Tuesday, October 16, 2012

Solig Höstpromenad

Det var sådant där riktigt härligt och perfekt höstväder i lördags. Älskar att vakna av solens strålar för då tar man gärna ett skutt ur sängen för att komma ut och njuta. Efter att jag lämnat chokladfestivalen på Nordiska museet så tog jag en riktig lång promenad runt Djurgården. Gick bland annat upp till Rosendahl som är så fint.
 
Blev glatt överraskad över hur mycket fina färgglada blommor som fortfarande blommade här. Kändes nästan som man fann sommaren här uppe igen bland rabatterna.

Underbart att det finns dessa stora gröna oaser mitt i en storstad. Rosendahl är så mysigt med alla sina små vrår och hörn där man kan sitta lite privat och bara njuta. Det finns ett litet hörn åt alla, nästan som en egen trädgård. Läsa, njuta av solen eller bara låta tankarna lägga sig till rätta.
Underbar känsla att kunna strosa runt här och kolla in allt fint som växer i de olika rabatterna.

Gult och blått. Klarblå frisk hösthimmel som får dessa gula blommor att lysa upp extra vackert i solskenet.
 
Inne i ett av växthusen hade de ställt upp olika lökar och småvaser i fönstret där de sedan hade alla nyanser och typer av olika lila blommor.
Det blev en sådan vacker och härlig mix.
 
Fullt med olika typer av lökar till salu att plantera nu inför våren.

Rosendahl är ett sådant där riktigt smultonställe för många Stockholmare. Det är alltid många som letar sig hit. Men även om det är många här så är det så pass stort att det finns plats åt alla. Vill man finna sig en stilla grön vrå så kan man göra det här. Många som passade på att ta en fika i solskenet.
 
Den lilla butiken med frukt och grönt skördat från trädgården är en stor succeé. Här finns mycket man kan handla.


Inne i butiken finns också allt möjligt smått och gott gjort och tillverkat på det man skördat från trädgården.
 
Bageriet i sig är skäl nog att gå in i butiken. Jag köpte med mig ett gott rågbröd. Sedan köpte jag också två olika sorts frallor och en kaffe. Satte mig under äppelträden i äppellunden och och njöt av denna enkla men goda lunch.

Även vinrankorna börjar smått skifta i vackra höstfärger. Ah love days like these!

8 comments:

eastcoastmom said...

Fantastiskt! Kan ju säga att sådär grönt är det inte här runt Madrid...

Miss Marie said...

Tänkte just säga att det ser ut att vara mitt i sommaren! Ser ju riktigt fint, varmt o grönt ut. Vilket smultronställe Rosendahls är, vackert!

Annika said...

Ja, det är verkligen SÅ vackert på Rosendahl!!
EN pärla alla årstider, tror jag.
Det ser vderkligen mkt grönt UT!!
Sommarkänsla.
Kramar!!

Fröken fräken said...

Men vilket härligt ställe, där har jag aldrig varit, måste prova det när jag kommer hem nästa gång. Vilka underbara bilder med mycket fina färger.

Kram!

Desiree said...

Eastcoastmom, ja jag inser att jag får njuta av regnets frukter. Det har ju regnat en hel del denna sommaren och hösten. Men det blir fint när solen kommer dagar som denna.
Kram!

Marie, ja det kändes som ett in hopp in i sommaren igen förutom att man inte direkt kunde ha sommarkläder. Underbar dag.
Kram!

Annika, jag är glad att jag tog mig ut hit. Blir inte så ofta men varje gång jag är här ute så känner jag att det är så vackert och så värt att ta sig ut hit.
Kram!

Frökenfräken, absolut. Du måste hit nästa gång du är i Stockholm. Alltid väldigt fint. Mycket gott till fika eller lunch har de också.
Kram!

Anne-Marie said...

Tänk så grönt det fortfarande är i Stockholm. Fantastiskt att så många blommor fanns fortfarande. Rosendahl var länge sedan jag besökte. Fint med en butik där man kan handla frukt och grönsaker som skördats på plats. Kram!!

Lotta said...

Å!!!

Jag smäller av. Mitt älsklingställe. Mår så bra där. Alltid!

Tack tack för det här, precis vad jag behövde.

Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, det är vackert med grönskan och allt som fortfarande blommar. Kan rekomendera ett besök hit nästa gång du är i stockholm
Kram!

Lotta, jag förstår att du alltid mår bra här. En spa plats för själen liksom :-)
Kram!