Tuesday, October 2, 2012

Bloggträff/Vänträff

Bloggträff och vänträff blev det igår. Lotta som har bloggen Charmigt sa Charlie är ju hemma i Sverige och vi passade på att träffas. Vi har träffats ett flertal gånger nu så när jag träffar henne känns det mer som att träffa en vän än bara bloggträff. Det känns underbart att bli vänner in real life. Bloggens värld är fantastisk på många sätt är värt att säga igen. Lotta är precis så där sprudlande glad och full av nyfikenhet och skratt som man föreställer sig henne. Hon har massor med positiv energi som hon generöst delar med sig av. Alltid lika härligt underbart att träffa henne.

Den här gången hade vi stämt träff på Svenskt Tenn. Vi hade planerat att vi skulle dricka te i deras tesalong. Men när vi kom dit så blev vi meddelade att tesalongen skulle vara abonnerad under kvällen så vi fick styra om våra planer.
 
 
Vi strosade ner längst med Strandvägen och gick in på Hotel Diplomat istället. Där blev det varsitt glas rött, en cesarsallad till mig och en Skagenmacka till Lotta. Kvällen rusade iväg alldeles för fort som vanligt medan vi bubblade på om ditt och datt. Lottas dotter ringde till slut och undrade lite om hennes mamma var på väg hem så vi fick avrunda för denna gången och hoppas på att få träffas igen blir Basel, New York eller Stockholm. Dramaten lyste så vackert i höstsolen att jag var tvungen att ta denna bild.

Det lustiga var att jag stötte på Lotta helt appropå redan i söndags. C hade precis gett sig av och jag ville inte sitta hemma själv så jag tog min cykel och cyklade iväg till Ulriksdahls slottsträdgård. Medan jag gick där bland de vackra raderna med blommor med kameran i högst hugg så fick jag plötsligt höra ett "hallå" som någon ropade. När jag kikar upp såg jag en tjej med ett glatt leende som också höll en kamera i högsta hugg och som kikar upp på andra sidan rabatten. Det är ju du utbrister vi båda två och börjar skratta. Kul att träffas så där av en slump.Vi fick en liten pratstund där bland blomrabatterna och kom överens om att ses senare i veckan.

Det där med att kunna träffa sina blogvänner kommer jag att sakna när jag inte längre bor i Stockholm. Detta har liksom varit en hubb och en mötespunkt som gjort det lätt att träffa blogvänner då de passerat Stockholm eller kommit hit på semester/besök.

8 comments:

Pettas said...

Det är verkligen jättefint när man träffas på "riktigt".
Hälsa Lotta om du träffar henne igen och ge henne en kram från mig

Karinkram

Anne-Marie said...

Världen är liten. :) Vore himla roligt att träffa Lotta men det kanske blir någon gång. Stockholm är en bra mötesplats. Kram!

Miss Marie said...

Kul att kunna träffas så där! Kan tänka mig att ni hade det superkul! :)

Lotta said...

Å, vilken härlig kväll vi hade! Tack vännen! Jag kom hem så glad och varm inombords. Det var lite snopet att tesalongen var abonnerad men vi hade ju en schysst B-plan ;)

Det var härligt att se dig!

Underbara bilder från vackra Stockholm som just nu badar i sol. Jag ska ta en promenad och njuta av den härliga höstdagen.

Stor kram!
Lotta

Annika said...

KLART ni hade det toppen!!
GISSA om jag skulle ha velt vara med!!
Jag har ju träffat er bägge och gillar ER så mkt!
MYSIGT!
God mat och mkt prat. DET är ju underbart!!
KRAMAR!!

Christina said...

Hej!
Nu har jag läst ikapp här inne! Jag har varit sjuk och det har varit dåligt med inspiration här i veckan.
Så roligt att få träffa Lotta!!! Det hoppas jag att jag också får en dag :-) Roligt att ni bara sprang på varann också :-) Härligt att du har kunnat träffa så många, Stockholm är verkligen hubb för svenskar på besök!

Jane said...

Vad kul med bloggträff! Det finns verkligen många mysiga ställen i Stockholm att träffas på. Praktiskt när man bor i Stockholm, de flesta verkar ha en sväng förbi där:)
Kram!

Desiree said...

Pettas, det ska jag göra :-)

Anne-Marie, ja Stockholm är toppen som mötesplats. Speciellt för mig som bor/bott här ett tag nu och på så sätt kan man passa på att träffas när någon kommer inresande.
Kram!

Marie, ja superkul som alltid. Vid det här laget har vi faktiskt hunnit träffas åtmistonne tre gånger.
Kram!

Lotta, tack vännen för en jättetrevlig kväll. Det gick alldeles för fort som vanligt. Jag hoppas du fick en väldigt trevlig födelsedag dagen igår.
Kram!

Annika, det hade varit sååå kul om du också hade kunnat vara med. Tänk om vi tre hade kunnat bo i samma stad det hade varit riktigt kul :-)
Kram!

Christina, ja det stämmer att Stockholm är en bra hubb för att träffa på bloggvänner från hela världen.
Kram och hoppas du mår bättre nu.

Jane, ja precis.
Kram!