Thursday, December 15, 2011

Fredagstema - Halvårskoll

Fredag och sista helgen innan jul. Känns overkligt. Har känt mig extra seg denna vecka, vet inte om det beror på att det är så väldans mörkt nu. Igår var det partaj på jobbet och idag är det kalas igen så jag har minnsan inte tid att vara trött. Det är en vän till både mig och C som disputerar idag och har sin fest på Rosendahls Trädgård ikväll. Det ska bli jättekul. Men det är ju Fredag och dags för fredagstema från Annika. Idag är det halvårskoll som gäller. Vad har hänt senaste halvåret? Jag kollade runt i mitt bildarkiv och inser att det faktiskt har varit ett bra och händelserikt halvår. Men jag tänkte ta det i bilder. Here goes:


I juli firade vi 4th of July med vänner. Vänner från USA, vänner som bott i USA och vänner från Sverige.

En av de yngsta gästerna visade verkligen hur man skulle rocka loss till country musik.


Sedan i augusti åkte vi på semester till Frankrike och där provade vi på Canyoing för första gången. Wow, vilken upplevelse. Det är bland det häftigaste och coolaste jag har gjort. Både lite läskigt men också så himla spännande.
Efter Frankrike bar det av mot Gotland där vi firade svärfars födelsedag och 65 års dag med svägerskan och hennes familj också. Gotlands vackra och speciella natur var något vi fattade tycke för både jag och C.


Det blev många resor i augusti faktiskt för direkt efter Gotland bar det av mot Finland och Helsingfors där vi har vänner från tiden i Alabama som numer bor i Helsingfors. Jättekul att hälsa på dem och få turista här.Augusti avslutades med konsert för min del. Dolly Parton på Globen. Jag är så glad att jag tog chansen att gå och se denna stora stjärna som hon är. Detta med showbusiness kan hon och hennes röst är otrolig.


I september så åkte vi ner till Skåne och hälsade på vänner i Skummeslöv. Vi tog en härlig långpromenad på 4 timmar och njöt av den vackra naturen liksom stranden dagen därpå.


Stranden var vacker även om det var för kallt för att bada. Vi tog cyklarna och cyklade en sväng här istället.


Sedan åkte jag till Köpenhamn med jobbet på en konferans. Köpenhamn var en stad som jag kände att jag gillade med en gång och hit vill jag gärna komma tillbaka.


Det har varit en både vacker och solig höst i år.I slutet på oktober så åkte jag och C till Toscana och firade min födelsedag. Vi blev förälskade i Toscana. Både maten, vinet och landskapet liksom de små charmiga gamla bergsbyarna var något som verkligen passade oss perfekt i smaken.Att vakna upp och kika ut över de böljande kullarna med vinodlingar var som att kliva rakt in i filmen " A room with a view". Hela Italien resa fick mig att känna mig som the pamperd pet.


Hösten har varit mild och vacker. Mörkret smög sig på försiktigt i början sedan allt snabbare. Några fantastiska solnedgångar och soluppgångar hann jag njuta av innan mörkret tog över helt.


Halloween firade vi förstås också som de Svensk-Amrisar vi är så ser vi till att ta vara på båda länders högtider.November, vacker på sitt sätt. Allahelgons helgen med alla ljus på kyrkogårdarna var en fantastisk vacker upplevelse även detta året. November dimman kan på sitt sätt vara vacker.


Plötsligt var vi inne i december och det var första advent och dags att pynta. Men först så firade vi också Thanksgiving jag och C. En stillsam men fin Thanksgiving.En sista utlandsresa till Berlin hann vi med innan året går till ända. Andra advent i coola Berlin hos faster Gisela och Rein.Förra helgen fick vara med om Nobelfestligheterna och det var verkligen en upplevelse vi kommer att bära med oss.

Nu lackar det mot fjärde och sista advent. I kväll är det disputationsfest som gäller. Ingen rast ingen ro. Från det ena kalaset till nästa :-)

Ha en underbar helg allihop!

14 comments:

Katarina said...

Verkligen ett fint och händelsrikt halvår för dig/er. Ni har upplevt många nya saker och sett många nya miljöer. Bilderna är vackra, mycket vackra.

Kram

Charlotta said...

Vilken fantastiskt år ni har haft so far! Trots att mitt år har varit på upp och ner är jag nöjd med alla resor vi har hunnit med. Nästa år kommer bli precis lika bra - om inte bättre!

Pettas said...

Ett fint halvår för din del! Väldigt fina bilder. Jag delar din entusiasm vad gäller både Köpenhamn och Toscana. Härliga ställen:)
Ha en fin dag och fjärde adventshelg!

Karin ger julkram
snart på rymmen till södra Tyskland

Lotta said...

Jag instämmer med alla!
Vilket händelserikt halvår. Ni har varit på alla mina älsklingsställen ;)

Jag tänkte på det häromdagen att ni var i fina Helsingfors också! Vi har vänner som är så förtjusta i Helsingfors och de åker dit då och då.

Ja, resa är underbart. Jag har craving efter alla platser ni besökt!!

Ha en underbar kväll på Rosendal.

Kram!

Desiree said...

Katarina, tack så mycket. Ja så här när jag blickar tillbaka inser jag att vi faktiskt hunnit med en hel del senaste halvåret.
Kram!

Charlotta, ja ni har ju också hunnit med massor med resor till många spännande platser. Helt rätt att blicka framåt till fler och nya platser. Det gör jag också. Jag hoppas 2012 blir ett bra år för er.
Kram!

Pettas, tack. Jag har aldrig mått så gott som i Toscana med all denna supergoda mat. Köpenhamn var en väldigt mysig stad. Så annorlunda mot Stockholm men härlig och vacker.
Kram och glad fjärde advent.

Lotta, tack så mycket. Ha en bra flygresa. Hoppas att allt går smidigt. Hör av dig då du är här och kommit över jetlag så hoppas jag att vi kan få tillfälle att ses igen. Vi är som sagt hemma i mellandagarna och även några dagar efter nyår är jag ledig. Rosendal ska bli himla mysigt att gå på ikväll. Det är så fint där.
Kram!

Millan said...

Vilket fint halvar ni haft med sa manga roliga resor dessutom!!
Vackra bilder som alltid har inne!
Kram

Taina said...

Ja men Desiree! Snacka om att du har hunnit med mycket i höst! Framförallt alla härliga resor OCH Nobelprisutdelningen!!! Jag är impad. Och tack för alla fina bilder du bjuder oss läsare på.

Ha en fin helg!

Kramar!

Desiree said...

Millan, tack så mycket.
Kram och trevlig helg.

Taina, tack själv. Ja det blev mycket mer än vad jag trodde när jag sätter ihop allt och går igenom bilderna.
Det har varit en bra och kul höst.
Kram!

Annika said...

Desiree!
VAD ni har hunnit MED!!
OJ vad ni rest och haft mkt KUL för er!
ROLIGT!!
Bilderna är otroligt vackra.
Min favvis är nog den av snäckorna på stranden.
WOW!
OCh du, jag fattar inte heller att det är sista helgen före jul. SJUUUKT!!!!
Kram!!!

Desiree said...

Annika, tack så mycket vännen. Det var väldigt mysigt och vackert på stranden trots att det var en mulen dag i september. Ska bli så skönt med lite ledigt för nu känns det som om allt bara rasar på i turbofart.
Kram och trevlig helg.

Saltistjejen said...

Otrolig höst egentligen Desiree! Så mycket du hunnit med! Och roliga saker dessutom. Resor och fester. :-) Härligt!
Hoppas nu att det blir en riktigt bra helg. Roligt med disputationsfest. Det var det länge sedan jag var på faktiskt. Här i USA är det ju aldrig riktigt någon fest när man disputerar utan det känns rätt mjäkigt faktiskt. rent festmässigt alltså.
Stor Kram!!

Suzesan said...

WOw så spännande. Vilka äventyr.

Härliga bilder.


Ha en härlig helg

Kram
/Susanne

Desiree said...

Saltis, jag har faktiskt inte varit på en disputationsfest på år och dag. Tror inte jag varit på någon sedan min egna som var 2004. Intressant att höra ändå att det inte är några disputationsfester i USA. Jag har förstått att det svenska sättet är speciellt.
Kram!

Suzesan, tack.
Trevlig helg.

Bejla said...

Det var lite av ett halvår det! Jättekul!! Mitt egna känns ganska händelselöst på något sätt, trots kontinentbyte och en del kortare helgresor. Ytterst trevligt har det dock varit. :-) Och så får jag ju surfa vidare och se om du skriver mer om Nobel - det är trots allt lite speciellt (var själv med 1993). :-)