Tuesday, October 9, 2012

October

I love the way nature is painted in bright colors right now. I want to take it all in by taking a deep breath. The last burst of color by mother nature before it all will turn into different shades of grey. 

 It is already almost mid October. Time rushes by. Good in a way as it means I will get to see C sooner but also kind of stressful too. The days are rapidly becoming shorter and it is getting colder. I feel I have to make the most of those bright sunny days we get in between all the rain. Those precious last sun rays. By the end of October when day light saving time sets in the days will suddenly feel very short. October is also my my birthday month. The thought of getting older is always one of those thoughts that I keep pushing away. No one wants to get older after turning 25. Well, as you can´t avoid it you might as well celebrate anyway right? My up coming birthday day feels a little bit odd as C won't be here. The good part is that I get to celebrate my birthday at several occasions. One with C when I go down to Switzerland, one here with my parents, one with a few of my closest friends and a bit on my own as well. 

I guess I am thinking a little more about this birthday as it is one of those when another decade of my life comes to a closing chapter and a new decade or chapter takes it's beginning. I think one often tends to look back a little more once another decade of life is completed. Sort of a reality check and evaluation of; what have I accomplished, how far have I come, which goals have been met and so on. Like you are giving yourself some kind of progress rapport in life. I find that I often tend to focus more on the things that I might think are missing or lacking than thinking about all the many things that have been accomplished and all the other great things.

Well, I have finally decided that I am going to flip the coin. It is time not to look at things or moments that I feel might be lacking or missing. I am going to focus on all the great things that I have. All the things I have accomplished and all the goals I have reached. I am going to feel proud over my accomplishements. Be thankful and grateful for all the good and wonderful things and moments. I feel very fortunate to be living the life I am. I would not liked to have had it in any other way even if I had the chance to do it all over again. It´s been a decade filled with many wonderful adventures and I hope the next one will be so as well.

12 comments:

Miss Marie said...

Vilka fina tankar! Tycker du har precis rätt inställning till livet. Oavsett om årtiondet har blivit som man tänkte det innan eller inte, så tror jag att man bara kan acceptera livet som det är och uppskatta allt det fina man har i det, och det tycker jag du har lyckats med! Kul att fira födelsedagen flera gånger! :)

Millan said...

Det tycker jag later som en valdigt bra grej. Att forsoka tanka pa det som ar bra istallet for det man inte har! Nar aker du till Schweiz nast?

Vackra hostfoton! Jag kan inte riktigt fatta att halva oktober snart har gatt. Sofia fyller ar pa mandag och sedan borjar liksom nedrakningen till jul. Fast med Halloween emellan da! :-)

Stor kram

Taina said...

Hoppla, så du närmar dig ett magiskt år. Jag är ju något äldre och närmar mig också ett nytt decennium. Ser fram emot det med spänning! Precis som du.

Att tänka på allt man uträttat är bra. Det andra tar bara onödig energi. Energitjuvar kallar jag dem för.

Njut av de vackra höstdagarna. Här är det mest regn just nu...

KRAMAR!

Annika said...

YES, gillar ditt tänk.
Fokusera på allt som är bra. Jag vet att du är bra på det också. ATT njuta av livet!!
Ni har så vackra höstfärger, våra träd har precis börjat skifta lite, och du vet att jag ÄLSKAR det.
Nu har du snart en ganska stor fölsis, min käraste Desiree!!
Önskar att jag kunde vara med och fira!!
KRAMAR!!!!

Anne said...

Helt rätt inställning Desiree, I like it. Du har så rätt, man analyserar nog lite mer vad som hänt de senaste tio åren när man närmar sig en jämn födelsedag. Jag kan känna att de tio åren mellan 30 och 40 känns som de baa svischat förbi i raserfart. Jag närmar mig också, inte riktigt än men några få år kvar bara. Tycker inte tiden gick så här fort mellan 20-30... Jag skulle inte vilja vara kvar i 25-åriga Annes mentalitet, erfarenheter osv. Haha, däremot gärna den 25-åriga Annes kropp, runklfria ansikte men med dagens Annes insikter, erfarenheter och klokhet (?).
Nice med flera firanden, då drar man ut på härligheten och får festligheter flera gånger om.
Du har så rätt annars, man ska fokusera på allt man har, gjort osv än det man inte har, varit med om. Jag vet att både du och jag är bra på att njuta av här och nu, glädjas och vara tacksamma över allt vi har. Men även jag kan ibland fokusera på det jag inte gjort, det jag inte har, det jag inte varit med om. Men det ger ju ingenting, ingen mening göra.
Jag tycker faktiskt det är läskigt hur fort tiden går, jag kan inte komma ifrån det ibland att det går så fort och med risk för att bli lite djup men livet är så bräckligt och kort. Det är inget man tänker på som 21 direkt men ju äldre man blir desto tydligare inser och förstår man det.

Fortsätt njuta av de fina höstfärgerna! KRAM

Anne said...

men herregud, rynkfria ansikte förstås och inte runkfria....

Liz said...

Ratt installning! Tank, jag trodde nog att du var i min alder, sjalv stalls jag infor det nya decenniet nasta ar..Visst ar det sa att man ska kanna gladje over det man har, det man har presterat och vad man astadkommit i livet hittills. Men visst ar det latt att kanna att man skulle ha hunnit med sa mycket mer.

Trevligt ocksa att fira flera ganger! Fina hostfoton, den forsta bilden ar helt underbar, jag vill ga pa promenad dar!!

Kram!

Lotta said...

Å vännen! Du skriver så fint. Positivt tänkande och vara glad för allt man har och upplevt. Härligt!!

Vilka vackra bilder. Jag är så glad för den här veckan i Stockholm. Jag längtar tillbaka, har inte landat här ännu. Så glad att vi sågs. En härlig kväll med dig!

Önskar jag också kunde vara på plats och uppvakta dig!

Kram
Lotta

Christina said...

Fantastiska bilder! Och vilka kloka ord!
Jag har också lätt för att fokusera på det jag inte uppnått och gjort. att flytta till USA var verkligen att börja om på ny kula och ibland får man vara snäll mot sig själv också...
Tycker du har helt rätt inställning och ni är så modiga som tar alla chanser som dyker upp, vågar bryta upp igen och hoppa på nya äventyr. Jag blir inspirerad!
Låter också trevligt att få bli firad flera gånger!
Kram!

Desiree said...

Marie, tack. Jag har insett att det är viktigt att faktiskt ge sig själv en klapp på axeln emellanåt och känna sig glad och njöd över det man uppnått istället för att fokusera på brister. Hi hi man kanske trots allt blir lite klokare med åren ;-)
Kram!

Millan, ja helt otroligt att halva oktober nästan gått.Jag åker ner till Schweiz i slutet på oktober (30:e).
Kram!

Annika, ja jag har lite tudelade känslor inför denna födelsedag. Men jag känner ändå att jag har lyckats ta det bättre än när jag skulle fylla 30. Det tyckte jag nog kändes jobbigare. Det går ju att se på det på olika sätt och jag har bestämt mig för att njuta av allt och ta vara på det man har och vara tacksam. Det finns så mycket att känna både glädje och stolthet över. Något stort kalas blir det inte men istället flera olika firanden.
Kraaam!

Anne, jag håller verkligen med dig om att tiden känns som den går allt fortare. Jag fattar liksom inte att jag ska fylla 4-0! Känns inte alls som om jag uppnått den åldern. Jag håller helt med dig om att man INTE skulle vilja ha mentaliteten man hade då man var 25 men däremot kroppen och inte en enda rynka eller grått hårstrå. Livet är som du säger väldigt kort och skört. Något man måste uppskatta och ta till vara på. Jag tenderar att fokusera på brister istället för att faktiskt tänka på allt man har och har lyckats uppnå. De senaste tio åren har varit otroligt lärorika för mig. De har gett mycket och format mig som person mycket. Det gäller att ta för sig och göra det som är viktigt för en själv. Inte jämföra sig så mycket med andra utan faktiskt inse hur mycket man runt omkring sig att glädjas över.
Tack vännen för dina kloka ord.
Kram!

Liz, ja precis så har jag känt innan att man gärna känner att man borde hunnit med mer eller uppnått mer. Men nu känner jag att det är något jag inte borde göra. Att känna sig tillfreds och känna glädje över den man är och det man har är något jag har är något jag till slut kommit fram till och något jag inser är viktigt.
Kram!

Lotta, tack själv. Så glad att vi fick ses och dina bilder är ju bara så otroligt vackra. Du lyckas fånga stämningen och alla guldkornen i Stockholm på ett så bra sätt. Blir grymt inspirerad av dig.
Kram!

Christina, ja precis. Man måste faktiskt se till att ge sig själv den där klappen på axeln och säga well done till sig själv emellanåt. Att flytta och börja på ny kula i USA lärde mig ofantligt mycket både om min nya omgivning liksom om mig själv. Viktigt att inte bara låta åren rulla på utan faktiskt se till att leva här och nu med allt vad det innebär.
Kram!

Lisa said...

Vilken bra inställning du har!!! Det blir ju ofta sa att man fokuserar pa det negativa, pa det man inte uppnatt och gjort. Det är sa viktigt att man kan acceptera det liv man har och känna sig tillfreds. Som Taina skrev, allt annat tar bara onödig energi. Fast det är inte helt lätt att alltid vara positiv. Och det är ju klart att man drar bilans, när man gar in i ett nytt decennium. Jag önskar dig all lycka och manga fina och spännande upplevelser i det nya decenniet och jag hoppas att du far en jätte fin födelsedag som du dessutom kan fira flera ganger. Inte helt fel ;-)
Kramar, Lisa

Anne said...

Tack för fin svarskommentar.
Kom på en sak till.
Vad som varit en kamp för mig kanske, vad som varit en inre, personlig resa sen jag fyllde 30 (eller kanske tidigare) har varit att komma till en punkt då jag lyssnar på vad jag vill, känner, mår bra av, önskar osv. Inte vad förväntningarna säger jag bör önska, vilja ha, leva för liv. Låter det flummigt eller förstår du vad jag menar?
Trycket kan vara så hårt på hur ett "bra" liv förväntas vara, som om det fanns en enda mall för det. För mig har det mycket handlat om att landa i mig själv hitta en sorts trygghet i att just MINA val är bra, att just det jag har är lika mycket värt som nåt annat. Att det inte handlar om vad andra tycker, tänker, vad normen säger en kvinna i min ålder ska ha gjort, upplevt, vara osv.
Som sagt, det här låter lite mumbo jumbo men grupptrycket utifrån har faktiskt inte varit helt lätt för mig att hantera på vissa saker men ju äldre jag blivit desto mer har jag fått den styrkan och lugnet i mig, att det viktiga är att jag vet vem jag är, vad jag vill och det behöver inte vara politiskt korrekt så att säga.

Kram igen