Monday, October 1, 2012

Fall Mix

 
Fall is here for sure. Last week it rained almost every day. The rainy weather has parked it self over Stockholm. But there are some nice glimpses of sunshine and beautiful fall weather in between. Those are the days and moments you have to make sure to make the most of. Last Sunday me and C took a nice walk in Hagaparken. We feel lucky to have this beautiful and big park as our neighbor. 

 Love the bright red and colorful "Rönnbär".

In just one week it feels as if fall has made big leap. Last weekend when these pictures were taken it was still mostly green leaves on the trees. This week I see more and more red and yellow leaves.

 It is also getting darker now and it is going fast. Sweet moments of sunshine is something that you have to soak up and make the most of.
 Yesterday I had my second class of German. It is in many ways quite similar to Swedish. But in other ways very different. There are words and sounds that you pronounce very differently and it takes both practice and getting used to making those kinds of sounds. The only way to learn is to keep practicing and repeating phrases and words. I finally got my book which I picked up yesterday.  I will need the book for homework. Also I got my travel book for Switzerland that I had ordered. Now I can get some information about Basel which will be handy and useful when I go there in the end of the month.11 comments:

Miss Marie said...

Oooh, Lieber Deutsch har jag också! Hoppas den funkar bättre för dig än för mig! ;) Högskolan i Dalarna har bra distanskurser om du vill plugga när du är i Schweiz, blir ju billigare än att ta kurs där, men du träffar å andra sidan inte människor på samma sätt som du gör på en kurs! Kul med Hagaparken! En kompis kompis var på promenad där och gick bakom Kronprinsessan med Estelle i barnvagnen! Och så säpovakterna, såklart...! :)

Taina said...

Ser nästan ut som hösten har kommit längre här trots att vi har varmare. Våra träd har ändrat färg betydligt mer verkar det som. Och visst är det vackert nu?

Kul att du pluggar tyska. Min är rostig. Läste på högstadiet och har använt det lilla sporadiskt. Förstår desto mer.

Så du ska till Schweiz om en månad. På besök? KUL!

Kramar!!!

Desiree said...

Marie, eeeeh det låter ju lite oroväckande att den inte funkade så bra för dig. Jag tycker väl att den är ok än så länge men jag har ju precis hämtat ut den och börjat använda den så jag får återkomma om vad jag tycker om den. Jag har börjat kolla in olika distanskurser. Vad gäller att lära sig nytt språk som Tyska tror jag ändå att det lönar sig att lära sig på plats istället för distans. Känns viktigt att få höra uttal och få öva i grupp och inför lärare så att man blir rättad i sitt uttal. Funkar nog bättre med distanskurser då man kommit en bit på väg med språk. Däremot funderar jag på att kanske ta tag i min spanska och se till att utöka mitt ordförråd där.
Tack för tipset.
Kram!

Taina, nu börjar det komma mer färg på träden så det känns som om det börjar gå snabbt nu med hösten. Yes om en månad sticker jag ner till Schweiz för första gången. Väldigt spännande.
Kram!

Annika said...

Ni har inte kommit längre än vi höstmässigt. Fortfarande mest grönt här.
Idag ösregnar det.
Inte mig emot.
Underbart fina bilder, Desiree!!
Tyska, så när både svenska och engelska och kanske just därför så svårt...
Jag hejjar på dig och tyskan!! HEJA HEJA!!!
Förresten, ska du jobba i Basel?
KRAMAR!!

Saltistjejen said...

Å så spännande med tyskan tycker jag. Och er flytt! :-)
Härliga höstbilder och här ska det regna senare idag. Och imorgon. Men det är ok eftersom jag slipper köra haha! Annars gillar jag itne så mycket att köra när det är dåligt väder. Vägarna här blir så lätt "flooded" och det är inte kul.
Njut nu av innemys och tända ljus!
KRAM!

Desiree said...

Annika, hi hi jag kan behöva de där hejjaropen vad gäller tyskan. C kommer att prata engelska på sitt jobb mycket. Jag har tänkt jobba i Basel och söka jobb där. Men jag hoppas att det funkar med engleska för min tyska kommer aldrig bli så bra så pass snabbt att jag kommer att kunna jobba på tyska. Men läkemedesbranchen brukar vara rätt internationell så jag hoppas det kommer att funka med engelska.
Kram!

Saltis, jag tycker också att det är extra jobbigt att köra då det är dåligt väder. Gillar inte heller reflexerna som bildas på våta vägbanor. Gör det svårare att se.
Kram!

Liz said...

Harliga bilder! Desiree, jag ser att du ovan kommentarer skriver att du hoppas att engelskan funkar bra inom lakemedelsbranchen. Nu var det ju iochforsig ca 20 ar sedan (hjalp!!), men som jag skrev tidigare jobbade jag ju i en familj dar bada foraldrarna jobbade inom lakemedel var lakare och jobbade med forskning pa hog niva. Dar var engelska helt klart jobbspraket. Nu vet jag inte vad du jobbar med, men ofta ar det engelska som galler. Mycket ocksa pga av att det ar sa internationellt inom Schweiz. De har ju franksa, tyska och italienska i Schweiz, ja ratromanska ocksa som fjarde officiella sprak, men det ar inte manga som kan, det ar ett nastan utdott sprak i bergen typ..)Ofta ar det lattare att da anvanda engelska som jobbsprak, som alla "ska" kunna iallafall.

Men som sagt, nar dom jobbade hade dom ofta lakare, professorer och inbjudna gaster inom branchen som holl foredrag etc, sa fackspraket var alltid pa engelska. Tror att inom forskning/lakemedel det ofta ar sa, da mycket ar pa latin fran borjan och sen bara engelska. De allra flesta har ju aven studerat pa engelska..

Sa ar det inom nagot sant falt som du ska jobba ar det nog lattare an om du hade varit inom bankvasendet tex...dar ar det nog mer tyska och service etc som galler.

Tyskan ar knepig i borjan kan man tycka. Manga uttryck och ord ar ju likt svenskan, men eftersom de alltid satter verbet sist i meningarna staller det till det i meningsbyggnaden for de flesta.

Tips, lar dig alla dessa ackusativ- och dativ ramsor utantill, dom hjalper verkligen!!

Blir mycket lattare nar det flyter pa och du vant dig vid det. Och fran erfarenhet, man lar sig forst ordentligt nar man bor dar, bocker och kurser kan aldrig formedla det som vardagen kan...Och vaga prata och forsoka pa tyska, har man kommit over sparren om att man inte vagar for att man sager fel etc och bara pratar, sa kommer man in i det mycket lattare.

De flesta ar hjalpsamma och forsoker forsta, och funkar det absolut inte sa kan ju alla engelska till en viss grad, om dock tyskarnas engelskunnighet/niva ligger laaaangt efter svenskarnas.)

Viel Glueck und lass den Kopf nicht haengen, bald bist Du auch in der Schweiz um Deinen neuen Abenteuer anzufangen. :)

Kram

Marianne said...

KUL ämnen för oktober!

Ja nu är det verkligen höst och regn! Jag hade riktig tur i dag, när jag kom hem efter min löprunda i ett snällt regn, började det störtregna. Så jag klarade mig precis på sekunden. Och på eftermiddagen kom solen så att det var skönt igen.

Kul med ett nytt språk! Jag skulle vilja fortsätta med turkiskan, men men, eftersom jag inte behöver det lär det inte bli av. Det finns så mycket man måste ändå.

LYCKA TILL MED TYSKAN!
Kramar!

Suzesan said...

Lycka till och så vackra bilder. Tyska är så där. Man tror tilloch med att man förstår. Jag trodde jag lärde mig bra knep för der das och die och DÅÅÅÅ. Ändrades alltihop. Likt men helt olika.Men bara du kommer in i det ska det gå bra. Lär dig grunderna och grammatiken. Sen lär du dig på plats när du "tvingas" tala och förstå. Verstehen.
Du är så duktig så snart talar du flytande tyska. När jag läste tyska så gick jag från åttio minuter engelska direkt till tyska åttio minuter.

DET VAR SVÅRT. Att ställa om sig. Fick skäll på skoj av läraren när jag pratade varvat engelska och tyska;)
Kram
/Susanne

Desiree said...

Liz, det låter bra att det verkar vara engelska som gäller om man jobbar inom läkemedelsbranchen där jag kommer att försöka jobba vidare med forskning hoppas jag. Självklart ska jag försöka lära mig så mycket tyska som det bara går men jag känner nog att det måste få ta sin tid också. Förstod inte riktigt det sista du skrivit på tyska. Får suga på den karamellen lite till och se om jag kan klura ut det :-)
Kram!

Marianne, kul att du gillar de teman jag har valt. Idag gäller det att passa på då det ska vara en fin höstdag innan nästa regnoväder kommer in.
Kram!

Suzesan, hi hi det förstår jag att det var svårt för hjärnan att ställa om direkt från ett språk till ett annat. Jag tycker det är jättekul att få lära sig ett nytt språk. Det öppnar verkligen upp en helt ny värld och är världens bästa hjärngympa känns det som.
Kram!

Anne-Marie said...

Härligt med höst. Längtar efter mer höstlikt väder hos oss. Fortfarande skiner solen och det är runt +30. Har nog aldrig varit med om så lång värmebölja som i år. Fina höstbilder. :) Tyska var länge sedan jag läste och numera har jag glömt i stort sett allt jag kunde. Kram!