Friday, September 30, 2011

Fredagstema

Sista temat för september från Olgakatt. Ämnet ”Om jag vann en miljon skulle jag...”. Nu vill jag inte börja med att var otacksam men jag inser att en miljon i dagens läge inte räcker så himla långt. Det ÄR mycket pengar självklart men samtidigt skulle jag behöva mer för att verkligen kunna förverkliga de större drömmarna. En miljon räcker inte för att köpa boende i Stockholm. Det räcker inte till att att kunna bli ekonomiskt oberoende så att man bara kunde ägna sig åt sådant man skulle vilja. Tio miljoner skulle sitta fint men hundra miljoner (then we are really talking). Men om jag nu ändå skulle ha lyckan att vinna en miljon så skulle jag inte ha några problem att använda dessa pengar.

Skulle kunna användas till boende. Men det räcker som sagt inte så långt. Jag skulle få flytta tillbaka till Alabama för att få pengarna att räcka långt då det gäller boende.

Jag skulle nog använda min miljon till att ta ett sabbatsår och resa. Ta ett år och leva på min miljon och skippa mitt vanliga jobb. Resa, gå fotokurser och ägna mig åt att skriva. Ägna ett helt år åt projekt och saker som jag skulle vilja prova på och förverkliga.
Lite höstbilder som jag tog imorse. Nu börjar de fina färgerna komma och träden skifta i rött och gult. Men vi har som sagt fått in en fin varmfront som bjuder på lite bittsommar med ca 20 grader. Igår när jag cyklade hem hade jag nästan en sommarkänsla.


Just nu har jag inget emot höst alls när det är så här vackert och milt.Så här vackert ser det ut vid Norrabantorget just nu. Jag tog mitt vanliga pitt stop på favvis caféet.Det röda gamla vackra huset på KI campus. Just nu omringat av lyftkranar. De håller på att bygga en ny stor aula till KI. Det byggs mycket på hela campus området faktiskt. Men just vid det gamla fina huset växer ett päronträd.Ha en skön helg!

10 comments:

Marie said...

Håller med, en miljon räcker inte långt, men jag skulle inte tacka nej till det heller! :D Hoppas du får en fin helg!

Taina said...

En miljon sitter aldrig fel, men att köpa boende i Stockholm är väl det bara handpenning? Albert, sonen, letar med ljus och lykta efter ett boende där nu. Han hyr i andra hand och det kontraktet tar slut i januari. Inte lätt för en 25 åring att hitta ett för en rimlig penning. Någon miljon har han heller inte hunnit spara ihop då han bara hunnit jobba ett år sedan han blev klar med utbildningen.

Resa skulle jag nog också göra. Kanske på ett riktigt häftig träningsläger?

Ha en fin helg och njut av "sommaren"!

KRAMAR!!

Katarina said...

Kul att läsa vad du skulle göra för miljonen..

Det känns lite synd om det lilla röda huset som är/blir totalt malplacerd i denna utbyggnad.

Fina bilder och vad kul att se päron trädet, frukten ser verkligen stor och tung ut.

Ha en bra dag!

Annika said...

Nej en mille sek räcker inte långt, knappt en mille dollar räcker ngnvart heller.
Resa låter bra, och ett sabbatsår skönt.
Vackert i Sthlm och fortfarande väldigt grönt, måste jag säga...
Kram!!

Desiree said...

Marie, inte fel med en miljon men jag skulle gärna ta mer. :-)
Kram!

Taina, ja i Stockholm räcker inte en miljon långt alls. jag förstår att det inte är lätt för unga som Albert att ta sig in på bostadsmarknaden. Det är supertufft. Alla har ju inte föräldrar som kan bekosta en del eller ta extra lån. Jag njuter för fulla muggar av den tillfällliga sommarhettan ;-)
Kram!

Katarina, det är ändå bra att de ser till att spara det röda huset men visst är det numer endast omgärdat av modernare byggnader. Jag blir nyfiken på om päronen är goda. Men de satt så högt upp att jag inte kunde nå något.
Kram!

Annika, ja nu börjar höstfärgerna komma men det är rätt grönt fortfarande och det gillar jag. Det blir så kalt och mörkt sedan då alla löven försvinner så det är bra om hösten förlängs lite bara.
Ha en nice helg.
Kram!

Fröken fräken said...

Ja tänk att få resa vart man vill och inte behöva åka hem efter en vecka. Det skulla absolut jag göra om jag vann en miljon sek.
Va skönt att det är fint väder hos er än. Det är det ju här med så jag njuter så länge det varar
Ha en fin helg

Kram

Saltistjejen said...

Vilken fin höst ni har! Och ja, det gamla KI-huset ja.... Det minns jag. :-)
Tänk att kunna förverkliga sina dömmar och vara ekonomiskt oberoende. DET är nog en av allas stora stora önskningar.
KRAM!

Lotta said...

En miljon räcker inte lång som du skriver, det är ju inte klokt att det blivit så!

En sabbatsår låter up my alley, jag hänger på! Resa, ingen stress, se det man längtar efter.

Ha en fin helg, saknar vår kaffedate!

Kramar!!

Desiree said...

Fröken Fräken, ja jag tror det blir bra att resa för pengarna för man hinner ju se och stanna längre när man har så mycket pengar.
Du får njuta av skönt väder och en fin helg.
KRam!

Saltis, det gamla KI huset är jättevackert. Ja tänk om man hade så mycket pengar att det inte fanns några måsten längre, det vore häftigt med sådan frihet.
KRamis!

Lotta, hi hi med en miljon skulle man kunna ägna sig åt sådant som just sköna kaffe dater om man tog sitt sabbatsår.
Kram!

Bejla said...

Ytterligare ett sabbatsår står också på min önskelista, men först måste jag nog hitta ett jobb här i nya landet, eftersom det i finanskriser är något som är väldigt svårt att hitta här. För att man ska kunna utnyttja och njuta året (som nog skulle bjuda på en rejäl långresa för familjen för min del - mest hela året), vill man ju gärna ha en säkerhet att falla tillbaka på. Fast samtidigt är jag inte sen med att utnyttja nuvarande arbetslöshet till att just njuta av nuet. Fast det är klart; med de andra på jobb och skola är det inte direkt lite att ta fatt på här hemma heller, men desto trevligare kvällar och helger får vi ju när inget städande, klädtvättande osv "tränger sig på". ;-)