ersätter Råsunda. Sista matchen har nu spelats på Råsunda och den kommer att rivas och jag tror nog att de kommer att försöka bygga bostäder där Råsunda stått.
Kram!

Freedomtravel, hi hi då kan man säga att vi nästan är grannar :-)
Det är vackert där nere vid Råstasjön. Ett härligt stråka att jogga på kan jag tänka mig.
Kram!

Marianne, tack så mycket. Jag hoppas att förkylningen ger med sig snart. Känns som sagt som om nästan alla blivit förkylda nu efter semestern när de kommit tillbaka till jobbet.
Härligt att du älskar ditt nya kök också. :-)
Kram!

Jane, tack. Håller också med om att köket är det viktigaste rummet. Hemmets hjärta. Ja du har så rätt så att man faktiskt aldrig vet vad som lurar bakom nästa hörn. Jag tror som sagt att det är en sorts livsstil som vi trivs rätt ok med.
Kram!

Anne-Marie said...

Ni kommer säkert att höra en del ilband från arenan. Kommer det att vara alla möjliga slags evenemang där? Såg bilderna på den nya "vännen" i köket. :) Ser verkligen fin ut. Ja du, ni har flyttat mycket. Jag ligger litet efter fortfarande. Krya på dig! Kram!