Sunday, September 19, 2010

Sköna Söndag

Idag har jag haft en riktigt skön söndag. Det var precis det jag behövde kände jag. Det har känts motigt under veckan med dåligt väder och mycket på jobbet. Idag började jag och C dagen med en riktig långfrukost. Sedan tog jag cykeln och cyklade iväg mot söder för att utforska lite. Promenerade upp längst med Götgatsbacken och gick i lite olika butiker. Iittala har som alltid bara SÅ fina saker. Man vill köpa typ allt i butiken. Passerade förbi butiken som heter Tiogruppen som sålde helt underbara tyger och väskor och annat smått och gott uppsydda i dessa fina tyger med härliga mönster. Jag shoppade lite också. Kände att jag var värd att unna mig lite så som lite nytt fint nagellack och en fin svart topp. Jag handlade även lite till hemmet. Tog Annikas tips till mig om ljus och mys i höstmörkret. Köpte några fina bordstabletter, en vacker kökshandduk och så klart en vacker ljuslykta och värmeljus. Jag köpte även en Kryssantemum blomma i vackert rosa. Kände att jag behövde lite färg för att pigga upp mig i höstmörkret också. Den blev väldigt vacker på matbordet. Detta var precis vad hemmet behövde för att bli lite mysigare och också precis det jag behövde, en lugn skön söndag med lite shopping.

När jag kom hem hade C precis kommit hem efter att ha varit på lite shopping på tu man hand med sin pappa. Jag och C tog sedan en långpromenad i sjöstaden och utforskade våra kvarter. Det är otroligt vackert med vattnet och alla kanaler. Dagen bjöd faktiskt på riktigt vackert höstväder också. Det blev till och med så pass varmt att jag kunde gå i bara t-shirt under eftermiddagen då solen lyste. SÅ underbart att få komma ut och njuta av solen.

Vi fortsatte också våran promenad upp mot söder tillsammans denna gången. Jag inser att Sjöstaden faktiskt ligger väldigt centralt. Man kommer lätt till söder på bara 10 minuter. Stockholm är en underbar och levande stad. Det känns underbart med alla små butiker och alla fik och andra ställen. Jag har verkligen saknat just detta med liv och rörelse i en stad med en riktigt stadskärna.

Idag känner jag att jag verkligen trivs och glädjs åt att åter bo i Stockholm.

Stockholm är vackert med sina gammla hus och charmiga gränder.

Från gammla gator till nya moderna gator. Detta är våran gata i Sjöstaden.

Vi har upptäckt lite guldkorn redan här i våra nya kvarter med specialbutiker som denna som heter Fine Food. Här fanns massor med fräscha fina varor. Underbart för en sådan som mig som gillar att laga god mat. Intill detta ställe fanns också ett bageri. Här på Fine Food hittade vi faktiskt BBQ sås från USA som vi kände igen. Bra, då vet vi vart vi ska bege oss då vi behöver mer BBQ sås med hickory smak.
Andra amerikanska fenomen som dykt upp i Stockholm på sistone verkar vara Subways. Denna kedja har jag sett på en hel del håll. Någon superlängtan efter just Subways har jag dock inte. Det var rätt sällan jag åt där i USA också.

Sedan verkar det finnas massvis med sushi ställen. Det verkar som det bor massor med sushifantaster här i sjöstaden. Det är minst fem olika ställen i krokarna här. Fattar inte att alla dessa sushiställen går runt riktigt. Men det måste var ett sushiälskande folk som bor här.

12 comments:

Saltistjejen said...

Vad glad jag blir över att se dig nu ta "återta" din gamla hemstad! :-) Lite fint väder kan ofta vända ens humör mycket.
Härigt emd shopping också. Tiogruppen är väl från 60-talet eller kasnke redan 50-talet? En "klassiker"???
Kram!!!

Annika said...

Roligt att det börjar kännas bekvämare med det "nya gamla livet"! Kram.

Charlie sa ... said...

Håller med Saltis o Annika! Har ni prövat Petite France på Kungsholmen? Ska tydligen vara riktigt bra. Jag kan också tipsa om Centralbadet eller utmärkta Privatskolan 08 678 15 55 www.privatskolan.se. Systrarna Voltaire öppnar butik i Farsta Centrum 23/9 - massor av gott. Kram!

Miss Marie said...

Subways förstår jag att du inte saknar från USA! Riktigt dålig mat där... Men kul att ni hittat en butik där ni kan hitta bra mat som kanske inte finns i en vanlig affär! Härligt att få "följa med" lite på din utflykt i din nygamla hemstad!

Desiree said...

Saltis, ja söndagen blev precis vad jag behövde. Jag vet faktiskt inte om tiogruppen är från 50 eller 60 tal men det var många läckera tyger och mönster.
Kramis!

Annika, ja det kändes riktigt skönt att få en dag som verkligen var på topp. Jag antar att det kommer fortsätta gå lite i berg och dalar men det känns som man börjar komma framåt lite iallfall och det är underbart.
Kram!

Charlie, nej jag har inte provat Petite France ännu men skulle hemskt gärna prova. Tack för tipset. Det ska jag verkligen ta till vara på liksom tipset om privatskolan. Tack :-)
Kram!

Hannah, I am happy things worked out for you and wish you the best of luck in the future.

Desiree said...

Marie, ha ha nej subways saknar vi inte men i USA var det typ bland det bästa och mest hälsosamma man kunde få om man befann sig ute på resande fot.
Kram!

Annika said...

Subway i US är faktiskt bättre än Subway i Sve, tycker jag. Jo, där kan man äta bra. Men jag tycker också deras mackor är trista, salladerna också. Äter sällan där. tacka vet jag Quiznos isåfall, hade ni dem i Bama?
Men Desiree, nu verkar du ha landar lite. Tänk på att du faktiskt bor i den bästa staden i världen! SÅ mkt bra, och fint, du har runt knuten!
OCh jag förstår så väl att du prioriterar helgerna massor!!!
KRAMAR!!!

Taina said...

Fattar inte riktigt vart min kommentarer tar vägen? De tycks försvinna hos dig och Saltis. Märkligt. Flera ggr när jag skrivit så kommer de liksom inte upp. Hm...

men i alla fall så tycker jag det ser himla fint ut där ni bor nu. Skönt också att du nu anpassat dig ordentligt. Det har väl varit lite turbulent med flytt och inte bara en gång utan två ggr. Samt ett nytt jobb på det. Mycket att smälta.

Kramar!!!

Marianne said...

Vad SKÖNT att du har fått njuta lite nu också! Du ska se att det snart blir mycket mer av den varan, bara du känner att du är inne i jobbet och rutinerna lite mer så att du slipper lägga så mycket energi på allt det där som mest bara ska flyta på.

Stockholm är så otroligt vackert. Torsdag kväll är jag också där!

KRAM!

Desiree said...

Annika, jag är helt övertygad om att subways i US är mycket bättre. Man lär defnintivt få mer pålägg på sina mackor där än här. Quiznos hade vi faktiskt i Bama. Ja Stockholm är underbar på SÅ många sätt. Jämfört med B-ham så är Stockholm en klar vinnare!
Kramis!

Taina, jag vet precis hur det känns när kommentarer försvinner. Jag HATAR det. Well det är nog fortfarande en del upp och ner. Men det känns iallfall bra att man har vissa upp dagar numer. Det kommer nog ta betydligt längre tid att vänja sig än vad jag hade föreställt mig först men man får ta en dag i taget och njuta av allt det fina och de bra dagarna helt klart.
Kram!

Marianne, ja det tror jag också. Jag har nog kommit fram till att det är så. Man får ha tålamod både med det runt omkring en och sig själv. Du kommer ju snart själv uppleva detta. Men som sagt det finns mycket fint och positivt bara man hittar en plats åt sig själv i ledet.
KRam! Hoppas att flygresan går bra nu.

Anna, Fair and True said...

Vad skönt att du börjar känna dig lite hemma, även om det är små steg framåt. Sjöstaden är verkligen centralt, särskilt till Söder såklart, och det finns många trevliga små affärer och fik.

Petchie75 said...

Visst var det en härlig söndag med sol och blå himmel! Vi gick från Skeppsholmen till Centralen efter att vi lunchat med kompisar på Moderna muséet. Våra snälla flamländska värdar kom in till Centralen med våra väskor så vi slapp dra runt med dem på stan. Jättenöjd med helgen men det gick sååå fort och ändå hann vi inte göra allt jag hade velat :-(
Subways gillar jag INTE det minsta, jag kan känna lukten på långt håll, jag vet inte vad det är men Subways luktar alltid på ett speciellt sätt. Vi hade en Subways i vårt område i SJ som jag gick förbi nästan varje dag. Det roliga är dock att det fanns (tror inte längre?) en Subways i Eslöv av alla ställen sedan ganska långt tillbaka. Kanske ett av de första i Sverige??
En av sakerna vi riktigt saknar från PR är förresten vårt favorit-sushiställe! Vi har varit på två ställen i Bryssel och blivit så besvikna! De vet inte ens vad edamame-bönor är, som är så goda! (en slags sojabönor) Det får bli att äta sushi när vi är i Skåne nästa gång, Lund har många bra ställen.
Kram!