Sunday, September 30, 2012

Galleri Fredag Teman för Oktober

 Hoppas helgen har varit trevlig. Den har i mitt tycke gått alldeles för snabbt. Jag tänkte jag skulle börja med att tala om vilka teman jag har bestämt mig för till Galleri Fredag under oktober månad. 

5:e oktober Färgglad
12:e oktober Kväll
19:e oktober Något som gör dig glad
26:e oktober Något nytt Igår var en riktigt fin höstdag att njuta av. Det har kommit väldigt mycket regn här under gågna veckan så det kändes skönt att kunna få njuta av en härlig promenad i höstsolen under klarblå himmel. 

C påbörjade sin resa mot Basel igår. Helgen gick alldeles för snabbt. Att ta avsked har jag aldrig varit bra på. Det kändes väldigt väldigt tomt då han for med en gång. Även om det blir så att vi blir ifrån varandra ett tag nu så känns det ändå som om detta är bästa lösningen. C får åka ner och koncentera sig på nya jobbet till 100% i början. Han får också scouta runt efter lämpliga lägenheter att hyra. Bekanta sig med stan, kolla in olika områden. Ta itu med allt man råkar ut för då man är helt ny i ett land. Så mycket man inte vet och så mycket att ta reda på. Man har ju ingen koll på något och hur saker funkar. Det lär bli intensivt för honom på alla sätt i början. 

Vi har iallfall bokat min resa till Basel här då jag åker och hälsar på till slutet på oktober. Det känns otroligt skönt att man ändå vet att man kommer att ses om någon månad. Pirrigt, lite nervöst men också väldigt spännande ska det bli att få komma dit för första gången och se hur det ser ut. Idag ska jag iväg på min Tyska igen. Andra lektionen. Känns kul.

Här börjar det bli riktigt höstfint med alla sprakande färger på blad och träd.

15 comments:

Pettas said...

Tack för dina teman för oktober!
Har noterat och också njutit av alla dina vackra höstbilder.

Ha en fin måndag!

Desiree said...

Bra. Jag har sett till att även skriva in de olika teman för fredagsgalleriet på höger marginalen så att man lätt kan kolla vad det är för tema som gäller.
Ha en fin måndag.

Taina said...

Förstår att det blev tomt. Vi gjorde likadant när Jonas flyttade före oss hit. Han var här 3 månader före oss och DET var jobbigt men det var spännande samtidigt för vi hade ju något roligt att se fram emot.

Blir ni expats? Eller är det ett lokalt kontrakt?

Kramar!!!

Desiree said...

Taina, skönt att höra om fler som gått igenom detta. Du har rätt i att man faktiskt har något väldigt spännande att se fram emot. Även om detta är jobbigt så tror jag att det hade varit ännu jobbigare om vi båda hade varit på plats där från dag ett och då vi inte hade haft något vettigt hem där ännu. Jag tror det hade varit jobbigare om vi båda hade varit totalt vilsna. Nu kommer ju C ha gjort lite av förarbetet då jag kommer dit. Det blir lokalt kontrakt.

Kram och hoppas du känner dig bättre idag.

Annika said...

Trevliga teman!
me likey!!
Ska bli urkul att bita tag i det.

Fina höstbilder också!!
Nu har ni det sååå fint hemma.

Fattar om det är hårt med C därmere i Basel i nu. men han scoutar och kollar läget. Dessutom talar han helt flytande tyska, visst?
Du ska se att det blir toppen detta.

Kramar till dig kära vän!!

Saltistjejen said...

Jag förstår att det känns sorgligt att säga hejdå nu men skönt att ni redan har bokat in din första resa dit. Det är ofta lättare med avsked då man åtminstone vet när man ska ses nästa gång. Och som du säger kan det ändå vara skönt för C att komma ner nu och köra igång 100%. Det tar ofta mycket tid och energi med nya jobb och särskilt om man byter land! :-)
Fina teman också!
Kram!!

Victoria said...

Kul med nya fredagsteman! Ska försöka fixa dessa bättre än förra månaden...
Kram//Vic

Charlotta said...

Ååh. Måste vara tråkigt! Jag är också ensam, Calle är i USA och jobbar i två veckor och trots att han åkte i morse känner jag min som världens ensammaste människa. Så töntigt, egentligen. Hoho.

Jane said...

Vi gjorde lika dant. Gavin bodde i CA 6 månader innan mig, och därinnan så pendlade han , och jag jobbade mycket i Kina, Helt galet, och usch vad det var tugnt ibörjan men jag försökte göra det till något positivt, träffa kompisarna extra mycket innan vi flyttade etc och sen blev det allt lättare med tiden. Men tomheten var stor i början och jag - mörkrädd som jag är - vågade knappt gå på toan på natten de första veckorna!

Det här blir nog toppen ska du se, kul med ett nytt äventyr!

Kram!!

Musikanta said...

Hinner inte kommentera men vill bara tala om att jag inte kan skicka inlägg till Galleri Fredag förrän på söndag tidigast. Fina temaämnen!
Kram!

Desiree said...

Annika, tack. Ja det blir bra med C därnere som börjar scouta runt.
Det känns bättre idag.
Kram!

Musikanta, det går så bra så.

Saltis, tack. Det kändes väldigt bra att ha bokat min resa så att man åtminstonne vet då man ses nästa gång. Nu under veckan känns det bättre då man har fullt upp med jobb och annat. Det rullar på och känns bra.
Kram!

Victoria, ser fram emot att se dina foton.
Kram!

Charlotta, åh då är du också gräsänka ett bra tag. Det blir väldigt ensamt och tomt. Men jag antar att man vänjer sig.
Kram!

Jane, tack för pepp. Jag får se till att ta till vara på tiden jag har här och som du säger träffa vänner och passa på att njuta av Stockholm.
Kram!

Anonymous said...

Hur kommer man med i Galleri Fredag? Later som en underbar ide att dela bilder pa och visa olika sidor av denna planet :)

Channal said...

Tack för roliga teman! Ska bli kul!! KRAM!! Anna

Anonymous said...

The WI-FI enabled chromebooks, by Acer will come somewhere around $350.
What you need and prefer in a computer will determine if you will be
satisfied with Chromebook or another computer. The Samsung
Chromebook is essentially a laptop that can only surf the
internet and run apps.

Review my homepage: samsung chromebook review

Anonymous said...

The WI-FI enabled chromebooks, by Acer will come somewhere around $350.
5 hour battery life you aren't going to find anything that lasts longer on one charge and is still able to offer a full range of applications and net connectivity. Properly, it has every little thing to try and do with on the web storage.

my site samsung chromebook