Sunday, September 12, 2010

Fall

Fall sure has arrived to Sweden. All of you in the US longing for fall and chilly crisp mornings here I am giving you an appetizer. I thought I would show a few pics of what it looked like when I biked to work from the city. Now that we have moved my bike route has changed. But this is what it looked like from C´s aunts appartment on my way to work. I used to leave from home around 7:30 and there are already a lot of people out and on their way to work.
Fall can be so beautiful but it can also be awful. This morning we were ready to continue to bike all the way to the airport and take the first flight back HOME to Alabama, the rain was pouring down. Even if we had rain gear on we were still soaked by the time we arrived at work. The positive thing is that it still takes about 30 minutes to bike from here to work as it did from C´s aunts apartment. I just hope it does not rain tomorrow also.

You also see a lot of people that are out exercising at all times. C is saying that he misses being" The Swede", I must say that I miss being miss fitness as I was in AL. Here I am just a regular girl doing an amount of regular exercise. To me it seems like so many people here are very fit and very slim (yeah I guess I got used to people that were heavier during my years in AL).

It is also very common to see many people taking the bike to work. Moms taking their bike and their child on their little bike following mom.

Align Right
Thursday morning the air was filled with fog but later on it cleared up. This past week it has been ok with temperatures around 15 C or 60 F. During our first week in Sweden it was more chilly. I hope it will stay like this for a while. I miss the sun already, it is mostly cloudy here. Today we did get to see some sun on our way back. It looked really beautiful. I love that there are bike lanes everywhere even in the middle of the city. I don´t like to bike where there is too much traffic but so far it works as long as one is a bit careful. Today it was also a bit better at work so maybe there is hope that it will turn out well after all. One day at the time :-)

9 comments:

Annika said...

VAD kul med ett nytt inlägg så snart igen!!!
Underbart!
OCH at du kanske känner dit lite mer "i form" nu!! Jag tror ju att ni kommer att landa fint om ett tag. Just give it time. Det är ju sunt att sakna också, kom det ihåg.
Så ni hojjar från Sjöstaden till KI!! BRA!!! Hur lång tid tar det???
OCH i hällregn dessutom. Hatten av till er!
SÅ roligt med höstbilder från sthlm!
Mer, mer!!!
OCH jo, jag ÄR lite avis, men det vet du. VILL ha höst jag med.
HIHI, jo jag kan nog förstå att sakna det där att vara the swede...DET minns jag att en kpmpis till mig sa då han flyttade tillbaks till Sthlm från Raleigh, NC. han sa precis det som C säger...Lustigt.
OCH ja, nog är det skilland på vikt mellan många BAMA tjejer och Sthlmstjejerna. Alla rör ju verkligen på sig hemma, och det ger verkligen resultat!!!
KRAM och skitkul med inlägg som trillar IN skrivna av dig här på bloggen!!!!

Saltistjejen said...

Vilken väg cyklar du nu till jobbet? Via Skanstullsbron och sedan genom staden via Slussenoch norrut? Eller hur cyklar du? När vi bodde i Årsta cyklade jag till jobbet. Då alltid via Lijeholmsbron och sedan Västerbron via kungsholmen till KI. Jag ÄLSKADE att cykla över Västerbron! En av Stockholms vackraste platser tycker jag!!! :-)
Och jag kan sakna att cykla till jobbet. men visst kan det kännas tungt när vädret är dåligt.
Skönt ändå att det börjar kännas lite mindre stressigt på jobbet! Det är ju alltid allra värst i början när nästan allt känns nytt.
Stor varm kram!!

Desiree said...

Annika, ja förhoppningsvis blir det lite fler inlägg lite oftare framöver. Tack just den pepp talken behövde jag efter att ha cyklat i hällregnet igår. Idag var det fint väder och då är det MYCKET bättre. Det tar ca en halvtimme. Det är dock ganska mycket trafik kring centralen och Götgatan som inte är så kul att ta sig igenom då jag inte direkt är van att cykla i trafik men jag kör vidare ett tag till. Jag kör tills det blir för halt eller kommer snö tror jag. Jag hoppas att jag kan ta fler fina höstbilder av Stockholm och lägga ut för det börjar bli riktigt fint nu. Men emellanåt är jag avis på erat varma milda väder. Men som sagt allt har sin tjusning.
Kram!!!!

Saltis, jag cyklar via söder och sedan blir det förbi centralen och upp mot Torsgatan och vidare. Jag vet inte om det är bästa vägen. Vi har kompisar vi känner som också bor i sjöstaden och cyklar till KI så vi ska försöka cykla med dem någon dag här för att se om de kan ge oss en bättre väg. Men det känns faktiskt underbart att just HA möjligheten att cykla till jobbet även om det ibland inte är så kul med all trafik och att man blir lite svettig. Men lycklig ändå :-)
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Visst är det så, man ser många människor ute och promenerar, joggar eller tar sig till jobbet med cykeln i Sverige.

Årstiderna kan jag sakna mycket! Jag hoppas du med tiden ska finna dig tillrätta i Sverige,, i allafall för en period.

Desiree said...

Katarina, ja det är kul med olika årstider. Det hade vi också i AL. Det enda är ju att vintern gärna hade kunnat vara kortare här.
Kram!

Marianne said...

Men hu vilket väder! Menar du att vi ska bo i det där gråa diset? Jag tror jag får parkera mig på balkongen den tid som är kvar här, nu när det går att sitta där igen.

Skönt att det bara tar en halvtimme till jobbet, trots att det måste vara mycket längre. Eller det kanske det inte är?

Och vad skönt att det känns lite bättre på jobbet nu! Du ska se att det blir bra till slut, bara du kommer in i rutinerna!

KRAM!

Anna, Fair and True said...

I lördags var det väl fint väder i alla fall? Jag var ju i Bryssel där det var 25 grader och sol (men mulet och regnigt på fredagen och söndagen) och vi pratade med folk hemma som sa att det var varmt.

Jag cyklar bara när det är fint väder. I morse var det ju fint och när jag skulle hem efter jobbet hann jag som tur hem innan regnet kom :)

Du är fortfarande the fitness guru för mig som knappast tar mig till gymmet en gång i halvåret haha! Betalar men har mina perioder så jag inte går dit på månader.

Petra H said...

Hösten kan vara alldeles underbar men också helt hemsk!! När det regnar och blåser är det bäst att bara kura ihop under en filt med en bra bok och en kopp te och hoppas att det dåliga vädret passerar... Vi har, som Anna FT skrev ovan, haft fint och fult väder de senaste dagarna. Men inte särskilt kallt, idag var det sååå blåsigt att jag fick riktigt streta mot vinden för att komma in i min kontorsbyggnad. Höstvindar!
Hi hi, vi bodde i ett område i SJ där faktiskt folk var ute och sprang på morgnarna och kvällarna, men det är inget jag har sett i vårt omrdåe här i Bryssel!
Angående ditt inlägg nedan så håller jag med de andra, ge det tid och bo in er i Sverige igen. Det är ju guldvärt att ni har en lägenhet ni kan bo i något år framöver medan ni funderar och känner efter om ni vill stanna. Man behöver ju inte fatta ett slutgiltigt beslut utan ta det lite som det kommer. Även om ni bestämmer er för att köpa en bostad i Sthlm så finns det ju en ypperlig hyresmarknad om ni vill bo utomlands några år igen. VIssa av våra vänner tror ju att vi har bestämt oss för Bryssel permanent bara för att vi vill köpa här, men det är ju inte alls något som är "set in stone" utan vi får se vad det blir framöver.
Just nu vill vi bo i Bryssel, vi trivs bara i den internationella miljön. Och det var något jag tänkte på med er - varför inte försöka hitta något internationellt / amerikanskt umgänge genom någon klubb eller aktivitet och på det sättet få det internationella trots att ni är på hemmaplan? Det är inte samma situation för er men när jag pluggade och längtade ut engagerade jag mig med de internationella studenterna för att på så vis få det på hemmaplan. På era arbetsplatser måste det ju finnas utländska forskare som kanske skulle bli överlyckliga att träffa svenskar som VILL umgås med utlänningar. Ni har ju erfarenhet av att bo utomlands och hur svårt det kan vara att få kontakt med lokalbefolkningen (antagligen 100 gånger lättare i USA än i Sverige...).
Lycka till!
Kram!

Petra H said...

Ha ha, jag menade vi trivs BRA, inte bara, i den internationella miljön! Freudiansk felskrivning? ;-)