Wednesday, October 3, 2012

Swedish cinnamonbun day

Today is Swedish cinnamon bun day (Kanelbullensdag)! Yes beliveve it or not but there is actually a day like that marked in Swedish calenders. My favorite ones are those with cardamom rather than cinnamon even if cinnamon is one of my favorite spices. So if you get the chance today is the day to grab one of those yummy cinnamon buns or bake your own.

Today I am wearing my boots. I got myself a black pair and then this is the brown pair that I got as well in Nashville. Love them both. So happy I decided to get them both. 
 
A fun map I found in the back of my book about Switzerland that I am currently reading. The Swiss must view the French as stylish and the Italians as loud and the Germans they like to think of one of their provinces in the north. I really like the book "Swiss watching-inside the land of milk and money". It is a great introduction into into the Swiss people and the country with all of those small but funny and quirky details.

I have also been going through old pictures and albums. Actually I went through my albums with old pictures and sorted out which pictures to save and which ones to get rid off. The ones that I am saving I eventually should scan so I can get acess to them on my computer and have a back up of them. How have you all solved the problem with old faishoned paper pictures? Did you scan them in by your self or is it possible to turn them in and get it done by someone or at some place? Do you scan them in one by one if you do it yourself? Is it worth to get a scanner? I don´t know when in the world I would have time to actually scan all of these.Well I would be happy for any kind of good advice.

11 comments:

Miss Marie said...

Kanelbullens dag! Tror vi måste baka kanelbullar idag! :) Snygga boots, jag gillar dom! :)

Jagger said...

Oooh, tänk om jag skulle överraska ungarna med kanelbullar idag. Så populär jag skulle bli. :-D Lite halvjobbigt då jag är hemma först ca kl 17 men men...

Ja, du kan lämna in fotona för att få dem scannade men det kostar en slant och du verkar ha en rejäl bunt på bordet. En scanner är inte så dyr men jösses så det tar tid att scanna in dem. Riktigt knivskarpa blir de inte heller. Mina gamla foton får fortsättningsvis bo i albummen... kanske eventuella barnbarn vill göra nåt med dem sen. ;)

Millan said...

Men gud vad gott med kanelbullar! Maste nastan baka det till sofias kalas nasta vecka. Jag alskar ocksa kardemummabullar for ovrigt. Din sag valdigt god ut!

Vad kul med bloggtraff ocksa!!

kram

Annika said...

Just det. Kanelbullens dag ja...
Precis som du är jag mer förtjust i kardeumma. Men tackar INTE nej till en god kanelbulle, mums!!
Jag har gamla foton i parti och minut. Har dem i album.
OCH de ggr du sett gamla nostalgiinlägg med gamla foton på min blogg har jag HELT enkelt tagit ett foto på fotot. Jag har nog aldrig scannat in ngt foto trots att jag har en scanner.
Kram!!

Anonymous said...

Hur kommer man med i Galleri Fredag? Later som en underbar ide att dela bilder pa och visa olika sidor av denna planet :)

Jassa, jag som baka bullar haromdagen, med kardemumma! :)

Saltistjejen said...

Kanelbulle. Mmmm. Idag blir det dock ingen. Men kanske en annan dag.
Det där med foton är svårt tycker jag. Man fyller upp så många hårddiskar och vill ha backups. Usch! Digitala världen är bra på många vis, men jag är alltid lite rädd att man ska förlora just bilderna. Våra gamla foton har jag kvar i Sverige. De har jag inte ens digitalt. Tror de är lagrade hos en kompis faktiskt. I en flyttkartong. Hm, borde kanske flytta den snart....
Det är himla bra med fotoböckerna iallafall! Jag gillar det jättemycket! Då har man bilderna kvar och lättillgängliga på ett annat vis än i datorn på olika hårddiskar.
Kram!!

Lisa said...

Mums, vad god den ser ut...här blev det tyvärr ingen kanelbulle alls. Man kanske borde ha tagit en sväng förbi IKEA? Tydligen har the Swiss ingen direkt uppfattning om the Austrians...lite kul! Hur gar det med tyskan?
Kram, Lisa

Anne-Marie said...

Har sett flera inlägg på olika bloggar om Kanelbullens dag. De svenska är godare än de amerikanska tycker jag.
Vad roligt med din karta. Som jag skrev till dig är alla delar väldigt olika. Vi kom från den tyska delen per tåg och åkte genom en mycket lång tunnel. När vi kom ut genom tunneln var vi i den italienska delen som såg helt annorlunda ut.
Kram!

Christina said...

Mums!!!!
Och så snygga boots, vill ha ;-)
Ja du scanna bilder, det tar tid, fråga min make som envisas med att köra film ;-)
Kram!

Desiree said...

Marie, tack. Hoppas ni fick några smarriga kanelbullar :-)
Kram!

Jagger, tack för tipset om fotona. Verkar som jag kommer att få investera i en scanner och sedan ta några åt gången. Synd om de skulle förlora sin skärpa. Det vill man ju helst inte. Hoppas ni fick lite goda kanelbullar.
Kram!

Millan, låter perfekt med bullkalas till Sofias födelsedagskalas. Själv bakade jag inga för det blir ju så många i en sats och jag som är själv nu äter ju omöjligen upp alla i en sats (eller jo det skulle jag kunna göra men det får jag inte för mig själv).
Kram!

Annika, åh så du har fuskat lite med fotona ;-)
Jag som trodde du hade scannat in alla dina foton och tänkt hjälp så duktigt, hur har hon fixat det. Det är ju roligt att kunna visa upp äldre foton som man inte har digitalt. På sikt får jag nog ändå försöka se till att scanna in dessa. Kanske ta några åt gången då och då. Lite klurigt. De får ligga i min box så länge.
Kram!

rumbleintheartic, fredagsgalleriet kan man gå med i genom att anmäla sig på listan hos Annika som skrev kommentaren ovan din.
Välkommen och det skulle vara jättekul med fler deltagare.
Trevlig helg.

Saltis, ja det är alltid ett skrämselmoment om alla bilder man tagit skulle försvinna. Det är därför ser jag till att alltid backa upp på flera olika ställen. Har en extern hårddisk som jag backar upp på. men jag skulle vilja bevara dessa papparskopior med kort på ett bra sätt också. Känns som de är ännu mer utsatta då de kan komma bort, brinna upp ect.
Kram!

Lisa, ja det var intressant att the swiss inte har så mycket för the austrians. Tänkte inte på det. Jodå det går väl framåt med Tyskan men nu när du tar upp det blir jag påmind om att jag borde göra min tyskläxa här till nästa vecka. Jag tror det viktiga är att öva och nöta så ofta och så mycket man kan så här i början.
Kram!

Anne-Marie, jaa de svenska kanelbullarna är MYCKET godare. I de svenska kanelbullarna så är ju degen sötad och man har inte den äckliga frostigen som är alldeles för toksöt i min smak. Låter helt underbart att alla delar är helt olika. Det ser jag fram emot att få upptäcka inom kort.
Kram!

Christina, tack så mycket. Oj låter som man vackert får ta sig tid till att scanna in sina egna bilder trots allt.
Kram!

Suzesan said...

Snygga boots. Har haft liknande men en lägre variant och en svensk version av cowboyboots. Inte såna lyxiga som dina. SNYGGT.

Till slut var de så att jag använde dem när jag red för det var så himla bra klack och så fick jag in foten bra i stigbyglen. Har dem kvar efter....17år. Vill inte slänga dem. Fortfarande användbara om än slitna....haha.

kram
/Susanne