Sunday, December 18, 2011

Ute rusk och inne mys

Är det mörkt ute så får man se till att ha det dessto mysigare inomhus med mycket tända ljus. Denna bilden är tagen igår morse och därför är endast tre ljus tända i adventsljusstaken. Men idag tände vi det fjärde och sista ljuset. Det var ett riktigt ruskväder ute igår. Snöblandat regn. Sådär kallt, rått och ruggigt som det bara kan bli. En riktig sitta-inne-mysar dag fick det bli efter vi hade gett oss ut och klarat av den vanliga veckohandlingen. Det märks att det lackar mot jul för det är mycket folk ute i affärerna nu. Det gäller att klara av sina egna ärenden och sedan fly fältet så snabbt man kan.


Vi åkte hem. Tände stora tomtelyktan och massor med andra ljus. Vi drack lite glögg medans vi slog in alla klapparna. När det är ruggit ute gäller det som sagt att hitta på trivsamma och roliga saker inomhus. Jag fick ett mat och bak-sug så jag kavlade upp ärmarna och satte på mig mitt förkläde och bakade ett gott nöt och frukt bröd med torkade fikon, aprikoser och hasselnötter.

Sedan fick jag lust att fixa en riktigt god middag. Gjorde en risotto med körbärstomater, lite spenat, parmesan och vitt vin. Till detta en bit tonfisk toppade med forellrom och en sjögrässallad med lite avokado. Väldigt gott och lyckat. Något man nästan kan ha som huvudrätt till att fira in det nya året. Extra kul att laga mat när det blir riktigt bra. 


Kvällen avslutades med en riktigt bra film också. Vi såg denna som heter Nawals Hemlighet. Den blev Oscarsnominerad men jag tycker den gott kunde ha vunnit en Oscar. Det var en stark film som berörde med ett mycket oväntat slut. Jättebra film. 

7 comments:

Heather said...

Fina kort :) Har i Buffalo, NY ar det superkallt, med! Onskar verkligen vi var i Borlange just nu, saknar Hemmakvall affaren bland annat!

Trevlig 4:e Advent!
/Heather

Annika said...

Mysigt fastän vädret var riktigt dåligt.
Gillar bilderna massor, som alltid,
OJ vad din mat ser GOD ut.
MUMS!!!
Här i DC blir det milt i veckan som kommer,10-14 grader, men suck...
E grön jul blir det gjutet, säkert för er också.
Ha en finfin 4 advent!
Kramar!!

Desiree said...

Heather,tack så mycket. Jag måste säga att jag tycker att DVD hyrställena här i Sverige är bättre då det gäller filmutbudet än vad det var i USA på Block Buster. Ha en trevlig fjärde advent du också.
Kram!

Annika, ni får ganska rejält milt alltså. Annars verkar ni ha haft det kallt ett par dagar nu när jag har kollat in din lilla väder ikon. Jag för min del har inget emot en grön jul. Ha ha jag är nog den enda i Sverige som hoppas på en grön jul :-)
Kram!

Saltistjejen said...

Så mysigt! Och som du säger får man mysa lite extra inne när det är ruskigt ute. :-) Här är vädret toppen nu. Kyligt och klart. men tyvärr ingen snö. Men jag gillar ändå kylan och solen.
Filmen ska jag helt klart kolla upp! :-) Tack för tipset. Och du er tonfisk ser så GOD ut!!!!!
Kram och hoppas sista veckan innan jul blir fin hos er!

Desiree said...

Saltis, kyla och sol är ju bästa kombinationen. Det skulle jag lätt byta mot istället för snö. Här har vi nu fått snöslask. Vi får se om det blir grön eller vit jul eller kanske gråjul :-)
Kram!

Anne-Marie said...

Det låter ju som rena lyxrestaurangen hemma hos er. :) Hörde av min mamma att det regnat och snöat och att första snön kommit. Kan tänka mig att det är "knökfullt" i affärerna nu. Skönt att fly fältet. :) Kramar!

Elle (thewaybyelle.blogspot.com) said...

Ditt bröd låter läkra. Gjorde glögg för första gången. Det var mycket bra men mycket stark! Gör gravlax för Julafton. Alla min pappa vill ha i Julklapp är kroppkakor. Det är hans favoritmat. Min mamma och jag kommer att göra det Julafton. God Jul och Gott Nytt År!