Friday, August 10, 2012

Välkommen till vårt nya hem

Nu äntligen kommer bilder på nya hemmet. Solen kikade fram och jag passade på att ta fram kameran. Det här är vårt hus. Vi bor på första våningen på hörnet.

 
Det är ett stort och härligt vardagsrum/matsalsal som känns väldigt luftigt tack vare den öppna planlösningen. Något vi föll för med en gång var det vackra ljusinsläppet. Det är ett otroligt ljusflöde. Det var något vi saknade mycket i lägenheten i Sjöstan. Den var mycket mörk då den endast hade fönster åt ett håll och dessutom låg längst ner. Allt dagsljus skymdes av omkringliggande byggnader vilket inte är fallet här. Hörnläget gör ljusinsläppet extra stort. Ska man bo i ett så mörkt land som Sverige oftast är så gäller att maximera det ljus man kan få.

Matsalen som angränsar mot både vardagsrummet och köket.

 
Min fina Le Klint lampa som jag fick i disputationspresent från mina föräldrar har fått komma fram. Den blev lite böjd och skev under flytten till USA men C fixade en special kartong där den fick stå och fixeras så att den återigen har blivit rak. Våra lampor användes inte i USA eftersom både lampor och gardiner är något som man "ärver" som nyinflyttad husägare i det huset man köpt.


 Fler bilder från vardagsrum/matsal från båda hållen. Vardagsrummet vetter mot balkongen och bakom matsalsdelen så har man köket. 

 Köket tycker jag jättemycket om. Är väldigt förtjust i fönstret där jag ställt min orkidée och basilikaplantan. Det är mysigt att kunna kika ut och se vad som händer på gatan nedanför medan man står där och diskar eller lagar mat. Köket ger både en privat känsla samtidigt som det också är öppet och tillgängligt. Man slipper se disken men har ändå social kontakt med resten av lägenheten.

 Utsikten från balkongen där ni ser nya Arenan längst bort och framför den har vi detta grönområde och park. Känns underbart med fri sikt.

 En balkong är ett måste för mig om jag ska bo i lägenhet. Gillar att det ofta är stooora balkongen på nybyggda lägenheter. Här får vi utan problem plats med både vårt bord där man kan sitta fyra bekvämt samt stora grillen från Alabama som fortfarande hänger med.

 
 Mitt emot matbordet har vi hallen där man kommer in. Dörren som ni ser i hallen leder till badrummet.

 Badrummet. Jätteskönt att det finns både egen tvättmaskin och torktumlare. I för sig finns det en väldigt fin tvättstuga precis då man kommer in på entréplanet. Älskar defakto att det alltid luktar nytvättad tvätt då man stiger in genom porten. Gillar glasbetongsväggen som utgör duschväggen här i badrumet mycket. Den är cool. En annan favorit i badrummet är att man kan dimma ner belysningen.

 Än en gång har IKEA garderoberna som vi en gång i tiden köpte på IKEA i Atlanta, Georgia fått skruvas isär och skruvats upp. Vi hade dem ju i Hammarbysjöstad också. De gör underverk för en klädkammare. De sväljer ALLT. Älskar att vi igen sett till att utnyttja allt space optimalt och maximerat.


Förvaring från golv till tak. Man kan komma in till sovrummet från två olika håll. Antigen kan man gå genom the walk-in-closet eller så kan man ta dörren från vardagsrummet in till sovrummet. Tyckte det kändes helt knäppt första gången jag kom in i denna lägenhet och insåg att man kunde gå genom klädkammaren för att komma in i sovrummet men man vänjer sig.

 Our bedroom. King size bed som vi också köpt i USA.

Gillar min snäcklampa också som är gjord av snäckskal. Får en sådan härlig tropik känsla då man har fönstret öppet och vindpustarna får snäckskalen i lampan att rassla till.

 Däremot fanns ingen förvaring i hallen alls. Fattar inte att de som bott här tidigare har klarat sig. Man vill ju inte kliva in i klädkammaren för att hänga av sig ytterkläder och skor. Vi åkte till IKEA och fann den lösning vi sökte där. Jodå det tog lite tid att bygga denna och det är ju inte någon snickarsats för nybörjare som aldrig byggt ihop IKEA möbler innan om man säger så.

 En hel förmiddag senare så stod den äntligen klar! Stor garderob med spegelskjutdörrar, yay! Här får vi plats med både skor, ytterkläder, cykelhjälmar, väskor och städprylar.


Så här bor vi alltså. Så här ser planlösningen ut över lägenheten. Det är en tvåa på 75 kvadrat. Den passar oss perfekt. Vi trivs riktigt riktigt bra hittills. Detta är vårt älskade lilla hem.

31 comments:

Lotta said...

Jag måste vara ärlig...men jag sitter här med tårar i ögonen!

Dels för att allt är så fint, dels för att du skriver så jag blir alldeles rörd. Ert hem! Ert älskade hem.

Ljuset är helt fantastiskt och jag kan bara tänka mig hur skönt och härligt det måste vara.

Vilka många fina detaljer. Allt från själva planlösningen såklart, till lilla fönstret över diskhon,kaklet, djupa fönster, glasväggen i badrummet (snyggt!), era vackra möbler (älskar Le Klintlampan), vacker parkett. Ja, massor som gör att hela lägenheten känns så hemtrevlig och "contemporary".

Varmt grattis och så skönt att ni har kommit så snabbt i ordning. Tack för att du bjuder på så många generösa bilder!

Stor kram!!

Saltistjejen said...

Wow Desiree!! Jag är superimpad över hur snabbt ni fått i ordning! Hahaha vi levde med flyttkartonger ett bra tag. Å andra sidan renoverade vi ju också när vi flyttade in i vår lgh i Årsta så det var liksom inte lönt att packa upp då....
Ert nya hem är verkligen otrooligt fint!!!!!! Jag håller med om att ljusinsläppet är viktigt och ni har verkligen fantastiskt fint ljus! Hörnlägenheter är guld på det viset!
Faktum är att jag även gillar att man kan gå genom klädkammaren in till sovrummet. Det är smart. Tänk om man glömt ngt när man ska ut och står i hallen, då är det bra att slippa gå runt genom vardagsrummet för att komma in i sovrummet. Dessutom smart att komma åt klädkammaren både från hallen och sovrummet. Där förvaras ju det mesta så det vill man gärna lätt komma åt då. :-)
Jag tycker ni fått det så FINT och jag förståratt ni fastnade direkt för lägenheten. Här kommer ni att få det superbra och trivas! :-)
Stor Kram och tack för titten!!!!

Linnéa i Colorado said...

OH SÅ FINT!! Tänk vad det ör viktigt att känna sig hemma. Att kunna längta HEm och inte bort. Jag är glad att ni har det nu. Otroligt fin lägenhet med massa ljus!

Jane said...

Vint fint ni har det! Jättehärligt med så mycket ljus och stor balkong. Balkong är ett måste, jag håller med dig! Och garderoberna, verkligen perfekta! Är ju inten älskare av IKEA, men garderober kan dom. Fint och ljust kök också. Vad snabba ni var med att packa upp och fixa allt. Grattis till den fina lägenheten!

Kram!

Miss Marie said...

Vilket fint ställe ni har och vad fort ni fått det fint! Jag är också så där, jag vill gärna få allt uppackat o upplockat så snabbt som möjligt, så man verkligen kan bo in sig! :) Där tror jag ni kommer trivas!

Victoria said...

Supersuperfint!
Undrar en sak, vad är det för ett avlångt smalt skåp ni har i er walk-in? Det ser nästan ut som ett kassaskåp men det är det väl inte?

Kramar//Vic

SweFlo said...

Jag håller med Lotta! Jag blir alldeles rörd. SÅ kul att ni äntligen har kommit hem till ER. Och verkligen en bra uttänkt tvåa, känns mycket större än vad den är. Men så har ni ju tänkt smart och utnyttjat utrymmet väl. Och vilken balkong! Härligt med all sol! Verkar väldigt rumligt med mycket rymd, så att säga. Verkligen en fin lägenhet ni skaffat! Grattis! Nu hoppas jag ni får njuta av en lugn och avslappnad helg i ert nya hem...

Anne said...

Tack för den så fina rundturen i ert nya hem, det är så kul få följa med in. Kan bara instämma med vad andra skrivit,det är ett helt fantastiskt ljus (förstår helt klart du är kär i det och som du säger, så viktigt när man bor i Sve att maximera den biten=, tycker jättemycket om planlösningen och ett extra plus för hörnlägenheten förstås. Ni har det verkligen helt toppen här, förstår ni redan trivs. Måste också säga jag är väldigt impad av alla era fiffiga lösningar och inredningslösningar. Skåpet i hallen med speglar är WOW för mig, så snyggt förutom det nödvändigt praktiska förstås. Er klädkammare och hyllorna är grymt bra. Du ger min inspiration att försöka komma åt de här löjligt dåligt organiserade amerikanska garderoberna, vi borde göra nåt liknande som det ni gjort. Smart! Minns att ni hade det så fint och smart i Alabama också. Som du skrev, de hyllorna har plockats upp och ner och var perfekt i AL och perfekt i detta hem.
Förresten, vad otroligt fort det verkar gå med nya arenen, gillar hur den ståtar upp sig och man kan se den från ert håll.
Kul med titten Desiree, verkligen.

Charlotta said...

Vad fint ni har det! Är just nu så otroligt sugen på att skaffa något större, men med alla resor och det ena och det andra som vi har inplanerat känns det avlägset. Nåväl, drömma kan man :=) Hoppas att ni får en riktigt fin helg i er fina lägenhet!

Suzesan said...

WOW så fint och vilken balkong och utsikten....tänk att det är en TVÅA. Verkar ju mycket större. Grattis än en gång. Håller med om ljusinsläppet. Fint.

Tack för rundvandringen. I ert älskade lilla hem..fint. Äntligen och tänk att det löste sig så fort och bra.

Kram
/Susanne

Ulrika said...

Jättejättefint!! Tack för titten! Jag är säker på att ni kommer trivas superbra där!

Christina said...

Wow!! Så fint!!! Och vilken ordning sen! Jag är verkligen imponerad!
Får mig att sakna vår lägenhet i Uppsala...
Vad härligt att ni hittat något så fint och perfekt!
Ett eget hem är vad jag saknar med livet i Amerikat. Vi har inte råd att köpa en skokartong här ens.... men men vi tar igen det på andra grejer!
Nu ska ju min kommentar inte handla om mig utan om dig så grattis än en gång!!
Kram!

Desiree said...

Lotta, åh tack så mycket vännen. Vi trivs som sagt redan mycket gott. Det här känns bra. Den passar oss bra i både läge och storlek. Vi insåg att vi faktiskt inte packat upp alla våra ägodelar sedan vi flyttde från huset i USA. I lägenheten i USA så hade vi ett rum med packade kartonger eftersom vi inte packade upp allt och sedan då vi bodde i Sjöstaden så hade vi ju hyrt in oss hos min kompis för att förvara en hel del möbler och boxar.Men nu är allt sammlat på ett ställe och vi har ett eget förråd och det känns otroligt skönt.
Kram!

Saltis, tack men det var några riktigt slitiga dagar med att packa upp och komma iordning. Vi jobbade hårt från tidig morgon till sena kvällen. Både jag och Calle gillar att snabbt komma iordning så det har alltid varit ett prio för oss varje gång vi flyttar. Men jag kan förstå att då man renoverar så kan man inte packa upp allt med en gång. Jag har nu vant mig vid att man kan gå genom klädkammaren för att komma till sovrummet. Tycker nog också att det är en smart lösning.
Tack igen.
Kram!

Linnea, tack så mycket. Ja ljusinsläppet är helt underbart. Vi älskade det från första stund. Ert söta lilla blå hus ser så himla mysigt och charmigt ut. Jag hoppas att ni kommer att trivas utomordentligt bra där. Du får gärna visa lite bilder :-)
Kram!

Jane, tackar. Jag gillar att balkongen är så pass stor som den är. Jag hade också kunnat tänka mig en uteplats så som vi hade i Sjöstaden. Jag är inte heller ett jättefan av IKEA. Vill inte att ha hela hemmet fyllt av bara IKEA prylar men en del grejer kan de och som blir prisvärda som garderober och förvaring. Vår säng är faktiskt också från IKEA som vi köpte i Atlanta och den är helt klart superskön.
Kram!

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Ja vi resonerar på precis samma sätt.
Kram!

Victoria, tack. Hi hi det avlånga smala skåpet i klädkammaren är vapenförvaringen (as the Americans we are we we want our guns, freedom and big car ;-)
Nej skämt å sido. Det är ett vapenskåp eftersom C jagar en del. Men vi använder det även som förvaring för värdesaker. Tungt som sjutton kan jag lova att det där skåpet är.
Kramar!

Sweflo, tack så mycket. Det känns riktigt bra som sagt och vi trivs redan utmärkt. Vi hade nog aldrig tänkt att vi skulle klara oss gott på en tvåa om vi inte hade bott så i Hammarbysjöstad. Innan vi flyttade till USA så bodde vi i treor men insåg nu att det funkar väldigt bra för oss med en tvåa i denna storleken. Känns bra för då blir det pengar över till annat än att bara bo.
Kram!

Anne, tack så mycket vännen. Du måste känna igen dig en hel del för jag kan tänka er att er lägenhet som ni hade här i Frösunda påminner mycket om denna som vi har nu. Det är rätt kass organisation i garderober generellt både här i Sverige och i USA. Vill man se till att verkligen uttnyttja allt utrymme måste man stoppa in egna lösningar. IKEAS förvaringsmöjligheter är inte dumma alls. Denna garderob har fått hänga med nu i två Amerikanska hem vi haft och två svenska. Den har varit guld värd i alla våra hem.
Ja det går snabbt med nya Arenan. Jag gillar den. Coolt om vi kan sitta på vår balkong och höra konserter då de kör på sommaren med taket öppet.
Kraaaam!

Charlotta, det som känns riktigt bra med denna och att bo lite mindre som det blir för vår del är att det blir pengar över till annat än att bara bo. Det känner jag är jätteviktigt för oss. Vill kunna resa och göra annat än att bara bo som sagt. Vi märkte genom att bo i en tvåa i Hammarbysjöstad att det funkade riktigt bra för oss. Lagom är bäst. Vi har bott stort i USA men som sagt kommit fram till att lagom är bäst.
Kram!

Susezan, tack. Jag tror den känns och ger intrycket av att vara större tack vare den öppna planlösningen och ljusinsläppet.
Kramar!

Ulrika, tack så mycket.
Kram!

Christina, tack så mycket. Det som är bra i USA är ju att man faktiskt kan hyra något som är schysst utan att behöva köpa. Vi trivdes utmärkt i lägenheten vi hyrde efter att vi sålt huset. Det är roligt att ha pengar över till annat. Ni ser ju till att göra så många härliga både kortare och längre roadtrips och se er om ordentligt. Det är precis det man ska göra och prioritera då man bor utomlands. Ett hem kan bli ett hem och hur fint som helst även om man inte äger det.
Kram!

Katarina said...

Men så fint och trevligt! Det känns verkligen som en trevligt och ombonat hem! Mycket ljus med gott om ljusinsläpp! Jag gillar verkligen er lya. Är säker på att ni kommer att trivas.. Tack för husesynen! Kram

Liz said...

Men ah sa fint! Och vad imponerad jag blir att ni redan har kommit i ordning sa mycket och aven fatt upp tavlor etc pa vaggarna. Det tycker jag alltid tar langst tid. Jag/vi har ju flyttat manga ganger och ibland har man ju manga saker som inte passar i ens nya hem. Det ar det svara. Man koper en tavla for att ha over soffan i ett hem, sen i ett annat hem som senast har vi tva fonster over soffan eller som har har vi soffan sta fritt...svart att veta alltid vart man ska gora av sakerna! Vi har fatt boa in oss lite forst ibland for att se vart den kan passa och hur man vill ha det. Manga saker blir upp packade och sen nerpackade igen for att man just inte har en plats for sakerna eller en vagg ledig. Eller att man har ett rum for lite eller for mycket och det inte passar tillsammans...haha, rorigt inlagg men det jag menade ar att jag ar jatteimponerad av att ni fatt sa fint pa sa kort tid. Jag forstar att ni alskar ljuset. Har har vi ju pga varmen alltid persiennerna nere...hur kul ar det pa en skala?? Kom att tanka pa det att jag saknar svenska fonster, med gardiner som man byter och inte bara hanger dar alltid.., med breda fonsterhyllor dar man har blommor, lyktor eller lampor. Har finns ju sallan ens fonsterhyllor.

Fin lagenhet verkligen, hoppas att ni kommer trivas. Harligt foresten med grillen pa balkongen. Hade fatt for mig att man inte far grilla pa balkonger i Sverige? Eller det kanske ar olika fran olika stader eller sa? Men balkong och forhoppningsvis med lite insynsskydd ar ju guld vart!!

Stor kram, nu blev jag sugen pa att gora ett inlagg om vart hus/hem...Far fota lite en dag innan barnen har dragit ut alla leksaker sa huset ser ut som efter ett bombnedslag..

Tack for visningen och att du sa gastvanligt bjod in oss lasare till ert hem! :D

Desiree said...

Katarina, tack så mycket själv. Kul att du gillar. Ljuset betyder så himla mycket på dessa nordliga bredgrader.
Kram!

Liz, tack så mycket. Vad kul att du gillar vårt nya hem. Ja det där med tavlor är inte helt lätt. Det brukar normalt ta oss längre tid än så här att få upp konst och tavlor. Vi hade en jättestor låda med olika tavlor och foton som vi ramat in att välja bland. Några har vi satt upp och många andra fick stanna nedpackade i kartongen. Allt passar inte och allt får inte heller plats.
Det där med att grilla eller ej är olika beroende på föreningen. Det är tydligen inte pga av brandrisken som man inte får grilla utan att grillröken ska störa. Men i Hammarbysjöstad fick man grilla på balkongen och vi har sett några grillar på balkongerna här så jag hoppas att man får grilla.

Det skulle vara jättekul att få se hur du bor.
Kramar!

Lisa said...

Vilken jätte fin lägenhet! Den är sa ljus. Tycker precis som du att det är viktigt att fa in sa mycket ljus som möjligt. Är verkligen impad att ni kommit i ordning sa snabbt! Vi har inte packat upp allt än fast vi har bott här i flera ar redan ;-(
Hoppas att ni kommer att trivas bra i ert lilla hem!
Kramar, Lisa

Desiree said...

Lisa, tack så mycket. Ljus betyder så mycket. Här får vi in maximalt med ljus eftersom det både är en hörnlägenhet med fönster åt flera håll och dels eftersom vi inte har några byggnader framför oss. Jag är sådan så att jag känner att jag måste packa upp allt med en gång annars skulle det nog bli liggande i flera år . Liten paus nu men sedan hoppas jag att vi får upp lite gardiner också.
Kramar!

Sofia said...

Jättefin lägenhet, rymlig och praktisk precis som det ska vara i Sverige. Jag saknar verkligen svenska hus och svenska lägenheter, här i England är standarden inte alls lika bra och det finns inget förvaringsuttrymme alls.
Där kommer ni nog att trivas, jättefin som sagt!

åsa i memphis said...

Vad otroligt snabbt ni fått upp allting och vad fint ni har det! Jag är helt med dig om ljusinsläpp som är ett mste. Du vet ju hur lite dom gillar ljuset och har sina gardiner nere hela tiden här borta i söderna ;) (det kanske blir lite ändring på det i ett visst hus dock ^^)

Det ser ju toppen ut med grönområde rakt utanför fönstret - om du vill sitta i gräsert och läsa eller så. Karlbergskanalen och cykelvägarna runt där är underbara att åka på. Jag växte ju upp precis om knuten (Odenplan) så vi har alltid haft det som picknickutflikytsställe.... Sen kan man ju cykla hela vägen till Alvik på andra sidan och sen komma tillbaka vid Thorhildsplan - även det väldigt fint med vissa bakgator.

Skojigt att se hur ni har det nu!! Hälsa C!

Anonymous said...

tiffany and co outlet uwstdj kysmjd replica tiffany jewelry biekmn zivccc tiffany outlet online qhaicy http://www.thomassabooutlet2013.co.uk
toms shoes sale rntchl seriov toms shoes outlet bkeklf ancoak cheap toms dgphlk http://www.saclouisvuitton2013.net

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com nkmeov mnhi burberry ijkxbb bnsc burberry outlet store cgkvrw arob uggs uk upgsrn xjyy ugg sale evnvfn ipph ugg boots sale sfcxog zeqe ugg boots outlet qtwkdn eqiw ugg boots cheap mexchh mgdc http://www.jg20.com lbycdr xdcu michael kors 2013 btkbpf lbrm michael kors flats eukyyd pxvz longchamp outlet zkzcnn ribx longchamp outlet wibpnf jooi http://www.dtr6.com gwqkky manz burberry outlet online pqzgmc umxd

Anonymous said...

burberry bags cjsbfc lllm www.fashionbulberryoutlet.com txpzey worf burberry outlet online store lwxsli uhjz ugg boots uk xqgvvw zpdz ugg sale jscbnk ybfv ugg boots sale peojim llhi ugg boots outlet kuvxyc hzhb http://www.7jcu.com qhxuvr sggd michael kors handbags on sale orwlaj nvuo http://www.02s8.com swqlfi erib michael kors outlet exgqij jfnw http://www.z8ye.com livkuo nadm http://www.9dcu.com ihavmb isrc longchamp bag utfipu szmy burberry outlet online saeuzx ibsd

Anonymous said...

burberry wuyymo nlbx burberry outlet cstlec tjcy burberry outlet rrzaij mmvd uggs uk sale wyjwzd iqwt ugg boots wholesale vhklwf ipsw http://www.2lv6.com udwafb zkir ugg boots cheap qlsdxs qplv ugg sale loxbwg yhlc michael kors handbags outlet vodxnx kpma michael kors online outlet addmzl szpg michael kors 2013 onvaso leho longchamp outlet store qlfoej ttxp longchamp bags on sale eqhckd tuio longchamp bag exzcys kgjp burberry outlet online uiykiw eiov

Anonymous said...

burberry outlet ivvvkc rmkd www.fashionbulberryoutlet.com xhlaee zgun www.livebulberryfashion.com vbqtou ptgy ugg boots pmgqjb wtig ugg outlet online sale kawnnr qpdn ugg on sale qyerhc cxja ugg outlet esqpxz nivw http://www.7jcu.com rvquaz yhwl michael kors outlet meyoea ntaz michael kors handbags gqjlwe hozh michael kors flats vuhcxd ozyq longchamp handbags outlet kglotc uplg longchamp sale wagazu xykk http://www.dtr6.com rwlcyt txiy burberry outlet xhfrxw ksmg

Anonymous said...

burberry handbags repgbm fiul burberry jhxtfu mnpt burberry outlet sale exgior djob uggs sale vscvxh egtw ugg outlet cxvevl iklm ugg usa timist sbyl http://www.8wxc.com ggxpru egba ugg boots cheap tlscbu gbwd michael kors handbags outlet idgeca qymm michael kors 2012 tvfcdw oyuh michael kors diaper bag fnidwu zfqh longchamp handbags sale uqatus sotb longchamp outlet hhmiai dtpa longchamp handbags sale zjlhwi vyhi burberry outlet uhtuwz jlmd

Anonymous said...

www.bulberryfashion2013.com ejwgqa gpys burberry uk jjlvjz qmra burberry sale 2012 drftsc gvvd ugg boots ebfdzy veya ugg outlet store tlevlt ppcs ugg outlet online doqzut hkbs http://www.8wxc.com hzvnqc dpke ugg sale dkswxp nmse michael kors handbags on sale llgexq owip michael kors handbags voallw nayn michael kors 2012 jggoen jeev longchamp on sale wuntvm ccbz longchamp outlet zqetpw casr longchamp handbags sale ktfkha xxve burberry handbags xhxzbs nuyc

Anonymous said...

burberry sale cgrqfj mhsx www.fashionbulberryoutlet.com daumki sqol burberry sale 2012 ocjujh rheh www.specjerseys.com ijtwao xhbu ugg boots sale jptczm puei ugg outlet store xgojfl jtup http://www.8wxc.com wwtyox fhzh ugg boots outlet rknehq tswi michael kors handbags outlet tbwqwa jyri michael kors online outlet ylrzwx jalh michael kors diaper bag cmdksk riyi longchamp outlet gixdzu vglr longchamp sale fvcdjw qdxq longchamp bag urtgng huxu burberry outlet online hmitba yfui

Anonymous said...

burberry sale lqdkis qftz burberry outlet xbuflw jwpi burberry outlet uijtig jtpz uggs sale gwtaga quma www.numbjerseys.com lgwdqr cwxj ugg boots sale dgqcvb hldg http://www.8wxc.com chdgqv vqit ugg boots cheap bhqlvd tgwx michael kors outlet gsxqxo lpat michael kors 2013 nqbuvf hdqv michael kors outlet qjlxjd abpk longchamp on sale vvfeyl cfil longchamp tote jesjtd kvpu longchamp handbags outlet pneumc jtrf burberry diaper bag zjhlaa apbm

Anonymous said...

Hello. And Bye. Thank you very much.