Tuesday, July 5, 2011

Träning

När vi flyttade hit var en viktig faktor att hitta ett gym som jag skulle trivas med att träna på. Gymet i Alabama saknar jag fortfarande. Det var grymt bra. Det var stort, fräscht och hade massor av olika pass. Det fanns en stor badsäng att simma i, löpbana inomhus och klättervägg. Ja de hade allt på ett och samma ställe och superbra instruktörer. När vi flyttade hit provade jag först SATS. Tyckte de var bra men dyra. Provade sedan Friskis och tyckte att det inte var så stor skillnad mellan SATS och Friskis så då kände jag att jag fick mer valuta för pengarna på Friskis. Då jag är anställd på KI och det finns ett Friskis på Campus området så kändes det också bra att det var så pass nära att man ibland kunde sticka och köra ett pass under lunchen. Jag är nöjd med mitt val även om det tog ett tag att komma fram till det.

För mig känns det som om man måste prova ett ställe flera gånger innan man kan bestämma sig om man ska träna där eller inte. Man vill liksom testa lite olika pass som finns. Jag gick på SATS en månad som sagt innan jag kom under fund med att det ändå passade mig bäst att återgå till Friskis som jag hann testa första månaden då vi kom hem.

Ve och fasa då jag såg att mitt Friskis på KI Campus skulle ha sommarlovs stängt under tre veckor i juli. Det visade sig att man då fick träna på andra Friskis ställen i stan så nu vart det ingen panik. Jag måste säga att det redan har haft sina fördelar. Igår var jag på ett spinn pass på Kungsholmen. Jag måste säga att den lokalen gillade jag inte alls lika mycket som det mindre gymet ute på KI. Idag testade jag Skrapan som ligger i Skatteskrapan som ligger rätt nära där vi bor. Detta stället gillade jag med en gång. Det var också mindre men mysigt och väldigt bra plannerat och optimerat. Jag måste säga att det ändå är rätt inspirerande att faktiskt byta träningsmiljö som jag gjort nu. Olika ställen är olika och de har lite olika utrustning så plötsligt kommer man på nya grejer man kan köra.

Något man lägger märke till är att typ ALLA har någon tattuering eller fler. Känns som om det lätt är minst 90% av befolkningen under 50 som bär en tattuering. Det har blivit ovanligt att se folk som inte är tatterade istället för tvärtom.

Idag har det blivit ett löppass med kollegorna på jobbet. Kul :-)
Något jag också märker är att hänger man på ett gym tillräckligt länge så lär man faktiskt känna en och annan. Det är ett bra ställe att möta andra och att lära känna nya människor.

10 comments:

Millan said...

Det ar helt klart viktigt att hitta ett bra stalle att trana pa! Jag saknar mitt gym har vid jobbet nagot otroligt men har insett att just nu, med jobb och smabarn som maste hamtas sarkilda tider fran skola och dagis, sa passar det mig battre att trana i narheten av hemmet dit jag kan ta mig snabbt under kvallstid. Men i framtiden vill jag helt klart borja trana pa gym igen. Men shit vad dyrt det ar har... gymet jag var medlem i har vid jobbet kostar £67 per manad (ca 670 kr). Dyrt tycker jag!
Istallet sa gar jag och boxas och zumbar och da betalar jag £5 per klass vilket ocksa blir en del per manad... Sa med tanke pa det sa ar ju joggandet bra eftersom det ar alldeles gratis! Dock saknar jag att kunna testa lite olika klasser som man ju kan pa ett gym.

Och jag tror du har helt ratt i att det ar jattebra att byta lite traningsmiljo emellanat. Bade for att inte bli uttrakad pa sitt vanliga stalle men ocksa for att se sig om vad som finns darute!

Kram

Marie said...

Tror träning är ett bra sätt att möta nya människor överhuvudtaget! och man har ju redan från början nåt gemensamt att prata om! :)

Saltistjejen said...

Jag gick på Friskis när jag var på KI, men då hade de inte öppnat på Campus än. Jag gick oftast på Kungsholmen eller vid Liljeholmsbron. Någongång vid Skanstull också för de hade en del bra pass där då. Försökte hitta pass där jag gillade ledaren. Jag gillade Friskis för att alla möjliga gick där. Gamla som unga. Inte lika trendigt som jag tyckte många andra gym var vilket passade mig bra.
Om du har tillgång till dusch på jobbet kan du ju testa att springa dit någongång också. Istället för att cykla. :-)
Kram!!

annebelle said...

Så sant om tatueringarna! Det känns som om ALLA har en eller flera. Var i Frankrike på semester och la märke till skillnaden, inte alls så många tatuerade. Här är man i minoritet om man är utan! Det är som Just D sjöng om, Alla gillar likadana ovanliga saker. ;)

Anonymous said...

Kan tipsa om Eriksdalsbadet, där finns gym, bad och träningspass. Fast det har dessvärre blivit lite dyrt på sistone, så jag kör mest med tiokort numera.

charlotta said...

Håller med helt och hållet - jag tränar på Friskis här inne i stan, och för mig funkar det alldeles utmärkt. Här stänger de också vårt gym någon vecka över sommaren, tror det är nästa, men då ska jag till Åland så jag missar inte så mycket :=)

Anne said...

Allra först, himla kul du hittat ett gym du trivs med. Minns så väl hur du prisat gymmet i Alabama och berättat hur mycket du gillad det. Så verkligen super att du hittat ett gym i Sthlm du trivs med, helt super också ha det nära jobbet. Tror du sagt förut också att gymmet måste ligga antingen nära hemmet eller jobbet, det får inte ta en halv dag komma till lokalen.
Intressant det där med tatueringar, att det är så vanligt nuförtiden. Personligen känner jag ingen som har tatuering (vad jag vet) och har aldrig själv gått i tatueringsbanorna men det är säkert supervanligt nuförtiden. Förresten, du kanske själv har en? KRAMAR!

Lotta said...

Håller med Anne - super med ett bra träningsställe. Det betyder mycket. Gymet i Bama låter ju perfekt men kanske är ett av de mer "high end" gymmen rent generellt för jag vet inte något ställe här i CT, men jag kan ha fel.

Som du kanske sett har min son just nu tatuerat sig...det kanske låter som jag är bara "wow så kul"...det tog mig ärligt ett tag att vänja mig vid tanken. Men det blev bra, han är stor nog att bestämma sig själv och det var en fin tanke bakom.

Kram!

Petra H said...

Vad kul att du har hittat "ditt" träningsställe och att det ligger på jobbet sas. Men tråkigt med sommarlovsstängt men så är det ju med många aktiviteter under sommaren. I Bryssel finns också Friskis och Svettis, tack vare alla svenskar och de brukar (ingen aning om fortfarande) ha gratis "friskis" i en park varje sommar som är väldigt poppis!!
Japp, vi har ju redan diskuterat det där med tatueringar och hur extremt populärt det verkar vara i Sverige! Sådan ENORMT STOR skillnad från för typ 10 år sedan. I Bryssel är det sällan man ser tatueringar, eller så är det för att folk är antingen mer påklädda eller har dem på mer diskreta ställen.
Nu ska jag fortsätta mitt soffpotatisliv ;-) Lille Sweet Pea är alltid väldigt aktiv vid den här tiden, ca kl 11 så då ligger jag och tittar på min mage. Tur att man är lättroad :D
KRAM!!

Desiree said...

Millan, ja ditt gym var verkligen inte billigt så jag förstår att ska man betala så mycket så vill man se till att kunna gå dit några gånger i veckan. Jag förstår därför att du valt det andra stället nu medans barnen är små och det är mycket hämta och lämna som gäller. Det där med variation är viktigt för att man ska tycka att det är kul och är det inte kul så blir det lätt att man försöker komma på ursäkter.
Kram!

Marie, ja visst är det så. Jag trodde nog inte att det skulle vara en sådan bra mötesplats för att lära känna nya människor men jag har blivit glatt överraskad både här och i Alabama.
Kram!

Saltis, jag trodde att det skulle vara större skillnad mellan Friskis och de mer hippa ställena men jag måste säga att Friskis har kommit ikapp många av de andra gymmen. De har hottat upp sig ordentligt. De har många olika pass, introducerar nyheter varje säsong. Erbjuder gratis coaching och har en hel del arrangemang. Hittar man bara ett bra pass och en bra instruktör som man gillar så är det det allra viktigaste.
Stort plus för Friskis säger jag.
Kram!

Annebelle, det har jag funderat på om det är lika vanligt på andra håll i Europa som här. själv känner jag mig stolt över att INTE ha någon.
Kram!

Charlotta, jag är supernöjd med Friskis. Funkar utmärkt. Lite sommarlov från träningen blir det för mig i augusti då jag sticker på semester men nu har det varit rätt kul att faktiskt kolla in lite av deras andra ställen och lokaler.
Kram

Anne, ja det är skönt när pusselbitarna i vardagen faller på plats och man hittar ett ställe att träna på där man trivs. Det tog ett tag på hösten där för mig men nu kan jag säga att jag är nöjd över mitt beslut. Jag tror också att det är jätteviktigt att hitta något ställe som ligger antigen nära hemmet eller jobbet.
Nä själv har jag ingen tatuering och känner inte att jag skulle vilja ha någon heller. Bara reflekterat över att det är så himla vanligt. Många av mina nya kollgor har någon. Det är ju många här som är lite yngre än mig och det känns som det är ännu vanligare bland dem som bara är några år yngre.
KRam!

Lotta, jag får kolla in din sons tatuering. Jag kan nog förstå hur du känner. Jag har respekt för dem som vill tatuera sig och väljer att göra så men själv känner jag inte att jag behöver eller skulle vilja.
Kramis!

Petra, ja jag minns att du också tagit upp detta med tatueringarna. Det är interessant att höra att det inte alls är lika vanligt på andra håll i Europa. Kanske något av ett svensk-fenomen då.
Jag tycker inte att det minsta dåligt samvete över att ligga i soffan. Det är ju det du ska göra och träna kan du göra senare längre fram då det känns rätt om du vill. Det lär ju ändå vara full rulle med Sweet Pea då han kommit till världen så att vara mamma är ju som ett enda långt träningspass på många sätt. :-)
Kram!