Wednesday, October 24, 2012

Torsdag i Punktform

Idag tänkte jag att jag skulle som Annika brukar köra en torsdag i punktform.

Höst: Stora färgglada lövhögar. Drivor med löv som ligger på marken som virvlar upp då man sparkar med foten i dem. Prassel under fötterna när man går. Löv som sakta virvlar ner genom luften så fort en vindpust kommer.

 Ljus: nu när mörkret kommer krypande så får man kompensera mörkret med att höja mysfaktorn hemma. Bästa sättet tycker jag är att tända ljus. Många levande ljus. Tänder ljus varje kväll. Passade på att köpa en del doftljus nu när vi var i USA. Löv gillade jag mycket. Spicy apple tycke jag nästan doftade lite väl starkt. På Bath and Body Works kunde man också köpa dessa fina hållare till ljusen. Den gillar jag mycket.

 Mörkt: nu när jag cyklar till jobbet på morgonen och även en bra stund efter att jag kommit fram till jobbet. På söndag går vi över till vintertid. Lite ljusare blir det ju på morgonen ett tag men dessto mörkare på kvällarna. Det lär bli mörkt redan innan fem på kvällen i nästa vecka efter tidsomställningen. Man får kompensera med att tända ljus, krypa upp i soffan med en stor kopp varm te, njuta av goda värmande soppor, grytor och ett och annat glas gott rödvin.

Kyla: Än finns det blad på träden kvar men det dröjer nog inte länge innan träden blir kala. Det ska dra ner kylig luft norrifrån till helgen. Imorse kände jag att den redan hade anlänt. Kändes mycket kallare denna morgon än tidigare. Snart dags att ta fram vinterjackan.


 Fredagsbak: Fredagar brukar jag ofta ägna mig åt bak. Det är mitt sätt att varva ner efter arbetsveckan. Göra något praktiskt med händerna och sedan älskar jag doften av nybakat som sprider sig i köket och hemmet.


Vindruvor: Har fått dille på vindruvor just nu. Så gott! Köper hem vindruvor varje vecka.Perfekt att ta till i vardagen då man är sugen på något sött.

 Coola lampor: Gillar hur man använt lampor i denna hotel foajé på hotel Nobis vid Norrmalmstorg. Konst på ett annorlunda och lekfullt sätt som också blir vackert. Runda vita lampor i alla möjliga matrial och former.


Långt hår: Vad tycker ni om riktigt långt hår? Alltså hår som går en bra bit nedanför rumpan, kanske nästan ner till fötterna. Äckligt? Vackert? Jag kan tycka att det blir för långt då det går nedanför rumpan och hår ned till fotknölarna skulle jag dessutom tycka vore opraktiskt på många sätt. 

Svenska höstäpplen: en annan favorit som jag har just nu. Små goda intensivt röda höstäpplen, så himla gott!

Ha en fin torsdag på er.


12 comments:

Miss Marie said...

Älskar ljus! Väldigt fin ljushållare du köpte där! Härligt med fredagsbak, antar att du då känner att det är dags för helg! Myspys. Jag gillar inte när håret blir för långt. Nedanför rumpan är ett big no no, särskilt som det är välidgt få som har så fin kvalitet på håret att de kan ha det så långt, det brukar mest se stripigt ut! Inte snyggt, tycker jag!

eastcoastmom said...

Kul att du gör torsdag i punktform!
Tokgillar de där lamporna, snyggt upphängda också.
Nä så långt hår gillar jag inte, dessutom måste det vara opraktiskt. Svårt att sätta upp ett så långt hår. Annars tycker jag långt hår är snyggt, men som längst till midjan och då på småtjejer.

Annika said...

GIULLAR att jag varit trendsettare vad gäller detta!!
YAY!!
Sånt gillar jag!

Att skriva i punkt är så effektivt. GILLAR!!
OJ vad vackra bilder du har, och så fint du skriver.
Stengillar lamporna.
SNYGGT!!

Långt hår nedanför rumpan tycker jag är rent FULT! Förstår inte att vissa vill ha det så.
IRRK!!

Svenska äpplen, top of the line! SAKNAR!

Tycker också mkt om druvor. Köper det varje ggn jag handlar. DE är så goda, söta och krispiga nu, mums!!

Vi ska få kallt nu, till helgen och i början av nästa vecka. Orolig för Halloween, INTE kul att fira den i regn och blåst.

Doftljus ÄLSKAR jag också!!
Måste kolla in de där hållarna du köpt på Bath and body works..

KRAMAR!!!

Desiree said...

Marie, tack så mycket. Jag gillar också den där söta ljushållaren med bladen. Jag tycker precis som du vad gäller långt hår. Nedanför rumpan blir en no no. Då blir det bara hår som ofta ser stripigt ut och bara hänger och slänger utan att se fint ut. Långt hår är fint men jag tycker att det behöver lite luft och volym och då får det inte bli allt för långt.
Kram!

Eastcoastmom, jag älskar dessa lampor och ideé att ha dem hängande så här som konst. Det lyser upp och ger ett lekfullt och roligt intryck. Känns väldigt opraktiskt med för långt hår precis som du säger. Svårt att sätta upp. Svårt att ha utsläppt. Svårt att det inte hänger i vägen om man inte har det uppsatt ordentligt.
Kram!

Annika, ja du är trendsättare för detta med torsdagar i punktform. Såg att Anne också körde med detta idag. Fredagsgalleri på fredagar och punktform på torsdagar är två väldigt lyckade koncept.
Ha en finfin torsdag som förresten är den nya fredagen som du också varit trendsettare för. :-)
Kram!

Anne said...

Vackra bilder Desiree, skönhet!
Ljusslingorna i vasen tycker jag så om, du har ju visat dem emellanåt under årens lopp. Skulle vilja ha själv, letade faktiskt på Ikea senast jag var där men gick bet. Slingorna är rätt mjuka eller hur, så man kan bända dem en aning? Det är verkligen jättefint.

Ärligt talat, så tycker jag så långa hår är skitfula och snudd på äckligt faktiskt. Att gå på toa, hänger håret ner i toavattnet då....ugh. Oavsett hårkvalité tycker jag så långa hår inte är snygga, även med den finaste hårmanen och tjock kvalité så nej, de där superlånga håren är inte snygga. Har du sett nån med riktigt superlångt hår som fick dig att börja tänka i de här banorna?
Vindruvorna är jättegoda just nu, håller med. De flesta av dem är dessutom kärnfria (åtminstone här, kanske samma hos dig) och det tycker jag är extra bonus.
Fredag när du läser det här, hoppas att du får en fin bakstund!
KRAM

Suzesan said...

Alla passar inte i långt hår och när det är långt så tycker jag ofta "alla ser lika ut. Men snyggt om det går ner på ryggen ganska långt. MEN då ska det vara välskött. Tycker det är rätt fult när de bara låter det växa utan att ta toppar och sånt. Det slits ju. Vid tvätt och borstning osv. Hårförlängning tycker JAG inte om. Alls.Nedanför rumpan....fult och längre än mer fult. Fast varochen får ju välja själv och så tänker jag på OM NÅN LÄSER och har långt och blir sårad. Förlåt isåfall. Jag har också haft långt titt som tätt. När jag i sexan gick mitt hår ner till just rumpan. Men inte mer. Övre delen av den;)Oj har du sett någon med hår ner till fötterna?? Det finns en karl i stan som har dreads....de går ner till ryggslutet. ÄCKLIGT.

Kram
/Susanne

Charlie sa ... said...

Det är var underbar läsning och vackra bilder Desiree!!
Blir pigg och glad. Så skönt det låter att baka på en fredag och varva ner. Det vill jag också göra ;)

Minns det snygga lamporna från när du och jag var där. Läckert.

Njut av den stundande helgen!

Varm kram!

Anne-Marie said...

Vilka häftiga och fina lampor. Verkligen spännande och litet ovanligt. Låter perfekt att varva ner med litet bakning. Nu kan jag baka igen eftersom det var för varmt tidigare att ha på ugnen. Ha en fin helg! Kram!

Katarina said...

Åh, vilka härliga lampor! dom gillade jag verkligen! Nu har ni höst eller så har det övergått till snö, iallfall om jag tro på väderrapporteringen från svenska medier.

Jag har haft svårt att få mina inlägg att fastna på din blogg. Jag vet inte vad som är felet, men ajg får upp en blogger fail ruta. Kanske dags att fundera på blogger eller inte..

Kram

Desiree said...

Anne, ja det stämmer att ljusslingan är ganska mjuk så att de går att böja och forma så som man vill. Vet inte om de har kvar dessa på IKEA längre. Det var nog 2007 vi köpte denna. Jag är benägen att hålla med dig om att jag tycker att så där långt hår är på snudd på äckligt. Det är en tjej här på mitt våningsplan på jobbet som har riktigt långt hår som i princip når ner till golvet. Jag tycker det verkar väldigt opraktiskt och som sagt så ser det inte snyggt ut.
Fredag idag så nice!
Kram!

Suzesan, jag tycker som du om riktigt långt hår. Jag har ju själv långt hår i mitt tycke men det går ju ner till halva ryggen och det tycker jag räcker gott och väl. Jag har en tjej här på mitt jobb som har hår som går ända ner till fötterna som ibland har det utsläppt och jag känner varje gång att jag INTE skulle vilja ha så långt hår. Jag tycker också att hår ska skötas och klippas oavsett om man har långt eller kort så måste toppar och så trimmas.
Kram!

Anne-Marie, trevligt att du kan börja baka lite nu när hettan har lagt sig. Det är så gott och doftar så underbart då man bakat hemma.
Kram!

Katarina, ja visst är de coola och fina dessa lampor. Usch vad trist att blogger strular för dig. Tycker det har funkat för mig på andra bloggar med kommetarerna. Igår kväll kom det helt plötsligt snö så idag är det vintern kan man säga.
Kram!

Anna, Fair and True said...

Coola lampor på Nobis. Har inte varit där ännu faktiskt, måste ta mig dit någon gång.

Anonymous said...

We are a group of volunteers and opening a new scheme in our community.
Your website offered us with valuable information to work on.
You have done an impressive job and our entire community will be thankful to you.


Feel free to visit my weblog - Please Click The Next Site