Wednesday, September 29, 2010

September är till ända

Denna helgen har som sagt käns helt crazy men så skönt att den är over. Nu är det värsta över. Jag har ju vetat att kontainern varit på väg hela tiden och gått och försökt ladda inför denna flytt och ankomst. Det har varit skitjobbigt, vi har verkligen slitit i långa pass hela helgen. Mina händer och armar är helt ömma av allt bärande och kånkande. Men nu är det som sagt över. Vi har självklart en del kvar att göra men det är sådant som faktiskt kan få ta lite tid. Nu kan vi iallfall röra oss i lägenheten. Vi har dock fått se till att använda all yta optimalt. Det finns knappt ett skrymsle över som inte används.

Det känns som sagt underbart att faktiskt få sova i sin egen säng och att få ha sina saker omkring sig. September har minst sagt varit en omtumlande och turbulent månad. Det har varit jobbigt både fysiskt och psykist. Mycket nytt på alla plan både privat och med nytt jobb och helt nya rutiner. Denna första tid är nog den jobbigaste. Känns som man åker runt i en stor torktummlare och vet vare sig vad som är upp eller ned. Men jag börjar redan ana och känna en skillnad nu efter att ha varit här i ca en månad. Det känns som om det går framåt. Jag tror nog att detta kan bli bra men visst har vi fortfarande många stappande steg att gå men det viktiga är ändå att det går i rätt riktning.

Att flytta mellan olika kontinenter är inte det smidigaste eller enklaste heller. Det tar helt klart ett tag innan man är inne i systemet igen. Det tar först tid att skriva in sig och tid innan man har fått rätt adress. För C tog det en en dryga månad att först bli skriven här. Eftersom jag redan skrev in mig förra året så blev jag skriven hos mina föräldrar. Skattemyndigheten ville dock också skriva C där eftersom vi är gifta och ok fine tänkte vi. Sedan flyttade vi ju ut hit till sjöstaden och har fått en hel del av våran viktiga post ut till mina föräldrar. Att få en del post hit och en del post ut dit har varit rätt knöligt på många sätt. Våran adressändring har dock gått igenom nu så vi ska slippa detta krångel.

Det känns lite bättre med jobbet nu men det är fortfarande så mycket som är nytt för mig och jag är helt slut om dagarna då jag måste sitta och koncentera mig till max hela tiden. Dessutom är det väldigt strikt och styrt hela tiden. Då jag jobbade i AL hade jag det väldigt fritt och jag kunde lägga upp saker helt som jag ville bara jag fick allt gjort i tid. Här funkar det inte alls så. Jag kan absolut inte ägna tid åt bloggen på arbetstid så som jag tidigare kunnat. Det känns emellanåt som om tiden bara inte räcker till men jag antar att det kommer att bli lättare allt eftersom då vi kommit in i livet och ordningen här lite bättre och kan slappna av lite mer. Än så länge gäller full koncentration under dygnets alla timmar känns det som.

Det fortsätter att kännas blandat. Det finns mycket underbart som umgänge med familjen. Att få träffa mina föräldrar ofta och att få träffa min bror här under helgen som jag inte träffat på över ett helt år var fantastiskt. Stockholm känns som en riktig levande storstad jämfört med Birmingham. Stockholm är verkligen vacker och jag älskar att bo nära vatten. Brödet är bara så gott och utbudet av mejeriprodukter rena himmelriket. Men fortfarande känner vi oss rätt lost. Det är så mycket man inte har koll på.

Man får tag en dag i sänder och göra sitt bästa och sedan hoppas att det blir bra. Omtumlande och förvirrat. Den vardag vi hade byggt upp och som tagit sin tid att bygga upp i AL är bortblåst och man måste börja om från början igen. Att byta kontinent är lite som att behöva lära sig att gå igen. Varje dag får man ta nya stapplande steg och låta benen bli lite starkare för var dag som går. Stora förändringar som dessa kräver massor med både tid och tålamod. Men det är helt klart stor skillnad på att befinna sig någonstanns som turist/besökare eller att bo på platsen. När jag längtat till Sverige och varit här under de senaste fyra åren har jag varit här som gäst på semster och det är faktiskt en helt annan femma än bo och leva på plats och samma sak då man är på andra håll i världen. Det är stor skillnad att faktiskt bo på ett ställe eller vara där tillfälligt. Det finns mycket jag gillar här jättemycket redan men sedan finns det också mycket jag kan sakna från USA.

17 comments:

Taina said...

Ja det ar in te alla som vet hur det kanns for oj vad jobbigt det kan vara med en sadan stor flytt. Du beskriver det sa bra med torktumlaren.

Men snart kommer du att veta mer av vad som ar upp och vad som ar ner.

En stor styrkekram till dig!

Saltistjejen said...

Så sant. Jag tror detta gäller alla som bott borta en längre tid. Det är både underbart men också jättejobbigt att komma tillbaka. Man har sitt hjärta på fler ställen än ett. I längden tror jag det är en stor fördel och en ynnest, men innan man hittar en bra balans i sitt liv kan det nog vara otroligt svårt också.
kram!!

Livet enligt Jenny said...

Bara häng kvar och ha vetskapen att det kommer att bli lugnare. Även jobbet kommer att bli lite lugnare skall du se när du väl fått koll på allt runt omkring. Som du själv skriver så har ni ju gjort det största grovjobbet med flytten och allt det andra kan ju komma när det kommer. Finns här om du behöver "sverige-hjälp", bara en blogg bort. :)Kramen

Desiree said...

Taina, ja helt rätt men jag börjar faktiskt ana lite mer vad som är upp och ned redan efter en månad så det känns jättebra att det sakta men säkert lättar :-)
Kram!

Saltis, jag vet ju hur det var då vi flyttade till AL också för då var ju precis ALLT nytt och det var en jättejobbig period i början. Men man glömmmer lätt och förtränger. Att bo på ett ställe kräver ju mycket mer än att befinna sig på semster eller besök då man har all tid i världen på sig med det mesta.
Kram!

Livet enligt Jenny, åh tack vännen. Det känns underbart att bara ha ett gäng goa bloggvänner och kunna skriva av sig och få massor med pepp talk och tips som underlättar otroligt mycket.
Kram!

Marie said...

Visst måste det vara lite jobbigt i början! Som du säger, när du längtade efter Sverige när du bodde i USA så längtade du ju bara efter de bra sakerna, inte de tråkiga o dåliga! Men sånt finns ju tyvärr i alla länder... Hoppas ni finner er till hemma snart!

Desiree said...

Marie, ja man glömmer lätt bort vardagsträsket som finns överallt speciellt då man bara varit här som besökare. Det är ju en grej att gå runt och vara ledig och en helt annan att hinna med jobb och allt annat vart man än befinner sig.
Kram!

Annika said...

Ja, Desiree...Jag förstår att det inte är lätt att bryta upp och börja om. PLUS att du nu lever i vardagen med allt den har med sig. Förut var du gäst i ditt eget land, det var sommar och sol, eller jul.
Klart att det måste kännas konstigt. Jag känner ju så mpnga som flyttat hem härifrån, och nästan alla säger att omställningen var jättejobbig.Och självklart saknar du saker från US, konstigt vore det annars. DU levde ju hör i flera år. Vore märkligt om du inte saknade. Jag vet folk som kan få rysningar av saknad bara de ser target på bild, eller om de ser en Starbucks :-) men, hang in there...det blir bättre!!
Jag håller alla tummar för att den där hemma-känslan snart ska infinna sig.
KRAM!!!

Desiree said...

Annika, visst är det så som du säger. Man lär sig jättemycket på dessa flyttar om sig själv,sitt land, det nya landet. Man inser att allt har både en bak och en framsida, att besluten inte är lätta att ta för när man väger dem så finns det mycket bra och mycket som man inte gillar både på den ena och andra sidan atlanten. Det viktiga är att finna ro och känna sig nöjd någonstanns och att inse att stora omställningar som dessa flyttar tar tid.
Kram!

Katarina på Filippinerna said...

Jag hoppas denna flytt snart är bakom er, så ni kan börja njuta av nuet i er nya bostad! Men, visst är det jobbigt!

Det kommer att bli bra! Det är kul att börja läsa att du börjar uppskatta fler och fler saker därhemma. Jag blir avundsjuk när du skriver om alla mjölkprodukter, oj, det saknar jag jättemycket och mycket ofta!

Kram

Anna, Fair and True said...

Hoppas det känns lite bättre nu när det gått någon vecka eller två sedan det här inlägget. Nu har ni säkert bott in er mer i lägenheten med era egna saker.

Kommer det alltid vara mer strikt och styrt på jobbet eller är det bara nu i början när du är ny? Annars brukar man ju snacka om att Sverige är mer platt och fritt än många andra länder, att man har emer frihet över sin egen arbetstid här.

Anonymous said...

Decide what you want in terms of features, processing power, memory and hard drive capacity, never forgetting graphics cards,
size and quality of display and the weight and battery life.
I can hook up to the internet several ways - with the wireless ability it's, or tethering for you to my cellphone or, if you've got a Blackberry working version 5 as well as above you should use the Fill to access the net while about.
Black - Berry Tablet OS is the new operating system that has been created for the Black -
Berry Tablet and this operating system is based on QNX Neutrino.


Here is my webpage ... blackberry playbook

Anonymous said...

The Build - We know size was listed already as a positive attribute to these cameras, but it works
both ways. The people today that invest in this
camera, possibly have an limitless price range, or are expert photographers.

This comes in specially handy when driving a car and you have
a i - Pod Touch stand with you so you can easily slip your phone into that and not
worry about it getting damaged in any manner.


Feel free to surf to my blog post; 5d mark iii

Anonymous said...

The 13-inch model obtained a substantial processor upgrade
going from the old Core 2 Duo processor to a very fast Intel Core i5 2620M.
However, there are a few advantages of having
a VPN. First and foremost shut down your Mac - Book Pro laptop completely.Here is my weblog :: mac pro

Anonymous said...

The apple tv is much
cheaper now, at only $99, a far cry from what it used to sell for
back in 2007 when it was more than $200. s time to prop up the bottom
of the Apple - TV and expose all of its internals.
Maybe they thought that users wouldn't want DVD movies to take up space on their i - Pod (which is strange, because i - Pods' 30GB and 60GB hard drives are plenty big enough).

Anonymous said...

No lender or investor wants to sink their money into a business with no future.
Check out these top picks from the heavyweights in the tablet
industry, Google, Amazon and, of course, Apple.
65 inches Super AMOLED capacitive touchscreen
run by 16 million colors.

My web-site ... nexus 7 tablet

Anonymous said...

They must have been forced to face several uncomfortable issues as far as the use of their i - Phone is
concerned. Additionally, the wireless connectivity has good
speed. They are Vodafone, Virgin, T-Mobile, Orange, O2 and Three.


Here is my blog; samsung galaxy tab 2

Anonymous said...

It's so small so you can bring it when you travel around. Could it be that the big media companies want to keep the two seperate on purpose. A stable internet connection is needed, may it be using a cable-powered connection or wifi.

my page roku 2 xs