Thursday, September 22, 2011

Fredagstema

Denna vecka har verkligen svishat förbi i ett naft. Tillbaka från Köpenhamn som var en stad jag fattade tycke för med en gång. Åker gärna tillbaka dit igen för att se mer av staden. Jag tog med mig kameran så jag har massor av fina bilder att visa men det får bli ett eget inlägg om Köpenhamn. Just nu får jag ta och kasta mig rakt in i veckans fredagstema från Olgakatt. Idag är det favorit prylen i köket som gäller.

Våran kaffebryggare än en sådan pryl som snabbt blivit min favorit. Förutom att brygga gott kaffe så är den riktigt praktisk. Man kan nämligen lyfta ur vattenbehållaren på baksidan och fylla på den separat direkt ur kranen. Den är lätt att fylla på och det blir inget spill med vatten.

Nästa favorit är absolut min Mr. Kitchen Aid. Helt suverän då man ska baka bröd. Det är faktiskt mest till detta jag använder den. Så glad att vi köpte med oss den hem från USA. Funkar finfint med transformatorn.

Idag har jag också bokat bloggträff med Lotta som har den mysiga bloggen Charmigt sa Charlie.Hon råkar befinna sig i Sverige så det ska bli jättekul att ses. Vi har stämt träff på mitt favvis café. Ska bli jättekul att träffa ytterligare en bloggvän. Annars inte jättemycket på agendan för helgen. Måste säga att jag älskade sms:et jag fick från C då jag var i Köpenhamn. Han messade att han bokat massage till oss till Lördagen. Det är något relativt ny öppnat ställe här i Sjöstaden som vi ska prova på. Det låter underbart.

Ni får ha en riktigt trevlig helg.

12 comments:

Millan said...

Jag alskar ocksa var kaffemaskin! Och hade jag haft en Kitchenaid (star pa onskelistan...) sa hade jag garanterat alskat den ocksa :-).

Vad harligt det later med massage!!

Och jatteskoj med bloggtraff!!

Kram
Millan

olgakatt said...

Kul med bloggträff!
Än så länge är det riktigt rolig variation på favoritprylen!
Vi har en Moccamaster kaffebryggare som fungerar bra - men vi brygger helst "för hand" direkt på termoskannan. Just Moccamastern gör tillräckligt varmt kaffe, annars tycker jag att jag får pinkljummet kaffe från de flesta bryggare, i alla fall hos bekanta.

Annika said...

VAD KUL att du ska träffa Lotta!!
HÄLSA till henne SÅ GOTT!!!
Ja, din Kitchen Aid är ju inte bara bra, den är jävligt snygg också!
Skulle vilja ha en sån, men jag bakar ju inte och jag inser då att det är klar överkurs med en sådan, visst?
Jag dricker så lite kaffe, men alla kaffemostrar måste ju älska sina bryggare. DET FATTAR jag fullt UT!!!!
Massage...AAAAAHHH!!!
KRAM!!

Saltistjejen said...

Å vad härligt och lyxigt med massage imorgon! Ni gick väl regelbundet på just massage i Birmingham har jag för mig?
Kaffe är ett måste även för mig, fast vi kör med French Press. Tar mindre plats än en bryggare haha! :-) Och blir dessutom himla gott kaffe!
Ha en superfin helg nu!!
Kramar!

Saltistjejen said...

Å glömde ju, men KRAMA om Lotta om du inte redan träffat henne!!!! :-)

Desiree said...

Millan, visst är det underbart med en kaffemaskin som man verkligen gillar. Mmmm jag ser jättemycket fram emot massage imorgon. Det var så himla länge sedan :-)
Ha en bra helg.
Kram!

Olgakatt, detta var ett väldigt kul fredagstema. Spännande att kika in hos alla och se vad just de har valt. Ha en fin helg.
Kram!

Annika,ska bli superhärligt med lite massage. Jag har höga förhoppningar till morgondagen. Jag dricker mycket kaffe så en bra bryggare som är både praktisk och god är liksom a och o för mig.
Ha en nice helg och hoppas du känner dig betydligt friskare nu.
Kram!

Saltis,ja det stämmer att vi gick ganska regelbundet på massage i Birmingham. VI hade ju en massageskola vi gick till som var mycket prisvärd och eleverna var väldigt duktiga. Här finns det ju också elevbehandlingar på vissa ställen men det är jättesvårt att få tag på dessa tider och dessutom är de flesta tider endast dagtid under arbetsveckan och det funkar inte så bra. Men detta är ett nyöppnat ställe som har lite introduktionsrabatter så det är helt klart värt att testa.
Kram!

Eleonor Walston said...

Ja precis.. Man vill ha the best of both worlds. Jag blev nastan chockad nar folk puttas och trangs i stan. Speciellt man. Sa gor dom ju inte i USA. Mannen haller upp dorrar och har trangs dom fore en.

Det finns vissa grejer som suger med USA men jag kanner att jag har utvecklats mer dar an jag nagonsin gjort i Sverige.

Ha en trevlig helg!!
Kram

Anne said...

Har förstått att du och Kitchen Aid har en kärlekshistoria ihop. Vad kul att det verkligen var ett superinköp för din del. Du skrev du bakar mest bröd i den. Måste fråga om du även har nån av de extra prylarna man kan köpa till? Och i så fall om det är nåt du tycker du använder/är värt ha? Jag tänker på alla de här extra sakerna som rivjärn, pasta och allt vad det nu finns.
KRAM

Desiree said...

Eleonor, jag kände nog också att det gav mig otroligt mycket ha bott där några år. Det är väldigt berikande att få göra på så många sätt. Hoppas du har kryat på dig lite och får njuta av sådant du gillar och saknat här.
Kram

Anne, jag funderade länge på att köpa till någon av extra grejerna men gjorde inte det. Jag tror det var rätt för min del. Kitchen aiden tar en del plats så den har fått stå lite för sig ovanpå ett skåp. Den väger en del så jag drar inte fram den dagligen. Har nog känt att det ändå går snabbare att riva eller skiva för hand med kniv. Det beror ju självklart på om man ska göra mycket på en gång då lönar det sig nog att ta fram den. För min del tycker jag att det räckte med degkroken och vispen som följde med i startpaketet.
Kram!

Grekland nu said...

Verkar vara en praktisk kaffekokare! Och snygg är den också...Massage, ljuvligt, ha det så skönt!

Taina said...

Köksassistenten förstår jag att du gillar. Den är ju både cool och funktionell då du bakar mycket bröd. Jag har en gammal assistent i Sverige och använde den en hel faktiskt. Här har det inte blivit av att köpa någon.

Vad kul med bloggträff!!! OCH massage!

Have fun!

KRAM

Katarina said...

Köksassistenten kan jag förstå är en av favoriterna! Er kaffebryggare verkar väldigt praktiskt, sånt gillar jag!

Kram