Sunday, December 4, 2011

Julmarknad i Berlin

Tillbaka från Berlin där vi varit i helgen och hälsat på C´s faster Gisela och make Rein. Vi har fått uppleva massor och haft en fantastisk vistelse. Tack så mycket Gisela och Rein för en underbar helg tillsammans med er. Lördagens stora happening var att få uppleva en äkta Tysk julmarknad. Något som jag verkligen hade sett fram emot mycket och det var precis så mysigt som jag hade hoppats på att det skulle vara. Här kom man i julstämning med en gång. Det finns gott om julmarknader i Berlin och det märks att det där med julmarknad är en stor grej under december månad.




Vackra trä dekorationer att hänga i granen, godis och stora pepparkakshjärtan med glasyr och olika text. Jag fastnade för de fina pepparkakshjärtan och bestämde mig för att köpa ett till C. Eftersom jag inte kan någon tyska så fick jag ta med faster Gisela och ta lite hjälp av henne så att jag inte skulle komma hem med ett hjärta där det stod till min söta lilla anka eller något sådant. I för sig hade det inte gjort så mycket och varit kul det också.

Pretzels är något vi har njutit av under våran helg i Berlin. Så himla goda. Vi köpte faktiskt med oss några stycken hem att stoppa i frysen och njuta av vid senare tillfälle.
Handgjorda otroligt vackra julkulor.

Fina adventsstjärnor i läckra färger och mönster lyste i flera av stånden.


En klassisk Tysk advents eller julkvarn som snurrar. Vet inte vad dessa kallas.


Vi åkte till den stora julmarknaden i Charlottenburg. Jag fick lära mig att Berlin består av 12 olika stadsdelar där varje stadsdel har sitt rådhus och lite av sitt eget styre. Precis intill julmarknaden låg Charlottenburg slott som syns här på bilden.


Julmusik spelades medans man strosade runt och kollade in allt som fanns på marknaden.


De här färgglada fågelholkarna var lite kul och ganska söta.



Naturligtvis blev det en mugg med Gluewine att värma sig med. Här serveras det i betydligt större koppar än våra svenska glöggmuggar. Den tyska Gluwinen är inte alls lika söt som den svenska och därmed kan man faktiskt drick en hel mugg utan att det blir för sött. Muggarna i sig tyckte vi var himla fina och dem fick man ta med sig. De ingick i köpet av glögg.

Vädret började soligt och vackert på lördag morgon men tyvärr övergick det i en hel del regn och blåst på eftermiddagen så glöggen värmde oss gott.

Det fanns som sagt mycket att kolla in och det var väldigt mysig julstämning. Jag hittade dessa vackra handmålade lyktor för värmeljus och köpte mig en sådan. Lördagen fortsatte med fler äventyr men det får bli ett annat inlägg. Vi fick som sagt en riktig toppenhelg i Berlin.



Stort Tack än en gång Gisela och Rein.

17 comments:

Äventyret framtiden said...

Mysigt! Nu ser jag själv framemot vår Tysklandsvistelse under julen. Vi skall också gå på marknad just dagarna innan julafton men vi kommer att finnas i södra Tyskland på liten ort nära Frankfurt..
Fina bilder som återger stämningen perfekt. Jag kan både känna den småruggiga väderleken men också hur gott gluwein värmer. Härliga ljuslyktor...

Kram
Karin som plötsligt fick en ordentlig längtan en bit söderut

Taina said...

Härligt Deisree! Julmarknad i Berlin är verkligen julig! Jag var på en för två år sedan. Så mycket att titta på och trevlig stämning. Jag gillar Berlin. Fin stad och så mycket att se. Vilken historia!

Lyktorna var superfina. Hoppas du packade dem försiktigt bara!

Kram kram

Victoria said...

"Min söta lilla anka"!!! Haha! Där fick jag mig ett gott skratt!! ;o)

Desiree said...

Pettas, åh vad kul att ni också ska på Tysk julmarknad. Jag tror det kan bli ännu mysigare om möjligt på en liten ort som ni ska till. Firar ni julen i Tyskland eller åker ni bara dit precis innan julen.
Kram!

Taina, vad kul att du också har fått uppleva charmen av en fin Tysk julmarknad i Berlin Taina. Ljuslyktan klarade sig bra. Jag fick med mig orginalkartongen så den låg väl skyddad i väskan.
Kram!

Victoria, ja visst var fågelhusen söta och lustiga.
Kram!

Desiree said...

Victoria, ha ha ja nu fattade vad du syftade på med Anka hi hi ;-)

Fröken fräken said...

Vilken härlig helg ni verkar haft, härliga bilder. Jag har fått för mig att Gluewine är godare än glögg just för att det inte är lika sött. Jag gillar koppen du fick med

Kram

Saltistjejen said...

Å vilken fantastisk helg!!!! Just Julmarkander i Tyskalnd har jag förstått av tyska vänner är något alldeles extra! och det fanns ju hur mycket fina saker som helst. Tycker ofta att det på julmarknader här, och även en del i Sverige faktiskt, blivit mest lite sådär "småkrafs-souvineirer" eller så som säljs. Inte alls alltid sådär fina saker. Älskade julkulorna och fågelholkarna!! :-)
och gluewine gillar jag med!!! Det är gott att det inte är så sött. Själva gör vi ju egen glögg nu och vi sötar den mycket mindre än den man köper i Sverige. kanske lite mellan Gluewhine och svensk köpeglögg. :-)
Kram!

Desiree said...

FrökenFräken, det var gott på sitt sätt just för att du säger inte var lika sött men det hade också någon annan sorts kryddning. Jag vet inte riktigt men jag måste nog säga att jag gillar den svenska lite bättre ändå.
Kram!

Saltis, det fanns mycket att se och köpa. De hade också en hel sektion där de sålde mat som konfektyr, choklad, korv och marmelader ect. Det fanns mycket fina hantverk och allt var inte bara rena julsaker utan också snygga stickade koftor, hårprydnarer, smycken ect fanns att köpa. Ja den hemma gjorda glöggen blir nog den bästa korsningen egentligen då man kan få till sötman efter egen smak.
Kram!

Charlie sa ... said...

Ah! lovely!
Tokig i tyska julmarknader. Lyllos er som besökte en i helgen!!! Vilka fina resor ni har gjort i år.

Underbara bilder och det ser så gemytligt ut som jag minns det.

Jag gillar Berlin med. Mycket poppis resemål som jag har förstått. Härligt att ni fick en bra helg!

Kramar!

Katarina said...

Åh, så vackert det var. Tyska julmarknaderr säljs på export nu har jag förstått. Ni verkar ha fått en kanon fin helg i Berlin. Kram

Desiree said...

Lotta, ja Berlin verkar ha blivit mer och mer populärt resmål. Det var himla mysigt och kul att uppleva stämningen och allt som fanns på julmarknaden.
Kram!

Katarina, jag kan mycket väl förstå att Tyska julmarknader säljs på export. De har verkligen allt en lyckad julmarknad ska ha.
Kram!

Annika said...

JAG vill också!!
Fantastiskt FINT!!
Tyskarna KAN det här med julen. Otroligt!!Jag hade blivit galen av lycka!!
Kram!

Miss Marie said...

Visst är det härligt med tyska julmarknader! :)

anna of sweden said...

Tysklands julmarknader är verkligen mysiga.

Anonymous said...

This is a topic which is near to my heart... Best wishes!
Where are your contact details though?

my webpage luxe vakantiehuisje huren - -

Anonymous said...

Hi to all, because I am in fact eager of reading this
weblog's post to be updated regularly. It consists of good material.

my blog :: vakantiewoningen frankrijk

Anonymous said...

electronic cigarette reviews, electronic cigarette, e cigarette, smokeless cigarettes, ecig, e cigarettes