Saturday, July 16, 2011

The Cowgirl in Me

I do seem to have a bit of a cowgirl in me. I found the webpage of this great boot store that we found in Santa Fe, New Mexico. The boots they had there were to drool for. The leather on each pair was so soft and you could tell the quality was high end. The price also let you know this was high quality. There was really nothing below 500 dollars in this store but again touching these boots you could tell it was really great stuff. I had already bought my pair when I came here. I wanted to buy a nice pair of boots but not quite so pricey to start off with as I did not know if there was going to be a real love connection with the boots or not. But I think there is so I am dreaming of my next pair from this place next time.But today I am wearing my Texas flip flops instead. I went to the mall today to check out the summer sales. I think it is kind of sad that there is already a summer sale. What I find even more depressing is that the fall collection is already starting to arrive in stores. I am still so sick and tired of winter clothes and dark colors. I don't even want to think about wearing warm clothes in darker colors already. I did find a very nice light grey linen skirt that was half price so I came home happy after all.
For our fourth of July party we were given a bottle of Jack Daniel's as a gift. Since we have actually been to the distillery in small town Lynchburg, TN and seen how the whiskey is made I feel we have a little special connection with those Jack Daniel's bottles. I am not so fond of whiskey but I did use some of the contents for a marinade the other day for a pork tenderloin that we later put on the grill.


I passed by the international magazine shop yesterday and found both Martha Stewart's "Living" and " Real Simple" as well. I think it is great that I can indulge myself in some of my favorite American magazines even if I live here in Stockholm.

12 comments:

Lotta said...

Love love love boots!

Det står på min lista att hitta ett par. Vet inte om jag vågar köpa on line eller om det är bäst att hitta en affär, tror det senare.

Jag har hittat en filt jag är sugen på också men bootsen har prio. $500 är ganska saftigt...det är lika mycket som en iPad som jag också är småsugen på. Suck!!

Här är det också sales lite överallt....

Kram!

Eleonor Walston said...

Jag alskar ocksa cowboy boots. I downtown finns det ju typ tusen butoiker med boots och dom ar verkligen pricey. Jag hittade ett par som hade lader i sjalva skon och skaften var nagot annat material och dom var lite billigare men jag kopte dom aldrig. Och riktiga cowboyhattar ar ju ocksa ganska dyra.

Jag forstar att det ar trakigt att se hostgrejer redan nu. Svensk sommar ar alldeles for kort. Jag onskar dock att vi fick in lite kyla. Men svensk som man ar far man ju inte klaga pa varmen (hettan).. Jag tycker Sverige ar extra fint pa hosten. Det ar min favorit arstid!

Hoppas du har det bra! Kram

Desiree said...

Lotta, jag tror nog också att det är bäst att kolla på i butik så att man kan få prova och känna. Jag vet, 500 är mycket men kvalitén var outstanding. Det paret jag köpte kostade strax över 200 och de är fina men när jag kände på dessa i denna butik var det ändå en helt annan känsla. Jag ville dock börja med ett par som inte var allt för dyra för att känna på hur mycket jag gillade boots och hur ofta jag använder dem så att det inte blev något superdyrt köp av ett par stövlar som jag inte använder. Men jag gillar verkligen mina boots och använder dem gärna.Får se vad det blir nästa gång jag är i USA kanske.
Vad är det för filt? En quiltad eller annan?
KRam!

Eleonor, ja det minns jag att det fanns massor med cowboy apparel i Nashville. Vi gick runt lite i butikerna i downtown och jag märkte också att både stövlar och cowboyhattarna var rätt dyra. C har faktiskt två cowboy hattar nu det är lite kul.
Jag förstår dig att du längtar efter lite kyla. Sommaren i södern är het, fuktig och lång. Det brukade ju inte bli svalare förräns någongång i oktober där nere. Här är det ju så nice nu. Jag vill att det ska fortsätta länge länge till :-)
Kram!

Marie said...

Jag har bara lyckats hitta Martha Stewart wedding i Sverige! Måste kolla nästa gång jag är hemma o se om jag kan hitta Living nu också. Här i Tyskland är det supersvårt att hitta utländska tidningar o de är svindyra också.

Surviving Sweden said...

Oooh, I enjoy the occasional Martha Stewart Living, too. Great for inspiration!

Desiree said...

Marie, jag är glad att det går att hitta Livning och andra tidningar jag gillar här men de är svindyra här också. 86 kr för en tidning, det svider lite när jag vet att jag i USA skulle betalat typ 30 kr för samma tidning.
Kram!

Surviving Sweden, it´s too bad they are so expensive but it sure is nice to be able to get hold of them here. I was looking for this issue for my 4th of July party but it was not out here yet. I have to remember the inspiration for next year from this issue :-)

Lotta said...

Jag tror jag kollar i butik först...jag har ett par fake boots som jag i princip bott i. Tycker det är tufft och mina fötter trivs jättebra. Är sugen på "the real deal" - du kanske har visat bild på dina? Tycker 200 är helt ok.

Här är filten - känner du till den? Passar nog en höst-vinterdag uppe i en cabin allra bäst :)

http://www.hanksclothing.com/hudson_bay_blankets_4_point_full_size_natural_multi_stripe_buy.html

Taina said...

Nä men fy och usch för att behöva tänka på höstkläder NU! Nä det vill vi inte se än på lääänge. Sommaren har precis börjat. Såg väderprognosen i Sverige och den ser ju inte så där rolig ut den kommande veckan. Så jag förstår att höstkläder kommer snabbt in...

Några boots äger jag inte. Inga cowboyboots iaf. Har aldrig provat heller. Liisa däremot älskar sina. Men de är köpta på Famous Footwear och var inte så hiskeligt dyra som du säkert förstår.

Kramar från ett superhett CT (33 idag...)

Elisabeth said...

Jag älskar också boots! Jag sålde mina cowboy boots för jag använde dom inte så mycket sedan jag köpte mina Frye boots. Love them! Om det inte vore så varmt här på sommaren skulle jag anväda dom året runt!


Guess I'm just a Swedish redneck :-)

Anne-Marie said...

Du är allt en riktig cowgirl. ;) Härligt när man hittar något man bara älskar. Roligt också att du kan ta del av amerikanska tidningar också i Stockholm. Håller helt med dig om att det är urtrist att affärerna börjar så tidigt med höstkläderna. Det är ju bara mitten på juli för sjutton! Kramar!

Desiree said...

Lotta, ja nästa gång får det allt bli the real deal boots för mig också. Filten var ju himla snygg. Den förstår jag du är sugen på. Hoppas du får tillfälle att slå till snart. Om du går in på mina April inlägg från våran road trip då vi kommit till Austin så har jag lagt upp bilder på mina boots där.
Kram!

Taina, ja jag kände också ett starkt ryyyyys då jag såg mörka höstkläder som fanns ute i butik redan. Men jag lyckades fynda lite sommarkläder istället. Väder prognosen tror jag inte du ska oroa dig så mycket för. De verkar inte ha så bra koll och det skiftar rätt mycket från vad de spår från dag till dag. Det har varit bättre än prognosen många gånger hittills så jag tror nog att ni har goda chanser att få fint. Är det nästa vecka ni sticker hit?
Kram!

Elisabeth, frye boots vet jag nog inte riktigt vad de är för några. Har du någon länk så att man kan få kolla in? Jag får googla annars, lite nyfiken som jag är av mig.
Kram!

Anne-Marie, det känns lite extra lyxigt att kosta på sig amerikanska tidningar här eftersom de är så dyra men ibland måste man få lyxa lite :-)
Kramis!

Elisabeth said...

Här är länkar till "mina" Frye boots:

http://www.zappos.com/frye-cavalry-w-tan-leather

http://www.zappos.com/frye-campus-14l-saddle-leather

Det finns många mer styles, så go till zappos.com och search for Frye boots, eller kolla in företagets hemsida:


http://stores.thefryecompany.com/StoreFront.bok

Ganska interssant historia bakom Frye boots, de började tillverkas på mitten av 1800-talet om jag minns rätt....

Och jag ska skriva svar till dina frågor om bakning senare också :-)

Ha en bra dag!