Tuesday, October 30, 2012

Mot Basel och Schweiz


Idag flyger jag ner till Basel för att hälsa på C som jag längtat så otroligt efter. Men jag ska också för allra första gången hälsa på och bekanta mig med staden Basel och landet Schweiz, det som inom några månader kommer att bli min nya hemstad och mitt nya hemland. Förväntansfullt och pirrigt med lite fjärilar i magen tar jag flyget denna eftermiddag. Längtar så efter att få krama om C. Jag lämnar er med några fina höstbilder av fina Stockholm så länge. Tog dessa bilder i söndags. 

 Höstfärger i knallgult. I helgen var det riktigt underbart och strålande vackert höstväder. Igår var det däremot riktigt regn och rusk som gällde. Inte kul att cykla hem i kolsvart mörker och med regnet piskande runt omkring en. Men jag fick tänka tillbaka på vilken fin helg jag ändå fått att njuta av.

 Fina lena kastanjer som trillat ner på marken. 

 De sista blommorna som lyser så vackert i höstsolen.

 Nu verkar pumporna ha kommit fram som jag efterlyst tidigare. Nu finns de både här och där både stora som små. Jag hade tänkt karva en pumpa inför Halloween imorgon men då jag inte är hemma så bestämde jag mig i sista stund för att skippa detta  i år. Får ta det nästa år istället.

 Djurgården är en av mina favorit oaser i stan. Alltid lika lummigt och vackert. Gillar att man fortfarande kör med de gammla spårvagnarna. De är så fina och charmiga. Just denna dagen var det otroligt många som var ute och paddlade kajak. En efter en kom de glidande fram och låg sedan och guppade som färgglada klickar mot det blå vattnet.


 Passade på att njuta av den sista färgsprakande höstprakten för snart är det inga blad kvar på träden. Det ligger redan fler blad på marken än vad som sitter kvar på grenarna. Höstfärgerna lider mot sitt slut.


Ha det gott så länge. Jag hoppas jag kommer kunna kika in med jämna mellanrum i bloggvärlden även om jag befinner mig på resande fot. Men vi får ser vad det blir för möjligheter. Tar iallafall med mig datorn.

15 comments:

Victoria said...

Trevlig resa!! Kram//Vic
PS. Fota mycket! ;o)

Desiree said...

Victoria, tack så mycket. Kameran är packad :-)
Kram!

Miss Marie said...

Fina bilder! Ska bli kul att höra vad du tycker om Basel! Ha en trevlig resa!

Lotta said...

Ha en underbar resa! Tänker på dig

Kram!
Lotta

Annika said...

VILKA fina bilder!!
Ha en toppenresa!!
PLÅTA massor (fast det behöver jag inte säga till dig).HIHI!!
KRAM!!!

Saltistjejen said...

Så spännande och roligt!!
Ha nu en fin fin resa!!!
Kram!

Anonymous said...

Åg, vad spännande att besöka din framtida hemstad! Är Cs kontrakt på begränsad tid eller fast? Jag har mig veterligen aldrig varit i Basel däremot i Bern, Thun och större delar av det fransktalande Schweiz, och italiensktalande Ticino. Jag älskar Schweiz även om schweizarna är lite speciella ;-) (min fars morbror var gift med 2 (! inte samtidigt) schweiziskor och bodde där i nästan 50 år innan han gick bort för 5 år sedan)
Trevlig långhelg! Vi åker till Spanien imorgon!
Kram

Anne said...

Ha en riktigt fin resa! Det ska bli spännande höra om dina första intryck av Basel, när du är tillbaka i Stockholm igen!
KRAM

Suzesan said...

Härligt att du nu är på väg. Framme när jag skriver. Schweiz är så vackert. Har däremot inte varit i Basel. Spännande.

Kram
/Susanne

Anne-Marie said...

Ha en riktigt härlig resa Desiree! :) Skall bli mycket spännande att höra om dina intryck från Basel. Vilken härlig höstdag du fick innan du åkte. Kram!

Christina said...

Hej!
Har lite bloggpaus men kunde inte låta bli att kika in hos dig, undrade så hur allt går och när du skulle åka ner till Basel. Konstigt sånt där att man kan komma och tänka på någon som man aldrig har träffar i verkligheten :-) Roligt med bloggvärlden!
Ha det så underbart och ta många bilder men framför allt, krama C allt du kan!

Desiree said...

Tack allihop vad ni är gulliga. Jag ska precis till att stupa i säng nu efter min första dag i Basel och Schweiz. Helt slut. Dels har jag gått hela dagen och dels har jag koncentrerat mig massvis på allt som är nytt men det känns bra, väldigt bra så far.
Kram!

Katarina said...

Så spännande! Ser fram emot en reserapport... Kram

Jane said...

Ha en jättebra resa, ska bli kul att höra vad du tycker!
Kram!

Anna, Fair and True said...

Vilka vackra Stockholmsbilder!