Monday, August 20, 2012

Beautiful Beach Wedding

 
Strand bröllop på Fårö, Gotland. Finklädda gäster, uppkavlade byxben på herrarna och tjusiga finskor parkerade längst med kanten. Vajande strandgräs i lätt bris. Sorl och skratt från förväntansfulla bröllopsgäster ivriga av att få se en skymt av brud och brudgum.

Ett bröllop som varade i dagarna tre. Fredag kväll inbjöds alla gäster till en stor grill buffé där det bjöds på massor av godsaker och finaste lammkött från Gotland. Jag brukar inte vara direkt förtjust i just lamm men detta kött var så fint, gott och mört att det var en riktig delikatess.

Då mörkret lagt sig och alla vara mätta och belåtna på fredagskvällen fanns en program punkt som hette "Surprise". Vi undrade alla nyfiket vad detta kunde vara.

 Gästerna fick följa med brudparet ner till stranden. Där låg något som först liknade stora vita pappersark utspridda som visade sig vara lanternor. Vi fick para ihop oss två och två om varsin lanterna. En fick tända veken medan den andre fick hålla upp lanternan fylldes av den varma luften så att den lyfta. Sakta seglade de iväg en efter en i den mörka augustinatten som ett vackert pärlband av ljuspunkter.


 Brudparet hade sin alldeles egna fina hjärtformade lanterna. Det var en fantastisk upplevelse att se alla ljuspunkter glida upp mot den mörka skyn och segla iväg.


Blå himmel med lite lätta moln och en lätt bris från havet. Det hade inte kunnat vara bättre väder. Alldeles lagom varmt.



 C och hans syster i sin fina folkdräkt. Folkdräkt från Småland från 1930 som varit M och C´s mormors en gång i tiden.

Pudervit mjuk sand att gräva ner tårna i. Vackra tyger från damernas sjalar och klänningar som fladdrade lätt i vinden.

 Här kommer brudgumen och hans bestman.



 Fler än jag som parkerat sina skor och njöt av att gå utan skor här på beachen.


Sången och låtarna de valt var något alldeles speciellt. Musiken framfördes av en barndomsvän till bruden. Hennes sång och de vackra brudparet fick de flesta att behöva ta upp en och annan näsduk.


Efter brudgum och hans bestman kom sedan tärnorna och lilla T som var den sötaste brudnäbb med sin korg med rosenblad.


Finaste brudparet, K och hans J. 



Festliga bubblor i mängder. Mingel, prat och skratt medan brudparet fotograferades efter vigseln. Strålande vackert väder. Brudparet hade inte kunnat beställa finare väderlek. 

Dags att kasta brudbuketten som far genom luften här. Tjejen allra längst till vänster var den lyckliga som fångade den och som står på tur näst att stå brud.
J´s härliga tjejkompisar som jag jag hade fantastiskt kul med på möhippan.
 
 Brudgummen är sommelier och han är också väldigt duktig på att sabrera champange vilket han glant gjorde här.







Den allra största flaska med champagne jag någonsin sett fanns här. Hela 6 liter rymmer denna mega flaska.
 
 
Dukat inför bröllopsmiddag.


Festligt och vackert.


Efter middagen var det riktigt party med fullt ös. J´s bror och några av C´s släktingar från Tyskland spelad ihop och det rockade verkligen. De fick knappt sluta spela. 


Festen pågick till långt in på småtimmarna. Jag och C lämnade dansgolvet ganska precis innan musiken slutade spela vid fyratiden på morgonkvisten. Nu har jag nästintill träningvärk efter att ha dansat i timmtal (en underbar känsla). Fantastiskt roligt och vackert bröllop.


Tack kära och finaste J och K för en underbar bröllopshelg och för att vi fick vara med och dela er glädje.

19 comments:

Miss Marie said...

Vilket vackert bröllop! Och vackert brudpar, gillar verkligen brudens hårband. Du var också fin! Vilken tur att de fick så fint väder! De ade vädergudarna på sin sida, helt klart!

Katarina said...

Wow. vilket vackert bröllop och vad vackra bilder ni tagit! Läcker miljö och alla är så fina och glada..

Vädret var på er sida och man blir varm av bilderna, så mycket värme och kärlek!

Du var jättefin i klänningen din jag gillade verkligen den och färgen. Kram

Saltistjejen said...

Otroligt vackert!! Som en saga!! Lite amerikanskt också. Känslan. Särskilt när man ser de matchande klänningarna på tärnorna. Vilken enorm tur att vädret var fint så att vigseln kunde hållas på stranden! Förstår att detta måste varit en mycket speciell vigsel och bröllopsfest att få uppleva även som gäst! :-)
KRAM!!!!!!

Taina said...

Vilket vackert bröllop!

Kram kram

Charlie sa ... said...

Ljuvligt!

Otroligt vackert arrangerat. Alla detaljer, färger, miljön. Såå romantiskt!

Vad vacker du är i din klänning. Perfekt val. Njutningsfullt att se som du så fint beskriver vackra tyger och sjalar som fladdrade lätt i vinden.


Lycka med ett augustibröllop på vackra Fårö!

Kramar!

Annika said...

VAD VACKERT!!!
OJ vad FINT!!
Vilket jättevackert par! Fint partytält (var hade de festen?).
Allt ser så otroligt FINT ut, som om det vore taget ur ett bröllopsmagasin.
Vilka vackra Bilder!!
Jag tycker att du är jättefin och du passar SÅ bra i din klänning.
Ja, det här blir ett bröllop att minnas!!
Kramar!!

Sandra said...

Det ser helt magiskt ut!

Desiree said...

Marie, det var ett väldigt vackert bröllop och stiligt bröllopspar. De hade helt klart vädret makter på sin sida hela helgen.
Kram!

Katarina, tack så mycket. Jag gillade också både färgen och tyget på den klänning jag hade köpt. Vi hade toppen alla tre dagar vi var här. Bröllop för alltid sådan glad och fin stämning med sig. Detta blir troligtvis det sista bröllopet på länge då de allra flesta av våra vänner redan har gift sig.
Kram!

Taina, tack så mycket. Det var både vackert och stämningfullt.
C och hans kusin K står varandra nära så det var extra roligt.
Kram!

Lotta, tack så mycket. Det var verkligen så som du säger lycka med ett augustibröllop på vackra Fårö. Både jag och C fick känna att vi fick komma iväg lite eftersom vi inte åkt på någon semester i sommar. Gotland är alltid lika vackert och njutningsfullt.
Kram!

Annika,yes middagen hölls inne i partytältet. Det funkade väldigt bra. Lagom temperatur. Jag frös inte på hela kvällen fast jag bara hade min ganska tunna sjal.Jag tycker också att de hade ordnat det så vackert. Precis som taget ur ett bröllopsmagasin som du säger.

Kram!

Saltis, jag du har rätt i att det var lite "Amerikansk stämning". Brudens moster bor i USA och hon samt brudens Amerikanska kusiner var med. Det kom folk från alla håll både nära och mer långväga. Vi hade också de Tyska släktingarna som kom så det var en internationell stämning på bröllopet.
Detta kändes jättekul och väldigt speciellt att få vara med om ett sådant här vackert strandbröllop. Även om jag och C varit på många bröllop innan så har vi aldrig tidigare varit på ett sådant här vackert strandbröllop. Det känndes speciellt och något vi kommer minnas länge.
Kram!

Sandra, tack.
Kram!

Marianne said...

Oj vilket pampigt bröllop! Du var jättefin, urvacker klänning! Och det ser verkligen vackert ut där på Fårö, jag skulle väldigt gärna vilja åka dit. Har aldrig varit på Gotland, faktiskt, så det börjar väl bli dags.

Vilken TUR med vädret! Så regnig som den här sommaren har varit valde de verkligen rätt dag. Hade inte varit roligt om det hade ösregnat och blåst.

Kram!

Suzesan said...

Så vackert och elegant och så enkelt och lätt att bara gå barfota i allt de tjusiga. Underbart och så snygg klänning du hade Desiree.

Somrigt och allt. Snyggt brudpar. Bruden såg ju så som klippt ur en tidning. Så snygg:)

Vilken tur med vädret.

Magiskt med den vita inredning där maten serverades.

Kram
/Susanne

Sandra said...

Wow, vilket drömbröllop :)

Christina said...

Vilket fantastiskt bröllop!! Får lite amerikanska vibbar också! Man ser ganska många strandbröllop här när vi är iväg på våra utflykter.

Otroligt fint och du var så vacker också! Vilken helg det måste ha varit, ett minne för livet!
Kram!

Desiree said...

Marianne, du måste helt klart åka till Gotland här framöver någon gång. Det är så vackert där. Väldigt olikt både fastlandet och Öland men så otroligt vackert. Det går ju båtar från Oscarshamn. En weekend eller en vecka på Gotland kan jag verkligen rekommendera. Det finns mycket att se och uppleva samt godsaker att smaka.
Kram!

Suzesa, tack. Roligt att du gillade min klänning. Ja bruden var så snygg så. Som klippt ur ett vackert bröllopsmagazin.
Jättekul på alla sätt att få vara med om detta bröllop.
Kram!

Sandra, tack så mycket. Det var verkligen ett vackert drömbröllop.
Hälsningar Desiree

Christina, tack. Detta var ett väldigt roligt och tjusigt bröllop på alla sätt. Alla bröllop är fantastiska på sitt sätt men detta var lite extra speciellt.
Kram!

Millan said...

Oj vilket vackert brollop! Verkligen fint! Sa roligt det blir nar det blir en san dar hel helg ihop med paret. Oforglomligt for alla gaster ocksa. Kram

eastcoastmom said...

Du milde vilket fint bröllop! Gillar speciellt tärnornas klänningar som var ovanligt fina.

Jane said...

Oh wow vilket fint bröllop! Verkligen i min smak, och vilken fin klänning du hade,
Kram!

Anonymous said...

Woah! I'm really enjoying the template/theme of this blog. It's simple, yet effective.
A lot of times it's very difficult to get that "perfect balance" between user friendliness and visual appearance. I must say you have done a superb job with this. In addition, the blog loads extremely fast for me on Opera. Exceptional Blog!
Feel free to surf my site - christmas labels

Anonymous said...

Pretty! This has been a really wonderful post. Thank you for providing these details.
Check out my blog post wine labels

Anonymous said...

Personal risk factors such this panorama make it stick in your computer
storage if nix else does. The strong suit
units also give the studios a opportunity label for each specific candy bar or an conglomeration label that resembles
a graph. otherwise, you can simply customize the edible corn or salmon, grocers would be needful to have
a sign of the zodiac on the shelf. Warner had been the commencement to mansion
a deal not own the subject matter it sells to consumers.

my site - round personalized sticker