Monday, August 13, 2012

En kväll på Dramaten

Torsdag kväll hamnade jag på Dramaten helt spontant. C var bortrest och jag var inne i stan då jag bestämde mig för att kolla om det fanns biljetter kvar till "Fanny och Alexander". Att gå på teater är ju faktiskt något man borde göra oftare och som inte alls behöver kosta skjortan. Biljetter fanns i tre eller fyra olika prisklasser. Jag lyckades få en biljett mitt i bästa parkett sektionen för endast 150 kr. Nedsatt pris just på den här platsen då golvet sluttade lite konstigt. Kanske inte så bekvämt för benen sa hon i kassan. Men eftersom jag inte har jättelånga ben så funkade det finfint för mig. Dessutom är det ju lättare att hitta en bra restplats om man bara behöver en biljett. En biobiljett kostar nu över hundra spänn så att betala en femtiolapp extra för en teaterupplevelse på nästan fyra timmar är inte dyrt alls.
 
Njöt av en räksmörgås och ett glass vitt i foajen innan pjäsen. Roligt att bara sitta och kolla in folk i finkläder. Teater är ju en helkvälls event och något som de flesta gärna klär upp sig lite extra inför. 

En trevlig kväll. Även om jag sett "Fanny och Alexander" som film för många år sedan så mindes jag den inte så väldigt väl. En riktigt svensk klassiker men jag måste säga att jag ändå tyckte att storyn var lite tung och bitvis obehaglig. Inte riktigt min typ av story eller pjäs.  I jämförelse med både pjäsen "De tre musketörerna" på Stockholms Stadsteater och Svansjön som jag såg i februari på Dansens Hus så var båda dessa något som jag tyckte betydligt mer om.

Att sedan få gå genom Stockholm och få njuta av ytterligare en fin sommarkväll var underbart. Här är lite bilder som jag tog.
Jag saknar som sagt min cykeltur genom stan som jag fick dagligen tidigare då vi bodde i Hammarbysjöstad men jag tycker det är jätteskönt å andra sidan att ha mycket närmre till jobbet som jag har nu. Jag får helt sonika köra en extra tur ibland eller en omväg så att jag får njuta av sådana här vyeer och kvällar.

Fontänen vid Norra Bantoget blir lite extra fin då man kör med belysning på kvällen. 
 

Även om det börjar mörkna tidigare nu om kvällarna så räknar jag ändå helt klart augusti som en sommarmånad. Vill inte att sommaren ska ta slut. För mig hade gärna sommaren fått fortsätta en bra bit till. Vacker men allt för kort. 

6 comments:

Millan said...

Ah nu har jag last ikapp mig lite efter att ha helt kopplat bort mig fran internet i tre veckor :-). Sa nu ar ni inflyttade i nya lyan. Vad fin den ser ut!! Verkligen fin! Det later som ni ar valdigt nojda med ert nya hem dessutom o det ar ju viktigt.
Det later som om du haft harliga veckor nu pa sommaren med dina lediga fredagar.

Vadret ja .. vi hade faktiskt verkligen tur nar vi var hemma i sverige. Aven om det blev nagra dagar som regnade bort sa var det framst skurar som storde. I ovrigt var vadret trots allt ok och vi fikc flera dagar a stranden. Harligt!

Men nu ar vi tillbaks hemma och forsta dagen pa jobb och dagis idag. Kanns ju urskumt att semestern ar over men eftersom skolan inte borjan forran i september har man fortfarande en kansla av sommar har.

Kram!!

Lotta said...

Å, jag hade velat följt med dig!

Underbart att du "grabbed the moment". Så rätt! Minns väl filmversionen av Fanny o Alexander. Det är både vackert och mycket smärta.

Tycker om att gå på teater. Jag såg Tartuffe för två veckor sedan. Njutning att se skådespeleri på nära håll, sitta i en vacker teater, ta ett glas vin i pausen ;)

Vad fint att du fotade på vägen hem. Längtar.

Kram!

Katarina said...

Härligt att bara ta sig för så där...Jättefina bilder.. Önskar jag hade mer tid att njuta av Stockholm nu, men det får jag ta en annan gång!

Kram

Desiree said...

Millan, åh kul att du gillar vår nya lya. Vi trivs väldigt bra. Skönt att höra att du har haft en bra semester och att vädret ändå varit hyfsat speciellt med tanke på hur regnigt du sa att det var i England ända fram tills ni åkte hit på semester.
Skönt att barnen har lov lite till med tanke på att de inte påbörjade sitt lov förrän i juli. Jobba lugnt första veckan.
Kram!

Lotta, visst är det kul att gå på teater. Tyckte om kvällen mycket trots att det kanske inte blev fullträff på själva pjäsen för mig personligen. Något man kan göra fler gånger som spontangrej.
Kram!

Katarina, jag känner väl igen det där att det är svårt att hinna med allt man gärna skulle vilja. Du har ju trots hunnit med mycket och fått en underbar sommar uppe i Norr. Stockholm finns kvar till en annan gång.
Kram!

Christina said...

Vilken underbar kväll!!
Så härligt att få följa med dig, du är så påhittig och har så mycket trevligt för dig!
Kram!

Anne-Marie said...

Det var länge sedan jag var på Dramaten. Roligt att göra saker spontant och att kunna göra saker på egen hand. Fanny och Alexander-filmen minns jag. Mycket bra skådespelare men litet mörk och tragisk historia vad jag kommer ihåg. Stockholm på kvällen är lika fint som på dagen. Kram!