Tuesday, August 7, 2012

Ny teknik och nya lösningar

I väntan på lite lägenhetsbilder som jag inte hunnit med ännu så tar jag lite annat. För några veckor sedan bytte C ut sin mobil och självklart kände även jag ett sug efter en ny. Vi har haft varsin liten Experia mini här i drygt två år sedan vi flyttade hem från USA men tycker att skärmen på den var allt för liten. Det slutade alltså med att jag kom hem en dag och hade fått en liten "sommar present" som väntade på mig. 
 
Denna fina nya Darling låt där i. Jag är supernöjd med nya telefonen.

Med tanke på alla saker vi har burit, släpat och packat upp så känns det verkligen inte som om vi behöver fler. Men varje hem kräver ju sina lösningar. Någon TV hade vi inte eftersom den tv:n vi använt tillhörde M som vi  hyrde av i andra hand i Hammarbysjöstad.
 
I söndags inhandlades denna. Det blev dessutom en ny förstärkare för C eftersom hans gav upp precis efter att vi packat ur den. Den hade hackat lite innan men nu gav den upp helt.

Vi känner oss väldigt nöjda med nya tv:n. Oj vad tekniken har gått framåt även när det gäller något som tv. Sist vi köpte tv var då vi flyttade till USA 2006. En hel del har hänt sedan dess. Nu är ju så mycket mer kopplat till tv än bara själva tv-tittandet. Man hyr film via tv:n, man kan spela musik via tv:n, komma åt internet och alla sina foton man har på sin dator via interna nätverket. Det där med att installera en ny tv verkar ju inte helt lätt heller. Jag vet ej sjutton om jag hade klarat det om jag hade köpt tv själv.
 

Ett annat projekt vi har ser ni här i köket. I lägenheten ingick bara denna enda enhet av kyl/frys. Vi känner att frysen är alldeles för liten för oss. Ja kylen är också lite liten så vi ska byta ut denna mot två vanliga enheter (en kyl och en frys i fullstorlek). Städskåpet satt tidigare intill kyl/frysen men bredvid skåpet fanns ett mellanrum så vi gjorde som så att vi flyttade skåpet så att det står intill väggen. Vi kan sedan ha nya kyl och frys enheten bredvid varandra. Så just nu kollar vi en hel del på kyl och frys. Städskåpet har jag också valt att göra om till skafferi skåp istället. Vi kommer eventuellt behöva snickra lite och fixa med kyl/fryslösningen så att det även stämmer med överskåpen ovanför. Tack o lov är C väldigt händig så jag är inte det minsta orolig över att han inte fixar detta på ett snyggt sätt. 

Bilder kommer som sagt så fort jag fått möjlighet att fixa.

7 comments:

SweFlo said...

Vad spännande att komma irodning på en ny plats ändå! Och för er är det ju äntligen något helt eget. Ska bli kul att se fler bilder, verkar mysigt det lilla jag sett hittills! :-) Kram och grattis!

Lotta said...

Grattis till din nya telefon! Jag älskar min, kan inte klara mig utan den känns det som ;)

Två observations: TV - visst är det roligt med en fin TV och nu är det ju mer än bara TV också ;) Superfin!

Skafferi: så praktiskt och helt ljuvligt att ha. Guld. Allt är mer överskådligt och framför allt plats för allt!!

Å, vad ni får det fint. Köket ser så ljust och trevligt ut. Det blir perfekt med två enheter bredvid varandra. Även om det är jobb med att flytta så är det massa roligt också.

Kraam!!

Saltistjejen said...

Visst utvecklas tekniken fort. Särskilt inom just telefoni och TV etc Sådan elektronik. Men även kyl och frys och sådant brukar vara lite förändrat. Största utvecklingen där är säkert att de blir mer och mer energisnåla vilket är bra.
Kram!!

Desiree said...

Sweflo, tack så mycket. Vi känner oss otroligt nöjda med allt fix och med lägenheten hittills.
Kram!

Lotta, jag och C är inga stora tv-tittar men man vill ju gärna ha en som är bra ändå för att kolla in lite film på. Under de mörka månaderna är det ändå rätt mysigt att krypa upp i soffan med en bra film.
Skafferi är något som jag tycker verkar vettigare att satsa på i köket istället för städskåp. Vi har fixat en stor garderob i hallen i gjort en del av den till städskåp som räcker gott och väl.
Kramis!

Saltis, ja där tog du upp en viktig poäng. Man vill ju gärna ha både så energisnålt som möjligt och gärna också så tyst som möjligt. Ett av mina krav är också att frysen är själv avfrostande så man slipper tänka på sådant jobb.
Kram!

Christina said...

Vad roligt att se en sneak peak i alla fall! Ser jättefint ut!!
Ni firade bästa tänkbara sätt också!
Håller med om att riktiga flyttkartonger är ett måste!
Nu måste jag få i mig lite mat innan jag stupar! (Imponerande att släpa kartonger utan mat och vatten en hel dag!!)
Kram!

Anne-Marie said...

Hade inte hunnit se dina bilder häromdagen från nya bostaden. Ser väldigt fint ut det du visat hittills. Vad ni slitit! Jag är precis som du, jag vill komma i ordning snabbt. Jag känner mig som en dinosaurie betr. mobil och TV. ;) Men det fungerar bra 1 ndå. Kram!

Desiree said...

Christina, tack så mycket. Ha det gott och hoppas du fick något gott att äta.
Kram!

Anne-Marie, tackar. Jag gillar inte att leva i flyttkaos och där man inte hittar bland sina grejer så det känns otroligt skönt att ha kommit i ordning. Hi hi jag känner mig minnsan också som en dinosaurie ofta då man inser hur snabbt tekniken går framåt.
Kram!