Monday, August 27, 2012

Home Sweet Home

 
Some last touches of TLC. Nu har jag fått upp några av tavlorna som varit nedpackade sedan vi bodde i huset i Alabama. Fotona på Godivas chokladask och Starbucks muggen som jag tagit tycker jag passar bra i matsalen.

Ovanför dörröppningen till köket satte jag mina Louisiana motiv. När vi gjorde en road trip genom Louisiana och for in i Cajun trakter med stora risfält så hittade jag i en liten stad dessa vykort som jag tyckte var så fina så jag ramade in dem. Jag hade dem i mitt kök i Alabama också.

Sedan har vi också fått upp gardinvepor. De kom upp redan för någon vecka sedan men så här ser det ut nu iallafall.
 
Man vill ju gärna inte gå miste om värdefullt ljus men jag tycker ändå att det blir fint och lite mer ombonat med lite tyg som ramar in fönstrena. I vardagsrummet fick det bli dessa ljusa vepor.
 
Vi har en salig blandning av olika sorts lampor och elektronik från både Sverige och USA. Lampan här ovan köpte vi på IKEA i USA så till den har vi en transformator. 
 
Lite USA kontakter här och var behövs i vårt hem liksom olika transformatorer. Vi har ett par stycken transformatorer av olika storlekar. Vi insåg till exempel att vi inte hade någon dammsugare då vi flyttade in här men tog fram vår Elextrolux från USA och kör den via transformatorn som vi stoppat in i ett skåp så att den inte syns. Min Kitchen Aid går också på transformator som jag har i köket. Vi har också en mixer, en stavmixer och ett våffeljärn från USA som behöver USA kontakter.

Den största och bästa förändringen kom igår nämligen vår nya kyl och frys. Här blir det en innan och efter bild. Den gamla kyl/frysen åkte ut och vi fick in en fullstor kyl och fullstor frys. C gjorde ett kanonjobb med att snickra och fixa till lister och ventilations utrymme så att det skulle passa perfekt och se snyggt ut. 
 
Nya kylen och nya frysen i vitt gör faktiskt köket ljusare. Jag tycker faktiskt att de vita är bättre än rostfria. De rostfria är svåra att hålla snygga. De blir nästan alltid flammiga när man försöker torka av dem. Bredvid kylen och frysen till höger gjorde vi om städskåpet till skafferiskåp istället. Städskåp fick plats i hallen. Nu är hemmet klart!

11 comments:

Katarina said...

Kul att Home Sweet Home blir hemmet nu. Vilka fina tavlor du gjort och det måste vara extra roligt när du har en historia till dem. Sedan är du duktig på att se bilder och bildspråk.. Jag kan tro att det bliev ljusare i köket med vita vitvaror. Jag tycker att ni har kommit i hemma form väldigt snabbt. Själv är jag en sån där som efter ett tag inte ser att väggarna gapar tomma och tavlorna ligger kvar i några lådor, fortfarande:)

Kram

Lotta said...

Your lovely home!! Allt är verkligen tipp topp nu - perfekt med kyl o frys i vitt!

Precis som Katarina, tycker jag mycket om tavlorna du gjort! Massor av känsla och fina motiv.

Ljuset hos er är underbart.

Grattis! Vad duktiga ni varit

KRAM!!

Annika said...

OOOO VAD KUUUL att du visar bilder idag från hemmet.
TACK!!
DET är SÅ kul att se!
Tycker att ni verkar bo så BRA nu!
Snyggt.
Gillar alla tavlor också!
OCH som jag gillar er frys och kyl. Tänk om man hade en sådan ändå...
DET är SIDE-BY-SIDE när det FUNKAR. Inte som min hemska som jag HATAR!!!
Det är så ROLIGT att se bilder från ert hem.
Stora kramar!!

Lisa said...

Vad fint det blev med nya kylen & frysen. Ser jätte fräscht ut! Instämmer med Annika, tänk om man hade en sadan...
Kul att hemmet är klart nu!
Kramar, Lisa

Desiree said...

Katarina, jag är precis som du att jag efter ett tag också blir hemma blind och det är just därför jag ser till att ha en lista på det som ska fixas/göras och sätter press på att göra det som ska göras under första månaden jag flyttat in för annars vet jag med mig själv att det kanske aldrig blir av.
Kram!

Lotta, tack så mycket. Nu känns hemmet både fint och komplett.
Kram!

Annika, ja de där smala side by side som de har i USA gillar jag inte alls. Det ska vara den svenska bredden för då funkar det perfekt. Kul att du gillar bilderna. Nu känns hemmet färdigt. Känns väldigt skönt att känna sig klar.
Kram!

Fröken fräken said...

Jättefina tavlor, du är så duktig tycker jag.
Så transformatorn tar inte så mycket plats alltså? Jag trodde det skulle va en enorm låda som skulle sitta på bänken och ta plats.
Det vart jättefint med dom nya vitvarorna, jag tycker också att det är lättare att hålla dom vita renare än dom rostfria.
Fint hem.

Kram!

Marianne said...

HÄRLIGT! Det är det bästa, när man hänger upp tavlorna, ja då är hemmet klart. Vi sparar också alltid det till sist.

Det blev jättefint med kylen och frysen. Vi har rostfritt, bara för att Klas ABSOLUT ville ha det. Fast jag hade hellre haft vitt också.

Visst är den där lilla pallen bra? Jag har också en och jag använder den nog nästan varje dag.

Kram!

Marianne said...

Just det, glömde säga det, men jag håller med om gardiner. Jag tycker också att de flesta rum tjänar på att ha gardiner, det blir mer ombonat då. Men så långt har vi bara kommit i sovrummet än ...

Kram igen!

Lina said...

Hej Desiree!

Du måste vara drottningen av el-transformatorer. För googlar man på ordet så kommer din blogg rätt högt på listan.:)

Nu är det så att jag inom de närmsta dagarna kommer att bli med en amerikansk Kitchen Aid. Innan jag la bud på min fina turkosa K A så tänkte jag inte på det här med amerikansk VS svensk el. Så nu står jag här med skägget i brevlådan och känner mig dum.

Men eftersom du verkar ha erfarenhet av transformatorer och dylikt så tänkte jag passa på att fråga dig: var köper jag en sådan och är det säkert?

MVH Lina

Desiree said...

Fröken Fräken, nej de tar inte alls så stor plats transformatorerna. Det är toppen att kunna gömma undan dem i ett skåp på det här sättet.
Kram!

Marianne, jag älskar min lilla pall. Behöver den så gott som dagligen då jag inte är så lång. Tavlor och gardiner är nog det som de flesta sparar till sist. Brukar bli så. När detta är fixat brukar hemmet vara klart :-)
Ni har ju fixat otroligt mycket på ert hem så jag förstår att det tar tid. Ni hade ju ett helt hus att fixa iorning i princip. Allt ni har gjort har ju blivit jättefint.
Kram!

Lina, hi hi. Jag har fått rätt många frågor om just transoformatorer via bloggen och via mail. Vi har ju ett mixat hem av elapparater så det behövs. Vi köpte våra från detta ställe:
http://www.220-electronics.com
Kul att du ska få en fin Kitchen Aid. Jag tycker väldigt mycket om min. Hoppas det löser sig med transformator.
Hälsningar
Desiree

Jane said...

vad fint! Min städerska har köpt en spray för rostfritt och nu ser kylen äntligen ren ut utan det där flammiga.
Bra med så många transformatorer så att man inte behöver köpa nytt.
Kram!