Sunday, August 26, 2012

Blandad Helgkompott

Helgen började bra med fint och soligt väder. Det är blandat väder just nu. Ena dagen är en fin sensommar dag medan nästa dag kan kännas väldigt höstlik. Idag känns det otroligt höstlikt. Lätt duggregn och ganska kyligt. Jag fick springa tillbaka upp och hämta en ordentlig regnjacka när jag skulle cykla till jobbet i morse.

Lördag var en fin och solig dag. Jag och C var bjudna på 40-års kalas i Uppsala hos en av C´s barndomsvänner. Det visade sig också vara kombinerad kräftskiva då vi kom dit. Det hade dukat upp vackert i trädgården med partytält i händelse av regn. Årets första kräftor har jag alltså fått smaka. En väldigt trevlig kväll som också blev en ganska lång kväll. Vi var inte hemma förrän vid 04 på morgonen i Solna igen. Fick skjuts av en annan vän till C vilket var väldigt snällt. Det kändes otroligt gott att krypa ner i sängen då.
 
Den lilla parken vid Norra Bantorget med Torsgatan som sträcker ut framför. Jag började fredagen med en kaffe på mitt kära V-Street Coffee.

Fredagkväll bestämde jag och C oss för att cykla in mot St.Eriksplan och njuta lite av en afterwork i det soliga vädret. Hittade en perfekt uteservering som var solig och fin. Mörka moln tornade dock upp sig mer och mer på himmelen. Vi bestämde oss för att cykla hemåt och grilla lite men halvvägs hem så öppnade sig himmelen och det kom ett riktigt skyfall. Vi var båda ganska blöta då vi kom hem. Tog en dusch och bytte om. Alltid bättre att bli blöt på hemvägen. Det var verkligen förrädiskt väder eftersom det varit så soligt och fint strax innan.

Under helgen har vi också hållt på med vårt köksprojekt. Vi ska ju byta ut den kombinerade kyl/frysen mot en fullstor kyl + frys. Den gamla kyl/frysen är bara 175 cm lång och de nya kommer att vara 185 cm långa. Vi behöver byta ut överskåpen och fixa en list vid ena sidan. Nya överskåp köpte vi på IKEA och C har varit otroligt duktig och fått båda skåpen på plats. Idag väntar vi leverans av nya kylen och frysen. Den gamla kyl/frysen ska ut till C´s faster och farbrors lantställe på Ekerö. C och kusin K som precis kommit hem efter sin bröllopsresa ska köra ut den gamla kyl/frysen.

Förutom köksprojektet så hann vi också med umgänge med båda våra familjer. Till lunch kom C´s syster och familj ut för att kolla in hur vi bor. Vi lagade våfflor till småtjejerna. Utanför öste regnet ner så vi bestämde oss för att ta en tur ut till Naturhistoriska museet med tjejerna och kolla på dinosaurierna. De hade också en fantastiskt fin fotoutställning med porträttbilder på utrotningshotade djur. 

Senare på eftermiddagen åkte vi ut till mina föräldrar och fikade där. En skön och jättetrevlig långfika. Sedan var det otroligt skönt att krypa ner i sängen igen på kvällen och ta igen lite nattsömn som vi missade i lördagsnatt. 

8 comments:

Miss Marie said...

Vilken härlig helg! De produktiv o skojig! :)

Desiree said...

Marie, ja det blev verkligen en blandad kompott av allt möjligt.
Kram!

Lotta said...

Fin helg och bra början även om det var trist att det vackra vädret förbyttes till regn och ni kom hem våta.
Jag är impad hur ni cyklar och njuter av det istället för att ta bilen. Här cyklas det inte alls på samma sätt.

Vad roligt att gå på Naturhistoriska med syskonbarnen! Fest i Uppsala och fika hos dina föräldrar låter jättetrevligt. Allt sånt saknar jag ofta. Inte samma sak att ses under en semester bara.

Kram!!

Katarina said...

Vilken fin och trevlig helg ni ser ut att ha haft det! Härligt att kunna cykla runt än hit och dit. Kram

Desiree said...

Lotta, att kunna ta sig runt på cykel är fantastiskt här i Stockholm. Det ger stor frihet och något jag uppskattar mycket. Det blev en riktigt bra helg trots trist söndagsväder. Lite roligt på Naturhistoriska tror jag att vi vuxna hade mer roligt ä tjejerna på på fyra och sex år.
Kram!

Katarina, ja som jag sa till Lotta känns det lyxigt att kunna ta sig runt i Stockholm på så många olika sätt. Det ger stor frihet.
Kram!

Annika said...

Det låter som en riktigt bra helg!!
PÅ alla sätt.
Ja, jag säger som Lotta, det är fantastiskt hur mkt det cyklas i Sthlm!!
Underbart JU!!
Här cyklas det absolut inte på det sättet. SAKNAR!!
OM jag bodde i Sthlm skulle jag cykla överallt. Även om det är lite läskigt ibland.
SKULLE gärna se fler bilder från er lgh!!
HINT, HINT!!!
Stora KRAMAR!!!!

Marianne said...

Ja visst är vädret förrädiskt just nu! I dag hade vi i alla fall en riktigt strålande dag! Men i morgon lär det bli regn igen. Och kallt.

Ni hann med mycket i helgen! Och det blir ju perfekt med riktiga fullstora kyl/frys i stället för en sån där delad. Man behöver verkligen fullstora.

Du får visa hur det blev sedan!

Kram!

Desiree said...

Annika, jag är övertygad om att du precis som jag skulle cykla överallt i Stockholm om du bodde här. Älskar att Stockholm är så lätt att ta sig runt på olika sätt.
Kram!

Marianne, ja precis jag håller med dig. Vi lagar en hel del mat och vi brukar i princip alltid ta med oss lunchlåda till jobbet så det är bra att ha en ordentlig frys. Dessutom jagar Calle en del med sin pappa nere i Blekinge där de har jaktmarker och då blir det en del viltkött. Det har också hänt att han via sina föräldrar har fått chansen att köpa på sig en del lammkött och då går det också åt plats i frysen. Tycker det är lika bra att sätta in fullstora varianter med en gång om det inte rör sig om en väldigt liten lägenhet som en etta där man absolut bara bor en person.
Kram!