Friday, September 17, 2010

När höstsolen kikar fram...

Så var det helg igen. Jag måste säga att det känns jätteskönt. Livet under dessa veckor i Stockholm sedan vi landade har varit jobbiga och slitiga på många sätt. Det är egentligen bara under helgerna som jag fått en chans att pusta ut. Det blir väl så när det är nytt på alla fronter både jobb och hem är nytt och kräver både koncentration och krafter på ett helt annat sätt än då man kommit in i någon lunk. Om vi tyckte att livet i Alabama var för enformigt så upplever jag att livet här just nu är nästintill för hektiskt. Jag tror inte att jag kommer att kunna köra dagliga blogginlägg. Det är svårt att få tiden att riktigt räcka till just nu som sagt med jobb, träning, hem, matlagning och cykelpendling. Men jag antar att det kommer bli bättre och att det kommer att lätta så småningom.

Våran kontainer bör anlända till Stockholm någon gång i nästa vecka eller tidigt veckan efter. Den har tydligen blivit lite försenad eftersom den blev utvald för en extra kontroll och scanning. Vissa kontainers får tydligen extra röntgas precis som man gör med baggade på flygplatser så kommer våran kontainer att röntgas. Det ska bli underbart att få sina saker men också jobbigt att packa upp alla kartonger och dessutom sortera vad som ska vara kvar här i lägenheten och vad som ska förvaras och magasineras på annat håll. Men jag längtar ändå att få sova i våran stora king size bed och att få våran köksutrustning. Köksutrustningen här är rätt primitiv måste jag säga. Det finns två kastruller och en stekpanna och pannan är riktigt kass.

Imorgon ska vi iväg till Gripsholm och fira svärmor. Söndagen hoppas jag kunna få vara lite ledig och bara ha en skön dag och göra något mysigt eller roligt ihop med C. Gäller att passa på att vara ledig och njuta innan kontainern kommer också :-)
Det har kommit rätt mycket regn som sagt under veckan men mellan regnskurarna så har solen kikat fram och det har varit vackert. Stockholm är en mycket vacker stad. Även om jag inte gillar att cykla i regnet så uppskattar jag att det går att ta sig fram genom stan här på så många olika sätt. Jag uppskattar att det faktiskt finns cykelbanor och cykelmöjligheter vilket det absolut inte fanns i Alabama. När höstsolen kikar fram visar Stockholm upp sig i sin finaste glans.

Ja innan man vet ordet av det lär det väl bli dags för just julbord. Här börjar det iallfall annonseras i god tid.

Jag älskar att Stockholm är omringat av vatten på det sättet som det är. Stockholm är en vacker stad. Att bo nära vatten igen känns underbart. Stockholm är också en levande stad så som Birmingham, AL aldrig var. Här är folk ute på gatorna, man ser människor dygnet runt. Stockholm är inte bara en stad dit man åker in för att jobba som sedan dör eller stänger för kvällen, här är det liv och rörelse.

Det är en hel del cyklister ute både på vägen till jobbet och hem från jobbet.

Stockholm finns i mitt hjärta och kommer alltid att finnas där. Det är min hemstad och en stad jag är stolt över. Här finns mycket vackert att erbjuda och många fina platser. Jag hoppas snart att jag får mer tid till att gå runt och utforska min hemstad mer. Ha en riktigt trevlig helg allihop.

7 comments:

Annika said...

Desiree! Vilka vackra, vackra bilder av mitt älskade Sthlm!! Fördelen att ha dig där nu är att du kommer visa massor med vackra bilder från den finaste staden i världen!
Jo, det har nog varit väl hektiskt för er. Förstår att ni är glada för helgerna.
Att du kanske inte kan skriva dagliga blogginlägg så här i början kan jag också förstå.
Jag blir så glad då du har skrivit!!
FLYT älskar jag. Har suttit på den baren så många ggr nu i somras och tidigare somrar. Äkta sommarbar. Men roligt att de har julbord också!
Tänk att julen endast är sisådär en tre mpn bort. Hösten kommer att försvinna med en hast, som alltid.
KRAMAR i massor och tack för ljuvliga bilder!!!

Malin said...

Härligt att få lite höstsol också och inte bara regn! Det är vackert i Stockholm och härligt med en levande stad. Nu är jag ju väldigt ny i USA, men just ett levande stadsliv tror jag är något jag kommer att sakna (vi bodde i Göteborg innan vi flyttade hit). Hoppas du får en härlig helg!!

Saltistjejen said...

Otroligt vackra höstbilder av Stockholm!! Jag älskar också staden och längtar titt som tätt dit. Fast jag upplever den nog tvärtemot vad du gör. För mig är Stockholm nuförtiden en liten mysig småstad som är lugn och väldigt ofta lite "död" på kvällarna... Ja även dagtid är den ju väldigt lugn jämfört med vad jag numera är van vid. ;-)
Det låter så bra att ni snart kommer ha era egna saker! tror det kommer göra stor skillnad för känslan av "hemma". Att lägenheten har rätt knapert köksutbud förstår jag eftersom ni hyr den i andra hand. Vi lämnade kvar en del saker i vår lägenhet också men det var ändå endast det mest grundläggande. Inga "fina" saker. Dels för att man inte vill att andra ska slita ut ens köksutrustning, dels för att jag vet av egen erfarenhet att många som hyr i andra hand ändå helst vill ha sina egna grytor, pannor och andra saker just i köket. På ngt vis är matlagning för många ganska personligt och då är det ju ofta bara bra att det inte är fullt i köksskåpen. :-)
Stor kram och fortsätt njut av helgen!!!

Marianne said...

Jag förstår att det är hektiskt just nu, och det lär det väl vara ett tag framöver tills ni får ordning på hemmet och har kommit in i rutinerna på jobben. Men förr än du tror är ni inne i rutinerna och då kommer ni att kunna koppla av och njuta igen.

När vi har flyttat har jag lagt i princip 100% av min tid på att möblera och få ordning så att man blir av med flyttstöket så fort som möjligt. Avskyr att gå runt bland flyttkartonger för länge. Antar att det kommer med att flytta lite för ofta. Så det är mitt tips till dig, jobba ihjäl er ett par veckor med att få ordning, så kan ni glömma det sedan.

Fantastiska foton! Det är så vackert i Stockholm! Stockholm och Istanbul är nog världens vackraste städer. Mycket vatten i båda, jag tror vatten är ett måste för att det ska bli så där vackert.

Ha det så trevligt i Gripsholm och ha en skön söndag!

Kram!

Ps. Jag har mejlat dig.

Desiree said...

Annika, ja fina Stockholmsbilder är ju iallfall något jag kan bjuda på och det vet jag ju är något man uppskattar mycket då man bor på andra sidan Atlanten. Stockholm är en underbart vacker stad på ett sätt som Birmingham aldrig var. Vi njuter verkligen av att bo när vatten igen. Jag tror också att det blir bättre för var dag som går och att det är mycket just nu så här i början. Men att det kommer att bli bättre och mer tid. Men just nu får det blir lite att jag får skriva då jag hinner men nog kommer det bli några inlägg om veckan iallfall. Jag gillar ju verkligen bloggen och er blogg vänner så det vill jag absolut inte gå misste om. Jag saknar dig. Jag saknar min utlandsblogg också att just vara D någonstanns i världen.
Stor kram till dig vännen.

Malin, många städer i USA är tyvärr inte så levande då det mest är ställen man åker till under dagtid för att jobba och sedan bor alla ute i förort. Vart i Florida bor du? Men det finns ju undantag i USA också självklart. Lite mindre städer som Birmingham som vi bodde i har nog mer av detta problem att de dör och känns öde.
KRam!

Desiree said...

Saltis, ha ha ja det är lite lustigt hur man får olika perspektiv på städer och storlekar beroende på vart man befinner sig och vad man jämför med. Eftersom Birmingham inte alls var en levande stad så känns Stockholm helt underbart ur den synvinkeln. Men jämfört med NY så är ju Stockholm en liten pluttestad. Allt är relativt :-)
Nog kommer det bli mycket bättre när vi får våra saker och det kommer att kännas som VÅRAT hem på ett helt annat sätt. Jag kan förstå att man plockar undan det man är rädd om innan man hyr ut och inte lämnar kvar direkt fina saker. Igår var vi faktiskt iväg och köpte en stekpanna eftersom denna bara är allt för kass. Men våra saker dyker förhoppningsvis upp någon gång nästa vecka.
Kram!

Marianne, jag är precis som du att jag vill få undan flyttstöket så fort som möjligt så det kommer jag att prioritera. Det ska kännas som ett hem så snabbt som möjligt. Dessutom är det ju inte så stort här så det skulle vara omöjligt att gå runt bland kartonger. Jag har alltid varit sådan att jag vill komma iordning så fort det bara går. Jag hoppas att det kommer gå relatvit smidigt denna gången också även om det kommer att bli slitigt och jobbigt.
Jag blir mer och mer sugen på att åka till just Istanbul. Hoppas kunna göra det som en weekendresa till våren kanske nu när man bor i Europa.
KRam!

Anne said...

Jag förstår till fullo tillvaron är väldigt hektisk just nu, som du skrev tror jag att det kommer bli lugnare längre fram när ni mer hittat en lunk och kommit in i allting. Att vara ny på ett jobb tar ju också massor av energi, är tröttsamt och sliter på. Jag tror också det kommer göra massor för er att få egna sakerna igen. Som du skrev, bara en sån sak att sova i sin egen säng och få vettig köksutrustning osv. Jag känner förresten precis som du, såg du skrev i en kommentar till Marianne, att du är en sån som snabbt vill få ordning och inte gå omkring i kartonger ett halvår. Så känner jag också, det är jobbigt packa upp och greja men hellre jobba hårt med det än att leva i kaois i månader.
Dina bilder är så fina, det är ett vackert höstljus över bilderna på nåt sätt. Hoppas att du får en fin vecka, känn ingen press för regelbundna dagliga inlägg. Alla dina läsare finns kvar. Kram!