Wednesday, August 22, 2012

Info om Nya Fredagstemat

När jag och Annika träffades i sommras i Stockholm så funderade vi lite över hur man skulle förnya fredagstemat. Vi kom överrens om att vi skulle köra med en ny och fräsch start till hösten. Första fredagen i september tänkte vi dra igång det hela och Annika är först ut som värdinna för september månad. Jag kör oktober och sedan är det bara hänga på och anmäla sitt intresse för följande månader. Men vi tänkte att vi båda skulle köra en sammanfattning för  hur vi skulle vilja fräsch upp temat. Vi tänkte även att vi skulle byta namn. Det som tidigare var fredagstema ska bli Fredags Galleriet.

- Back to basics.

-Fokus på bilder. Det sägs ju att en bild säger mer än tusen ord. Betoningen på temat ska alltså ligga på bilden eller bilderna och ord och text ska mer användas som stöd för att förklara bilden.Några ord eller högst ett par meningar om varje bild. Man får gärna använda sig av flera bilder för att illustera fredagens tema om man önskar.

- Man ska i största mån använda sig av bilder som man har tagit själv. Man ska inte behöva känna att man måste komma med några mästerverk. Bilder från nätet får endast lånas i nödfall. Det blir mycket roligare med egna foton. Man får använda sig av både nya foton eller foton som man har i sitt tidigare arkiv.

-Annars kör vi som tidigare med ett tema per fredag och en person som är värd/värdinna för varje månad som väljer teman helt fritt. Men varje veckas tema måste kunna illusteras med bilder. Detta ska bli lite som en bloggversion av Instagram. 

Vad säger ni? Är ni sugna på att hänga på? Anmäl er till Annika eller mig genom att lämna en hälsning i kommentarsfältet. Jag känner att jag är taggad och tycker det ska bli jättekul. Hoppas att ni är många som vill hänga med på Fredags Galleriet.

 Kommer ni ihåg dessa? Kardborrarna som man som liten gillade att plocka och kasta på varandra för att de fastnade precis alla kläder. Längst min cykelväg hem här i förort så passerar jag flera lummiga delar där det växer en hel del kardborrar. Jag tycker de är väldigt fina. Bardomsminnen väcks då jag ser dessa.

The rain keeps falling down. Det kommer växelvis störtskurar och lite lugnare regn. Igår blev jag blöt då jag cyklade hem från träningen men det gjorde inte så mycket då jag ändå var på väg hem till duschen. I söndags kom det ett riktigt regnoväder. Himmelen bara öppnade sig plötsligt och det forsade ner regn. Nästan som i tropikerna. Det brukar bli rätt fina färger på himmelen efter ett sådant där häftigt regn. I natt har det regnat hela natten. Jag hade riktigt tur imorse då jag cyklade till jobbet. Det var uppehåll då jag cyklade och sedan kom en riktigt störtskur ca 5 minuter efter att jag hade anlänt till jobbet. Måste haft vädergudarna med mig.

8 comments:

Katarina said...

Tislar är vakcra att se på! På tal om fredagstemat, om det ska gå i bildens tema och bild språk, är jag intresserad att hänga på! Kram

Annika said...

SÅ kul ska det bli.
Vi är redan en lite grupp som ska köra. OCH så kanske ngra anmäler sig hos dig.
jag är supertaggad. Ska bli jättekul!!
KRAM!!

Desiree said...

Katarina, ja de är faktiskt vackrare än vad man först kan tro. Kul att du vill hänga med på fredags galleriet. Jag tror det kommer bli väldigt bra med mycket fokus på just bilder.
Kram!

Annika, ja jag har sett att du har fått många anmälningar på din blogg. Jättekul :-)
Kram!

Victoria said...

Jag anmäler mig här hos dig också så blir det ordentligt gjort! ;o)
Kramar//Vic

Lotta said...

Gillar Galleri Fredag!

Roligt att så många vill vara med. Jag är frestad med avvaktar lite om det är ok ;)

Kardborrarna väcker minnen hos mig med! De är verkligen fina.

Stor kram!

Liz said...

Later jattekul, jag har dock aldrig varit med pa nagot sant och ni verkar vara en inkord grupp som gor detta, men jag kommer garna lasa och framforallt kolla bilderna.

Vilken jattetur du hade med vadret, hade inte varit kul att komma blot till jobbet...

Kram!

Anne-Marie said...

Som jag skrev hos Annika avvaktar jag litet betr. fredagstemat och ser hur det blir.
Jodå, minns de där kardborrarna. De var kul och väcker barndomsminnen även hos mig.
Jag tar gärna emot litet regn.:) Här är allt brunt och inte alls inbjudande att fota och bränderna skulle behöva regn.
Kram!

Desiree said...

Victoria, jättekul att du vill vara med. Du tar så himla fina foton.
Kram!

Lotta, det går så bra så att avvakta och bestämma sig senare. Man kan hoppa på när man vill.
Kram!

Liz, det går så bra att bara läsa och kolla bilder så får du se senare om du känner för att haka på.
Kram!

Anne-Marie, jag förstår att du saknar regn. Här har vi fått så att det räcker och blir över. Det blev en otroligt fin regnbåge framåt kvällen här igår.
Kram!