Tuesday, December 13, 2011

Lucia Konsert i Katarina Kyrka

Gårdagens Lucia konsert i Katarina Kyrka blev precis så fin och stämningsfull som jag hade hoppats på. Det är allt något extra när man befinner sig inne i en stor och vacker kyrka som denna. Akustiken är helt outstanding. Lite stojigt innan med mycket folk som skulle sätta sig. Hela kyrkan var faktiskt fullsatt. De hade sålt slut på alla biljetterna. Men sedan när ljuset släcktes ner och skenet från Lucia kronans ljus uppenbarade sig tillsammans med ljusa ljuva stämmor blev det bara så vackert!


Nästan magiskt när Lucia tåget skred in sakta och intog sina platser längst fram.Det var Katarina kyrka flickkör som stod för den mesta av sången. Det var blandad ålder på kören allt från de minsta på bara 3-4 år till de stora. De små var bara så söta. Stora Lucia hade två små Lucior vid sin sida som var i sjuårsåldern. Men jag blev imponerad även av de minsta som stod still och sjöng så vackert i en hel timme. En lite mindre gosskör körde lite Engelska julsånger som mellanspel och det var väldigt fint det också.

Ljuva stämmor, välkända julsånger, ljus i mörker. Så vackert! Lekte lite med olika slutartider med kameran här.Jag är så glad att jag såg till att fixa biljetter till detta. Det var som sagt helt slutsålt. Jag måste säga att jag lärt mig att både uppskatta och ta vara på händelser och högtider som Lucia och annat mer nu efter att ha bott utomlands. Det betyder mer för mig nu än innan.

När vi kom ut från kyrkan var det om än en ännu längre ringlande kö ända ut på gatan till nästa föreställning. Dessutom hade ännu en storm dragit in så vinden piskade och regnet smattrade ner. Jag hade inga regnkläder men som tur var så var det ju inte allt för långt hem för oss. Men skönt att komma hem för då hade man ändå hunnit bli rätt blöt.

6 comments:

Pettas said...

Så fint du förmedlar gårdagens luciamorgon, Desiree!:)
Vi behöver det välbehövliga ljuset och upplevelsen av just Lucia under den allra mörkaste tiden.

Ha en fin fjortondedecemberdag!

Karinkram

Taina said...

Förstår att det var stämningsfullt med en RIKTIG kör och i en kyrka dessutom. Imponerande att de små klarade av att stå stilla så länge!

Jag kan tänka mig att både Annika och Saltis är jätteavundsjuka på dig.

Kram kram

Annika said...

Ja, sådär ska det se ut!
Jag hade så gärna velat vara med!
Underbart!
Mäktigt.
Är inte förvånad över att det var fullsatt.

Ja, Taina. Saltis och jag hade gjort mkt för att få vara med där :-)

Kramar!!!

Desiree said...

Pettas, tack. Ja det är så sant. Man behöver verkligen allt ljus man kan få ljust nu när det är som mörkast.
Kram!

Taina, tycker det känns extra fint och stämningsfullt inne i kyrkan. Det är så fin aukustik. Det känns lite extra fint i kyrkan.
Kram!

Annika, jepp detta hade passat dig prefekt. Du hade garanterat gillat mycket :-)
Kram!

Katarina said...

Så vackert och stämningsfullt! Jag hade gärna också varit där för att få lyssna på skönsjungade lucia sånger och känna jul stämningen närma sig!

Kram

Saltistjejen said...

Så vackra och stämningsfulla bilder!!!! Just SÅ som man vill att det ska vara på Lucia! :-)
Härligt!
Kramar!