Sunday, August 12, 2012

Favorite Friday

 Mina sommarlediga fredagar börjar nå sitt slut.Men i fredags fick jag njuta av en riktigt skön ledig dag på alla sätt. Började dagen genom att cykla till mitt favorit café (V.Street Coffee) och intog frukost där. Eftersom de ligger på Vasagatan så får jag numer cykla en omväg för att komma dit men jag sa till killarna som driver caféet att de var de värda.

Älskar detta ställe då det är mysigt, hemtrevligt och gemytligt. Man småpratar lite och som stammis får jag min kaffe utan att ens behöva beställa. Satt utanför på deras lilla ute servering och läste morgontidningen. Kul att också sitta här och läppja på sitt kaffe och kolla in folk och all aktivitet som pågår så här en vardag på gatan.

 På vägen tillbaka passerade jag den lilla parken vid Norra Bantorget. Någon ligger på gräset och njuter av den soliga morgonen. Såg väldigt skönt ut.


 Lite fina sommarblommor.

Den här parken är inte speciellt stor men ändå en skön grön liten oas.

Nästa anhalt blev Västemalmsgallerian.

 
Gjorde ett shopping fynd. Hittade en söt liten väska som passade helt perfekt till min klänning som jag ska ha på mig kommande helg. Vi ska ju på bröllop på Gotland till helgen som ska bli jättekul att gå på. Nu är absolut sista slutsprurten på reorna så nu kan man verkligen fynda. 

 Efter ett tufft träningspass så var det dags för lunch. Det fick bli en bagle på Bagle Street Café vid St.Eriksplan.


French Turkey. Riktigt gott. Men jag måste säga att deras bagles är lite väl dyra. 75 spänn för en sådan här tycker jag är i överkant.

Så underbart med lediga dagar då man verkligen kan ta sig tid och känner att man har tid. Nu när vi flyttat kände jag att jag ville passa på att utforska lite mer av Kungsholmen och Vasastan som blir våra nya närmsta innerstadsdelar. Ävenom Hammarbysjöstad låg utanför tullarna så kändes det betydligt mer som en del av innerstan än vad Solna gör. Det är defintivt mer förortskänsla över Solna. Men St.Eriksplan ligger ju inte mer än ett stenkast bort så det är området häromkring vi får söka oss till om vi ska gå ut och äta eller ta sig ett glas vin eller något. Det finns förvisso några restauranger och ställen i Frösunda men bara sådana typiska "förorts" ställen som inte känns så inbjudande.

 Även om jag bott i Stockholm länge så finns det ändå många delar som jag inte alls känner till så bra. Tog mig ner till Kungsholmsstrand här som ligger mittemott Karlbergsslott. Det är poppis att paddla längst med kanalen.


 Det finns fina promenad och cykelstråk längst med kanalen. En riktigt grön liten oas här nere vid vattnet.Poppis att jogga här också.

 Cyklade bort hela vägen längst med Kungsholmsstrand ända bort mot Hornsbergsstrand. Det var betydligt närmre än vad jag trodde. Mitt emot Hornsbergsstrand har man Pampas Marina med både segel och husbåtar.


 Området kring Hornsbergsstrand är helt sprillans nytt och här vid vattenkanten har de gjort jättefint med badbryggor och stora härliga gräsmattor som är inbjudande för picknick eller bara ligga och få sig en skön stund.


 En man med sin fina hund. Kunde inte låta bli att smygfota dem. Två buddies som hängde vid bryggan och njöt av solen båda två på sitt sätt.


Fina Näckrosor som låg och guppade i vattnet.


 Är det favorite Friday så är det och då måste det ju bara ingå glass i en sådan dag. Stockholms glasshus har godaste glassen i stan vidhåller jag.


Stockholm är fantatiskt vackert med allt sitt vatten och sina olika öar. Jag älskar min hemstad.

12 comments:

Katarina said...

Så vackert! Du bjuder återigen på flera vackra sommar bilder från Stockholm. Roligt att se bilder från kvarteret jag ska stan i några dagar innan avresa till Asien. Njut av sommaren på sista versen. Kram

Charlotta said...

Vilka underbara bilder! Och jag bara älskar din tradition att äta frukost på café. Önskar jag gjorde det oftare... Ibland händer det att vi sticker ner till caféet på hörnet på helgerna, det är mysigt det med! :=)

Miss Marie said...

Härligt! Du har verkligen njutit av din lediga fredag till max! Fint med alla bilder from sommarstockholm!

Charlie sa ... said...

Å!! Älskade underbara Stockholm.

Jag ser att du är nära Mellqvists café vid Rörstrandsgatan. Jag rekommenderar varmt ett besök där, gärna en frukost - skön stämning! Direkt vid St.Eriksplan (där bussarna stannar) finns Cajsa Wargs matbutik, ett trevligt inslag med mycket gott och fräscht.

Det är guld att promenera vid Karlbergs slott och vid kanalen. Älskar alla vackra miljöer som dessa som är enkla att njuta av. Ett tips för fika/brunch är Orangeriet på Norr Mälarstrand. Skulle vilja gå dit med dig!


Så underbart med bröllopet på Gotland som väntar. Fin tid att komma dit. Du kommer vara vacker i din fina klänning och nya väskan!

Kramar!

Desiree said...

Katarina, tack. Kul att du får några dagar i Stockholm innan avresa mot sydligare breddgrader. Får du en liten stund över får du gärna höra av dig. Vi kanske kan få ihop en fikastund eller något?
Kram!

Charlotta, det känns både kul och lyxigt att starta fredagarna med en frukost på café. Jag har ju hittat detta lilla guldkorn som jag tycker så mycket om.
Kramar!

Marie, ja det var precis så jag kände att jag fick njuta av denna dag till max på bästa tänkbara sätt. Kände mig fri och ledig till 100% och solen sken. Bästa känslan.
Kram!

Lotta, Mellkvist på Rörstrandsgatan ska jag absolut prova frukost på. Där har jag varit någon gång tidigare och vet att de har toppkvalité på både mat och dryck. Cajsa Warg gillar jag också mycket. Det känns kul att det ändå finns många fina smultronställen som dessa i närheten. Orangeriet har jag hört mycket om. Går väldigt gärna dit med dig. Det är ett perfekt sommarställe så vi får se till att gå dit någon gång försommar eller sommar.Älskar att utforska och hitta nya små favoriter.
Kramis!

Lisa said...

Vilka mysiga delar av Stockholm du visar! Känner inte heller till dem sa bra. Visst är det kul att utforska?! Fina promenadstrak...saknar vattnet nagot enormt...jätte fin klänning, gillar färgen...underbart med bröllop pa Gotland!
Kramar, Lisa

annebelle said...

Härligt fina bilder på finaste stan. Oj, vad fort ni kom i ordning i nya lägenheten! Väldigt imponerande. Och grattis, det blir jättefint!

Saltistjejen said...

Efter mina år på KI känner jag mig mer hemma i vasastan och runt Karlbergskanalen än på söder faktiskt. :-) Att paddla i Karlbergskanalen är super!!! Och Pampas Marina är supermysigt på sommaren! Att äta en lunch eller så där. Jag tycke också att Stockholm är fantastiskt vackert på sommaren!
Härligt att du kan njuta av era "nya" närliggande kvarter!
Kram!!!

Anne-Marie said...

Jag börjar undra om jag bott i Stockholm ;) när jag ser alla vyer som jag inte alls känner igen. Vackra sommarbilder! Härligt att ni fortfarande har sommar. Du tycks ha utnyttjat din lediga fredag till max. Kram!

Desiree said...

Lisa, Hornstullsstrand är väldigt nytt område men som blivit väldigt fint. Det ligger alldeles vid vattnet. Tycker det är toppen att man tar till vara på gamla industri tomter och bygger bostäder på dessa attraktiva områden istället.
Tack.
Kram!

Annebelle, tack så mycket. Ja vi gillar när det går undan även om det är skitjobbigt och väldigt intensivt under några dagar.
Kram!

Saltis, det finns många små stråk att upptäcka. Det blir så lätt att man åker till samma ställen och håller sig till samma vägar men roligt när man får chansen att upptäcka lite nytt. Jag vet inte om jag någonsin direkt varit nere vid Karlbergsslott som jag var denna dag. Jättefint där. Pampas är också jättemysigt som du säger. Länge sedan jag var där. Kanske man skulle cykla ner dit någon fin kväll framöver.
Kram!

Anne-Marie, tack så mycket. Även om jag bott här länge så finns det som sagt gott om delar som jag knappt känner till. Även om Stockholm är en "liten" stad så finns det mycket att upptäcka.
Kram!

Suzesan said...

SOM vanligt Desiree så blir det en härlig rundtur bildmässigt. Dina bilder är så talande. Du och kameran.

Tack. Glassen såg så god ut. Den bilden var lite magisk.

Måste någon gång testa glassen där.

Vatten överallt. Underbart

Kram
/Susanne

Christina said...

Åh det här inlägget gick rakt in i hjärtat. När jag flyttade ihop med blivande maken så flyttade jag in hos honom på Kungsholmen i en lägenhet med utsikt över Karlbergs slott. Saknar Kungsholmen och Vasastan.
Tack för att jag fick en nostalgitripp ;-)
Kram!