Wednesday, October 10, 2012

Höstmarknad på Steninge Slott

 
Hoppas att ni inte har tröttnat på höstbilder ännu för här kommer några till. Jag älskar denna första delen på hösten när naturen sprakar i olika färger och luften känns klar och krispig. Då är hösten otroligt vacker. I lördags var det just sådant strålande vackert höstväder. Jag åkte ut till mina föräldrar och vi åkte på en gemensam utflykt ut till Steninge slott, beläget mellan Arlanda och  
Sigtuna.

Löven virvlade i luften som gula flingor dalade de sakta ner och sammlades i drivor på marken. 

 Höstmarknad på gång denna helgen. Honung, senap, sylt, marmelad och mycket annat smått och gott till salu.
 Mmmm hjortronsylt är ju bara sååå gott! Varm hjortronsylt med vaniljglass.

 Löv som virvlar i luften och sedan dalar sakta ner för att sammlas i gyllene  drivor på marken. Prassel under fötterna medan man går. Stooora stooora kurkor med Krysantemum i både knallrött och knallgult. 


 Även om det var lite kyligt så var det fullt med folk som satt ute och tog sig en fika i höstsolen.


 Jag tog en egen liten promenad borta i slottsparken. Här borta var det inte alls mycket folk. En vacker parkbänk att slå sig ned för att vila fötterna eller bara för att sitta ner och njuta av den vackra naturen en stund.

 Solljuset som lyser intensivt som filteras ner bland gren och bladverket som sedan strålar ner på bladen som ligger på marken likt en strålkastare. Älskar hus solen får några få blad på marken att lysa upp på det här sättet.


 Mälarvatten så blått och så klart.

 Slottsfasaden sett från vattnet.


 En superhärlig höstdag på alla sätt. Färger och ljus som gör att man blir glad. Man får lust att springa bland löven och sparka lite i en lövhög bara för att få se dem virvla runt lite mer.


Slottsparken är riktigt fin. Omgivningarna är helt underbart vackra att promenera omkring i. En stor gammal fin allé med gamla träder leder upp till slottet när man kommer körande bilvägen. Här kan man njuta av både vattnet och parken.

Tack för era fina kommentarer från gårdagens inlägg. Jag känner att jag just nu har många tankar som virvlar runt i mitt huvud som höstlöv så här när ett kapitel i livet avslutas och jag står på tröskeln inför mycket nytt. Tack för era reflektioner. 

8 comments:

Lisa said...

Vilka härliga höstbilder du bjuder pa!!! Förstar att det är underbart att promenera omkring i dessa vackra omgivningar. Missade tisdagens inlägg...ska läsa det nu!
Kram, Lisa

Saltistjejen said...

Underbara höstbilder! När den är som allra vackrast och skönast! :-)
Kram!

Annika said...

HEEEELT underbart fina bilder, Desiree!!!
nej, GUD, nej bomber av detta slag tröttnar man aldrig på!
MEEER!!
Steninge har jag varit på, men bara på sommaren. Det är verkligen vackert där.
SÅ vackra omgivningar med åkrar och Mälaren.
FAN; nu fick jag hemlängtan!!
KRAMAR!!!!!!!

Liz said...

Underbara hostfoton, som alltid! Jag trottnar inte alls. Da vi ju inte har nagon host att tala om har i oknen, sa njuter jag for fullt av dina och andras hostbilder!! :)
Ser ut att ha varit en helt underbar utflykt, trevligt att kunna gora detta tillsammans med foraldrar, det uppskattas ju sakert lite extra da du snart lamnar landet igen..:)
Kram

Jane said...

Vilka härliga höstbilder. Det är så vackert att ta en promenad i solen på en höstdag. DET saknar jag. Då känner jag att jag verkligen lever, härligt härligt.

Christina said...

Så underbara bilder! En så vacker höstdag!
Älskar dina lövbilder! Jag vill också bara hoppa och virvla runt i lövhögar. Här är det dock dåligt med löv... de få träd som fäller löven gör inte så mycket och dessutom är det genast någon där med lövblåsen :-D
Tack för att jag fick hänga med till Stenige Slott, vi var där några år på julmarknad men har aldrig varit där på höstmarknad.
Kram!

Anne said...

Kan bara instämma, helt ljuvliga bilder! Tror min favorit är den med bänken, gillar den extramycket :)
Förresten, det här med höstmarknader. Är din känsla de ökat på senare år?
Jag kan aldrig minnas vi besökte nån då vi bodde i Sverige, kände inte till några och vi gjorde inga såna utflykter alls. Förutom du så har jag även andra vänner och familj som pratar mycket om alla höstmarknader men jag kan inte minnas det fanns så mycket sånt då vi bodde i Sverige. Men det kanske det fanns, bara jag som inte hade utvecklat det intresset. Julmarknader har ju varit stort länge, såna har man ju varit på i sina dagar. Men alla dessa höstmarknader, nja kan inte minnas de fanns.
Fredagskram, hoppas att du får en fin helg. Nu ska jag läsa det äldre inlägget här under.
Precis som du så älskar jag också alla såna sorts happenings, så mysigt helgnöje.

Desiree said...

Lisa, tack så mycket.
Kram!

Saltis, ja sådana här dagar får man passa på att njuta fullt ut.
Kram!

Annika, tackar tackar :-) Steninge är fint nästan alla årstider.Slottet ligger verkligen vackert vid vattnet. Underbar höstdag här ute i parken.
Kram!

Liz, intressant med hur årstiderna ter sig i öken. Märker man någon större skillnad. Kaktusar och öken blommor blommar väl vackert på våren. Men är det ganska lika sedan resten av året då de blommat ut?
Kram!

Jane, ja det är härligt när luften känns frisk och solen lyser och himmlen ser extra blå ut tillsammans med den färgsprakande prakt som naturen bjuder på just nu.
Kram!

Christina, ja precis så känner jag när jag ser dessa stooora lövhögar. Man vill gärna hoppa och skutta lite i dem eller bara sparka runt med fötterna så att man får alla löven att virvla lite extra.
Kram!

Anne,jag tyckte också att bänken såg så vacker och inbjudande ut med höstsolen som lyser upp den på ett fint sätt. Jag har inte funderat så mycket på höstmarknader men nu när du säger det så kan jag inte heller minnas att det fanns så mycket höstmarknader innan. Inget jag minns att jag brukade gå på eller gick på under min barndom och uppväxt. Men nu verkar de finnas överallt. Finns en höstmarknad/farmers market på söder varje lördag här under september och oktober. Finns gott om höstmarknader utanför Stockholm vid olika slott som Steninge. Skansen ordnar höstmarknad. Väldigt trevligt.
Kramis!