Saturday, December 24, 2011

God Fortsättning


God Fortsättning allihop. Det har varit en bra, fin och mysig jul på alla sätt man kan önska sig. Granen har tindrat vackert på Svenskt sätt, så där lagom spretig och taning, klädd med det man finner i jullådan men ändå vacker på sitt sätt.


Vi klädde faktiskt granen på julaftonsmorgon jag och pappa. Det doftade sedan härligt och friskt av gran i hela hemmet.

Mammas fina julhyacinter.


 Julklapparna låg under granen och väntade, vackert omslagna. Men först hade jag faktiskt få ett uppdrag. Jag blev head hunted till att bli jultomte hos en av grannfamiljerna på gatan som jag inte känner så väl. Av en annan granne fick jag tomtedräkt hela stora tomte kittet med skägg, rock, byxor, säck med klappar och allt vad en tomte kan behöva. Jag traskade iväg och utförde mitt tomte jobb som blev lyckat. Det var kul att vara tomte men jädrans varmt i den där tomtedräkten.


 Sedan blev det lite julbubbel följt av en underbart god julmiddag. Varje år konstaterar man att man har köpt och lagat alldeles för mycket julmat. Vi åt tills vi blev mätta och ändå har vi MASSOR över. 


Ljusen fick tindra på julbordet.

Trötta, glada och mätta avnjöt vi resten av julaftonskvällen i soffan. Emil han kan det här med att njuta och ta det lungt. Han blir nästan kamouflerad här mot den mörkbruna fällen. Men så här bra ska man ha det som gammal hund. Egen soffa med kudde och mjuk fäll att ligga på.


Just tagit en underbar löprunda. Solen kikade fram och himmlen var blå. Jag fylldes av en fantastisk lycko känsla. Jag älskar att springa just denna slinga jag har här förbi golfbanan och ner mot vattnet vid Lövsta. Så otroligt skönt att både få vara ute, få lite motion och få känna solens strålar på mitt ansikte. 

8 comments:

Anne-Marie said...

Vilken fin och stämningsfylld jul ni har haft. Låter perfekt. Skönt att ni har det så milt att du kan vara ute och springa. Kramar!

Freedomtravel said...

Tack detsamma! Önskar god fortsättning på julhelgen och ett gott nytt år!

Saltistjejen said...

Låter som en härlig jul! Och god fortsättning önskar jag även dig och C!
Kram!

Desiree said...

Anne-Marie, det har varit jätteskönt och mysigt på alla sätt. Jag är väldigt nöjd med julen. Underbart att få koppla av och bara njuta.
Kram!

Saltis, tack så mycket.
Kram!

Freedomtravel, tack och ett gott nytt år till dig också.
Kram!

Helena said...

Ser ut som att ni har haft en jättehärlig jul! Önskar dig en god fortsättning! (Och vad kul att du hade glädje av Toscanatipsen! :-) Många kramar!

Annika said...

Mysig julni fick. Låter toppen allting.
KUL att du fick tomteuppdrag också!!
Du måste ha varit väldigt upstoppad :-)
Finns det igna bilder?
HHIHI!!!
Härligt med hyacinterna, Ngra såna inns inte hör i juletid, son du ju vet.
Och jag glämmer alltid att driva upp dem.
Jap, mkt julmat har det blivit. IN absurdum nästan...men, men...
God fortsättning oh ha en fin annandag!!!

anna of sweden said...

God fortsättning! Så mysigt det ser ut!

Desiree said...

Helena, tack. Ja Toscana tipsen var väldigt värdefulla och vi blev som sagt inspirerade av eran vackra och underbara bröllopsresa till dessa trakter.
God Fortsättning.

Anna, tack så mycket.
Kram!

Annika, jodå jag kan nog gräva fram någon tomtebild. De ligger på Pappas kamera så jag får ta det nästa gång vi åker ut dit. Ja jag kände mig rätt uppstoppad i den där tomtedräkten ;-)
Kramis!