Tuesday, July 19, 2011

Summer fruits and berries

Love cherries. They are finally in season now. Actually I think I better stock up and make a small stash in the freezer because other than during summer you can't get hold of them. In Alabama you could find them among the other frozen fruits but here I have so far not found frozen cherries. So I guess I'll just have to freeze them myself. They are the best right now, just the way they are.

The blueberries are also soon ripe. However, they wrote in the paper that this year won't give any larger quantities of blueberries. Two summers ago I picked quite a lot when I was here in August. I guess I will have to see if I find any this year. I like that they sell both kinds, the Swedish smaller blueberries as well as the larger American kind. To eat just the way they are I prefer the American blueberries but for baking and making a pie that I made this past weekend I prefer the Swedish ones.Melons of various kinds is also something that you can get cheep right now. Honey, Cantaloupe and Watermelons. I like all of them. So sweet and so refreshing.

This weekend I also tried out these bottled sparkling fruit drinks. They are sold at Systembolaget but they are non-alcoholic, they are not like regular sodas because they contain no added sugar only the natural sugar from the fruit juice so they are not very sweet. I really liked them. Not so sweet but very refreshing. They have these two kinds, one is green apple and the other one is blood orange combined with a hint of hibiscus. The blood orange was much better than I expected it to be. Perfect for a nice summer drink or as a substitute for beer.

8 comments:

Petra H said...

Körsbär är så gott! Mina föräldrar hade plockat mer än två kilo från deras träd och det fanns mer kvar - mor kokade sylt på en del. O köpte ENORMT mycket frukt till oss när mor var här, vi fick nästan panik över hur vi skulle lyckas äta upp allt innan det blev dåligt efttersom vi bara var två personer. Vi åt fruktsallad flera ggr, men vi har ändå en hel del plommon och äpplen kvar (äpplen tycker jag är onödigt att köpa på sommaren eftersom det inte är säsong men de var faktiskt belgiska!).
Fruktdryckerna låter goda, jag gillar inte heller när de är alltför söta.
KRAM!

Lotta said...

Summerberries - så gott och speciellt. Jag hoppas vi kan plocka blåbär i veckan. Här är det en helt annan grej att plocka blåbär, går snabbt.

Blåbärspaj är bland det godaste jag vet :)

Passerar du Hötorget? Jag köpte lingon där i fjol och gjorde en laddning rårörda. Supergott.
Att plocka själv är ju halva nöjet men ibland är det smidigt med en "short cut" ;)

Kramar!!

Taina said...

Här hemma finns det alltid körsbär den här tiden. Jonas äter dem som godis. Magen blir ju lite kass men men. De är ju goda. Längtar själv efter att få plocka blöbär och göra en blåbärspaj i Sverige när vi är där. Hoppas jag hittar några. Vi har ju några "säkra" ställen vi svärpäronens sommarställe...

Kram kram

Desiree said...

Petra, mums låter gott med körbärssylten. Ha ha så du och din mamma fick verkligen knapra frukt för att lyckas äta upp allt. Fukt är så gott men det är just det att man måste köpa lagom mycket så att man hinner äta upp allt innan de blir för gammalt.
Kram!

Lotta, tack för tipset om lingonen. Ibland är det värt en short cut, aboslut. Jag tror inte att jag har sett lingon ännu. Kan hända att det är lite tidigt men ska passa på att köpa lite och frysa in också just för att det blir himla gott med rårörda lingon till köttbullar.
Kram!

Taina, jag skulle vilja kunna äta körbärs så som Jonas gör som godis men jag håller med dig att magen blir lite kass så det funkar inte. Det funkar med någon näve i taget så jag kör på det.
Kram!

Eleonor said...

Ja farska korsbar ar saaaaaa gott! Jasons syster ska skicka korsbar till oss fran Oregon. Jag vet inte vad som ar sa speciellt med dom men Jason verkar tycka att dom ar himmelriket. Jag far val se nar dom kommer.

Dom dar dryckerna ser mumsiga ut! Jag tycker att det ar himla svart att hitta saker som bara innehaller naturligt fruktsocker och inte tillsatt har i affarerna.
Sen ar det ganska trakigt att onyttigheter ar billiga och nyttigheter ar overprisade. Men sa ar det nog overallt.

Kram

Sofia said...

Åh de där dryckerna du har köpt på Systembolaget låter ju jättegoda, jag saknar verkligen en alkoholfri dryck som inte är för söt. Hoppas jag hittar något liknande i England! Vet du om det är en svensk produkt?

annebelle said...

Här i Sörmland finns det massor av blåbär, man får ihop flera liter på en liten stund. Det är bara att plocka! :)

Desiree said...

Eleonor, oj det måste vara speciella körsbär som ni får hela vägen från Oregon. Det blir en lång resa för dessa bär men kul att få smaka dem och väldigt snällt ändå av Jasons syster att skicka. Du har rätt i att det billiga är ofta det som är onyttigt medans bra mat kostar mer men å andra sidan är det väl värt sin investering.
Kram!

Sofia,de var väldigt goda och läskande och som sagt gillade jag dem för att de inte alls var sötsliskiga. Det är Carlsberg bryggeriet som står bakom dryckerna så jag vet inte alls om de kan finnas i England. Du får kanske googla och se om det kan finnas.
Kram!

Annebelle, kanske finns det alltså mer än vad man tror. Jag har bara läst rubriker i tidningar som sagt att detta året skulle vara ett fattigt blåbärs år men det kanske inte stämmer eller att det varierar från plats till plats.
Jag får ge mig ut i skogen och kika själv. Gillar att plocka. Det är rätt rogivande.
Kram!