Thursday, September 15, 2011

Fredagstema

Fredagstemat denna fredag lyder "Den vår de svage kalla höst" från Olgakatt. Jag fick läsa och uttala denna titel högt många gånger. Först begrep jag ingenting. Men det visade sig vara hämtat ur en vacker dikt som Erik Axel Karlfeldt skrivit som finns att läsa på Olgakatts blogg. Mitten på september har det hunnit bli och nog är hösten här. Det har varit ganska regnigt under september och i veckan har det också varit rejält blåsigt då resterna av orkanen Katia som drabbade den nordamerikanska kontinenten kom hit. Hittills har temperatuen var ok och ofta mellan 15-20 grader C. Men nu börjar också den sjunka nedåt mot 10-15 istället.

Äntligen höst säger många med glädje, själv skulle jag gärna ta en augustimånad till. Jag ser inte fram emot hösten direkt. Jag gillar första biten av hösten (september och halva oktober) som brukar bjuda på färgglada löv som prasslar härligt när man går i dem. Klara, soliga dagar med lite krispig och kylig luft. Det kan vara otroligt vackert och mysigt. Men den senare delen av hösten ser jag INTE fram emot. När mörkret landar och det riktiga gråvädret anländer. Har redan fått ångest över att dagarna snabbt blir kortare. Något som känns bra är att vi bokat resa till Toscana i slutet på oktober. Dels har man något att se fram emot och dels får man tillfälle till lite sol och värme.

Men hösten kan ju också vara riktigt vacker. Här är lite bilder från förra året.Höstlöv med sprakande färger och kastanjer.

Fina soliga dagar med klarblå himmel och frisk luft.

Äpplen och nypon som lyser vackert med sin röda färg.Vi har packat våra väskor för i helgen ska vi söderut. Vi ska hälsa på vänner från Lund som har ett vackert och mysigt sommarställe strax utanför Halmstad. Det ska bli härligt att komma iväg till västkusten. På programmet finns lång promenad längst med stranden, lite spa lyckas vi förhoppningsvis klämma in. Det blir god mat. Vi gillar att både laga och njuta av god mat. Jag och C har packat med oss lite vin som vi handlat i Frankrike i somras. Det är laddat för en riktigt skön och njutningsfull helg med andra ord.Hoppas ni alla får en riktigt fin helg också.

11 comments:

anna of sweden said...

Åh, det låter som en skön hösthelg ni har framför er.

Ha det riktigt trevligt och njut!

Kram!

Desiree said...

Anna, tack så mycket. Jag ser otroligt mycket fram emot denna helg.
Kram!

Lotta said...

Jättetrevligt att komma till vackra västkusten! Er helg låter skön och helt perfekt kombination. Har lite bus på gång själv, återkommer!

Stor kram

Annika said...

Vilken härlig helg!!
OO vad underbart att få komma till Halmstad och bara gå omkring där på stranden och vid klipporna. AVIS!!!!
Ni kommer att få det toppen!!
Jag visste inte heller vad dagens tema var innan jag googlade på det, förstod att det var en dikt, men sen...
KRAM!!!

Desiree said...

Lotta, ha ha ser fram emot att få höra om helgens bus. Ha en fin helg.
Kram!

Annika, åh så smart att googla på det. Det tänkte jag inte på. Men precis innan jag la ut mitt inlägg kollade jag in Olgakatts blogg och läste den fina dikten där. Lite roligt att vi ska få komma till Halmstad nu när jag kollat in dina fina bilder därifrån tidigare i sommar. Ska bli jättekul.
Kram!

Saltistjejen said...

Låter som ni kommer få en toppenhelg!! :-) och hösten älskar jag, men som du säger i Sverige är det så felat. Jag tycker hösten är underbar där också, men just det att man VET att vinterhalvåret börjat med mörker på intg gör att man kan tycka att det känns jobbigt med höst också. Här tycker jag bara hösten är skön! Skönare väder än sommaren faktiskt. Och fantastiska färger! Dessutom har ju USA fler högtider under hösten som Halloween och Thanksgiving vilket gör att mycket händer under hösten också.
Kram!!!

Taina said...

Nice med en myshelg i goda vänners lag!

Jag tror de flesta gillar hösten just för färgerna och krispigheten. Kanske inte för mörkret även om den kan vara mysig på ett sätt då vi ofta tänder ljus överallt.

Toscana låter också trevligt. Så himmelens skönt att ha något sånt att se fram emot. Vi har inte planerat någon resa denna höst vilket är ovanligt. Men det har ju varit så mycket annat som tagit upp vår tid. Men man vet aldrig. Kan bli en sista minuten?

Kram kram

Fröken fräken said...

Jag älskar västkusten. Jag hoppas att ni får en underbar helg med era vänner.
Det är bra att ha något att se fram emot när mörkret faller in.
Kram

Anne said...

Mmmm, låter som en helt underbar helg. Halmstad har jag faktiskt aldrig besökt men skulle gärna göra. Annika hade ju nyligen fina beach-bilder därifrån också.
Hösten vid havet tycker jag annars är underbart, oftast folktomt och en helt annan sorts känsla och stämning än sommartid. Den tidiga hösten hemma är jättefin, men just det där trista gråa höstrusket är väl inte riktigt helt trevligt. Å andra sidan tror jag just nov-jan är rätt trista månader på många platser/länder.Ha det riktigt gott, ser framemot bilder från helgen (gärna matbilder).

Charlotta said...

Det där tycker jag låter som en alldeles utmärkt helg! Hoppas att ni hade det bra i Halmstad och att lite spa-ande hanns med :=)

Kramar!

Katarina said...

Men så mysigt och trevligt! Höste med dess färger är så vackert. Jag kan faktiskt sakna det, speciellt när min skor sms ade mig igår, är i skogen och plockar lingon, rönnen sprakar i en massa färger,,, Mmmm.