Monday, September 5, 2011

Sommar Lista

Här kommer en liten summering och tillbaka blick på sommaren. Jag tog listan som jag hittade hos Annika och fyllde i. Detta är en del som sommaren 2011 bjöd på.

Vilka länder besökte du?

Frankrike, och Finland.

Vilket datum från sommaren kommer du alltid att minnas?

4 augusti. Det var ju en dag som jag sett fram emot med skräckblandad förtjusning. Det var ju dagen D för Canyoningen i Gordge du Verdon i Frankrike. Sådan cool upplevelse! Otroligt häftigt. Jag blir lycklig bara jag tänker på den dagen.

Bästa köpet?

Vin från vingårdarna i Provence. De små lavendelpåsarna som doftar ljuvligt att ha i byrålådan och som för minnena till de vackra lavendelfälten.

Vad spenderade du mest pengar på?

Resan till Frankrike men den var ändå värd vart enda öre.

Gjorde någonting dig riktigt glad?

Ja att det var sommar, sol och ledigt förstås.

Hur tillbringade du midsommarafton?

Tillsammans med goda vänner på Öland i en vacker stuga precis vid havet. Där man kunde känna doften av salt vatten i luften och höra vågornas brus på håll.


Favorit program?

Blev nog inte så mycket tv. Ingen speciell sommar favorit iallafall.

Bästa boken du läst i sommar?

Ha ha blir reseböckerna. Fodors bok om Provence var toppen att ha läst och en bok jag hade med mig hela tiden i Frankrike.

Finns det någonting som hade gjort din sommar bättre?

Ja om den hade fått vara dubbelt så lång så hade det inte varit fel.

Sommarens sötaste?

Alla goda sommarbär.


Sommarens största kärlek?

Världens bästa C.

Sommarens bästa?

Alla underbara upplevelser, fina ställen, goda vänner och tid för varandra.

11 comments:

Lotta said...

Härlig lista!! Annika började verkligen med ett trevligt sätt att sammanfatta de kära sommarmånaderna, roligt att du också gjorde det. Vilken fin sommar ni haft. Frankrike är underbart och förstår att upplevelserna där var speciella.

BTW - I Thomas Nilssons blogg " Tankar från 39:e gatan" visar han bilder från wild fires i Texas som pågår just nu. Ser otäckt ut men Austin är tydligen ok.

Millan said...

Vilken fin lista! Man blir glad av att lasa den. Och far varsta sommarkanslan igen... vilket ar ett rent under med tanke pa att det osregnar och blaser halv storm har... host var det har!

Kram!

Victoria said...

Ni hade verkligen en riktig toppensommar! Jag förstår att resan till Frankrike gav underbara minnen för livet.
Många kramar//Vic

Annika said...

Å vad kul att läsa din lista!!
Du har haft en fin sommar och resan till Frankrike förstår jag krönte hela sommaren. Ni har hunnit med mkt också!
Bilden på dig i lavendelfältet är så FIN!!!
Kramar!!

Desiree said...

Lotta, ja Annikas lista som hon hittade var en fin sammanfattning av sommaren. Jag ska absolut ta och kolla in Thomas Nilssons blogg " Tankar från 39:e gatan" om the wild fires in Texas. Hemskt läskigt med alla dessa bränder som orsakar sådana stora problem och förödelse.
Kram!

Millan, det var allt lite höstlikt här imorse då jag vaknade också. Det regnade och var väldigt grått och trist. Men sedan klarnade det upp och nu är det soligt och vackert igen. Men det rycktas om mera regn som ska komma imorgon. Håll i dig i blåsten och hoppas ni får finare väder imorgon.
Kram!

Victoria, mmm jättekul att få se mer av Europa och få uppleva detta. Man inser att det finns så många fina och underbara platser kvar att besöka.
Kram!

Annika, tack. Så kul att du hittade denna lista. Den tycker jag var en fin sammanfattning på sommaren. Roligt att det är flera som kört på den nu. Jag gillar också bilden på mig där bland lavendelfältet.
Kram!

Saltistjejen said...

Jätteroligt att se "Din lista" här över sommaren. Läste den hos Annika också. Och vilka fantastiska resor ni gjort! Synd vi inte kunde träffas bara men kanske nästa gång vi är i Stockholm.
KRAAAM!

Desiree said...

Saltis, jag är väldigt nöjd med semestern. Den har varit toppen. Vi får ses nästa gång antigen du är i Sverige eller jag har vägarna förbi NY. Hoppas väl på det senare lite mer :-)
Kram!

Linnéa i Denver said...

Fin och positiv lista! Vilken härlig sommar

anna of sweden said...

Vad roligt att läsa. Bilden på dig i lavendelfältet är fantastiskt fin! Vilken underbar doft det måste ha varit där.

Petra H said...

Jag tänkte också kopiera Annikas lista, kanske det blir ett listinlägg imorgon! Ni har verkligen haft en härlig, varierad och händelserik sommar. Hoppas att hösten blir lika bra, trots jobb och mindre ledighet. Har ni några fler resplaner inom den närmsta framtiden?
KRAM!

Desiree said...

Linnea, tack så mycket. Det har varit en fin och bra sommar. Jag är mycket nöjd :-)
Kram!

Anna, tack :-)
Ja det doftade himmelskt underbart kring lavendelfälten. Vi kunde inte få nog vare sig av doften eller att fota dessa fält.
Kram!

Petra, ja jättekul om du också skulle göra denna lista. Gillade den mycket.
Kram!