Saturday, July 9, 2011

Bloggträff

Igår blev det bloggträff här hemma hos mig i Hammarbysjöstad. Annika och hennes man Peter kom och hälsade på oss. Så himla kul att träffas! Jag och C har ju varit i Reston, VA och hälsat på Annika och hennes familj så det kändes kul att de nu fick komma hem till oss.

Det blev lite kameraträffa också kan man säga. Jag fick kolla in Annikas nya superfina kamera. Sedan jämförde vi våra olika kameror, våran nya Nikon, Annikas Canon och min Lumix. Mycket interessant och givande. Jag har nämligen känt även om vi har våran Nikon D5000 som är en fantastisk kamera så vill jag ha en egen kamera framöver. Både jag och C är ju så pass fotointeresserade att vi ofta vill fota vid samma tillfälle och då har jag använt min Panasonic Lumix men känt mig något begränsad i de foton jag skulle vilja ha. Så vi får se vad det blir här framöver. Men detta var jättebra att få jämföra och kolla in. Jag gillade Annikas kamera. Jag vet hur mycket hon också tycker om den.

Vi satt ute på våran altan och njöt av det fina sommarvädret och babblade på om allt möjligt. Det blev en underbar lunch och sedan tog vi sällskap och följde Annika och Peter ner till bryggan och vinkade av dem när de tog båte Emelie mot Djurgården.

Bloggvänner är fantatiskt kul att ha och att få träffa. Thanks Annika and Peter for a wonderful afternoon together.

6 comments:

Petra H said...

Vad kul att träffas på hemmaplan, du och Annika (och killarna)! Visst är det mest praktiskt att ha två kameror om man både är fotointresserade. Nu har O den lilla kameran med sig till Indien vilket är ok, jag kommer ju inte ta så många foton den här veckan och då har jag den stora. Men när han var i Singapore och jag var i Amsterdam var det med blandade känslor som jag bar med mig den stora kameran i Amsterdam. Det blir ganska tungt om man ska vara ute och gå en hel dag... men det är ju roligare att fotta med en SLR...
KRAM!

Annika said...

Tack snälla Desiree!!! DET var så trevligt och GOTT igår!
OCH så roligt att träffa er!
SÅ kul att jämför kam'ror!! Vi var som nördar igår :-)
Förstår om du vill ha en egen SLR. Det är ju en helt annan upplevelse att fota med en sådan! Jag kan rekommendera min Canon varmt, men jag har en känsla av att det blir en Nikon för dig :-)
C är garanterat Nikon freak :-)
Hopppas att vi ses SNART igen!!!
Bamsekramar och stora tack från oss!!!
Ps, jag hänger på Peter somn vore jag en säck potatis...
Pfft....

Linnéa i Alabama said...

Vad mysigt ni ser ut att ha haft! Vilken måltid. (spanade in annikas foton) Stor kram till er

Saltistjejen said...

Så himla roligt!! KUL att ni fick chansen att träffa både Annika och Peter! och extra roligt eftersom det inte var första gången ni sågs.
Jag skulle så gärna ses också när jag är i Stockholm men jag tror ni är borta då eftersom du sa ni skulle ha semester i augusti. Men om ni är hemma kanske vi kan lyckas få till en träff.
KRAM!

Desiree said...

Petra, ja det förstår jag att det kan vara tungt att släpa den stora kameran, att man gärna vill ha tillgång till både och. Du får fota och visa lite när ni flyttat :-)
Kramis

Annika, så himla kul att ni kunde komma. Jag tycker vi fick till en supertrevlig lunch och jag är som sagt glad över att vi fick tillfälle att ses. Hi hi ja men det vet du väl att vi är kameranördar ;-)
Jag tror jag har bestämt mig för en Nikon men en med ett lättare objektiv, som det du har på din. Då har jag ändå tillgång till det andra objektivet som vi har på våran Nikon nu och jag och Calle kan köpa fler objektiv tillsammans ch dela på dem men ändå ha varsin bra kamera :-)
Hoppas du nu får en riktigt fin sista dag i Stockholm innan ni beger er till Finland. :-)
Kraaam!

Linnea, tack. Ja det blev gott. Jag gjorde en somrig sallad med halloumiost och sedan hade vi lite småplock som räkor och olika goda ostar, och en jordgubbspanacotta till efterrätt :-)
Kram!

Saltis, det var himla kul att ses igen. Jag skulle väldigt gärna träffa dig. Vi kommer inte att vara borta hela tiden då du är här så jag tror absolut att vi kan få till något. Du ska få mitt nummer så att du kan höra av dig då du är här så hittar vi på nåt :-)
Kram!

Saltistjejen said...

Kalas!!!!
jag kan skicka dig ett mail också eller med lite närmare datum på när jag är i Stockholmstrakten. Jag börjar ju i Skåne.
Vore super om vi kunde ses!
Kram!