Tuesday, August 14, 2012

Frösunda

 Tänkte att jag skulle visa lite bilder från mitt nya område och närområde. Här är vår gata till att börja med. Signe Tillischgatan uppkallat efter en äppelsort.


 På min nya morgonslinga på väg till jobbet passerar jag varje dag Lilla Frösunda Herrgård. Det är idag några olika företag som hyrt in sig här och har kontor. Jag gillar att man sett till att bevara de gamla fina herrgårdsbyggnaderna.

 Det är verkligen en grönskande slinga jag har på väg till och från jobbet. Jag passerar även ett vackert kolonilotts område.


 Massor med blommor av alla sorter och färger. Prydliga rader av grönsaker, fruktträd och bär. Man kan känna doften från luktärtorna i luften när man passerar förbi.


 Alldeles bredvid Lilla Frösunda Herrgård ligger Anders Lundströms Fruktträdgård. Inte dumt alls att ha en "egen" äppelodling dit man kan gå och plocka sig ett äpple eller två om man känner för det.


 En stor grön och inbjudande äppelträdgård. Finns lite bänkar och bord här och var där man kan slå sig ned. Äpplena är på G som ni ser.

En picknick blir perfekt här eller bara njuta av en solig och fin sommardag med en bok.

Cyklar man åt andra hållet från vår gata så kommer man ner på andra sidan E4:an. Följer man gatan en bit kommer man ner mot vad som heter Frösunda Strand.

 
Här nere ligger Radison Blu Hotel i några av de gamla tidigare regimentsbyggnaderna. Tydligen finns en stor och fin Spa avdelning här där man kan unna sig lite lyx någon dag.

 Även här finns många fina äldre byggnader bevarade som är vackra.


Hotellet ligger vid vägens ände och precis nedanför hotellet har man vattnet.

 Så även om vi inte bor alldels precis vid vattnet så som vi gjorde i Hammarbysjöstad så är det inte speciellt långt ner till vattenbrynet. Längst med strandkanten går det ett promenad stråk där man kan cykla, promenera eller jogga. Jag kan tänka mig att det kan bli flera trevliga jogging rundor här.


 Nere vid Frösunda strand ligger också SAS kontoret. De har vackra lokaler bara ett stenkast från vattnet.


 Något jag hittade under min utforskningsrunda var detta kajakcenter där man tydligen kan både hyra och få kajaklektioner om man behöver det.


 Älskar att det finns så mycket fina grönområden kring Frösunda. Det är dessutom inte långt in till stan eller ner till vattnet. Många goda ting inom räckhåll. Det är inte speciellt långt att cykla till Ulriksdahls slott eller trädgårdar om man vill det. Sedan finns även hela Haga parken med sina många vackra omgivningar.


Här nere finns fina tennisbanor.

Vi fick upp det sista igår också i form av gardiner. C har plockat undan alla sina verktyg som legat framme lite överallt. Skönt. Ny hel kyl och frys är dessutom beställt och ska komma någon gång nästa vecka. Så nu kan vi bara njuta över att flytten är över.

6 comments:

Lotta said...

Nästan mållös.

Det här är mina kvarter. Och jag älskar det!

Vad fint att det finns kolonilotter så nära, inklusive äppelträdgård. Underbart. Signe Tillisch växte i vår trädgård. Och så hotellet. Varit ofta där på deras spa. Börjat helgen med simma, basta och läsa sköna magasin. Vid vattenbrynet har jag promenerat många många gånger - finns flera fina bryggor. Går man mot "city" så ligger det (tror jag fortfarande) ett café där som är mycket trevligt längs med slingan. Höstpromenaderna är enastående. Förr gick båten Sjöfröken fr en av bryggorna och man kan tex åka in i Edsviken och gå av vid slottet - där finns en fin park och ett café, eller så fortsätter man till Edsbacks Krog eller Edsbacka bistro.

Ni har massor av fint runtom er!

Här öser regnet ner nu.

Stor kram!

Saltistjejen said...

Helt underbart Desiree! Vilken närmiljö! Vilken omgivning. Hur mycket som helst att upptäcka för er och så många fina oaser. Älskar äppelodlingen! En av mina bästa vänner bor nära Ulriksdal och det är ju jättevackert där!
Kram!!!

Millan said...

Oj vad fint det ser ut! Men hur lang tid tar det for dig att cykla till jobbet nu? jag har ju ingen koll pa stockholm och dess fororter alls.

Vad ihardiga ni ar med inflytten! NI har ju inte varit dar lange alls sa jag ar makta imponerad. Vad roligt att se foton innefran lagenheten ocksa. Ser kanon ut!

Kram

Desiree said...

Lotta, åh vad många bra tips du kommer med. Jag kan tänka mig att det är otroligt vackert att promenera kring denna slinga på hösten. Ska hålla utkik efter det där mysiga caféet. Vad kul att du också provat på spa-avdelningen på hotellet. Jag plockade med mig en broshyr därifrån och blev lockad av mycket som fanns där.
Ser fram emot någon spa-dag där senare under året då det kanske är mörkt och kallt ute.
Kram!

Saltis, ja äppel odlingen blev jag väldigt glad då jag upptäckte. Käns som en lyx att ha en egen fruktträdgård i sitt område.
Kram!

Millan, tack. Vi har ju flyttat runt en del så vi vet att vi värdesätter att komma iordning snabbt. Nu var vi också tvungna att hålla ett högt tempo och se till att rensa ut och hämta alla våra prylar hos min kompis i Sollentuna också eftersom hon var på G att sälja sitt hus. Vi hade ju hyrt ett helt rum i hennes källare för förvaring av det som vi inte fick plats med i lägenheten i Sjöstan. Nu fick vi ta tag i allt på en gång och nu känns det otroligt skönt att få genom allt, rensat och fått komma iordning.
Kram!

Anonymous said...

Åh, vad fint ni har det i ert nya område! Kan man plocka äpplen gratis i fruktträdgården? Härligt att ni har kommit i ordning redan i ert nya hem.
Kram

Desiree said...

Petchie, tack så mycket. Jo man kan plocka gratis. Det känns väldigt skönt att redan ha kommit iordning. Hoppas det har gått bra med er flytt och att ni kommer trivas utomordentligt bra i ert alldeles egna hem.
Kram!