Sunday, January 13, 2013

Hotelfrukost

Jag ÄLSKAR frukost och har haft turen att träffa två likasinnade vänner. Brunch i all ära men frukost väljer jag faktiskt hellre. E som är min arbetskamrat men också en riktigt god vän fyller år här under snart men jag kommer inte kunna komma på hennes fest då jag sitter i luften på väg ner till Schweiz då. Jag förslog därför att vi skulle fira henne lite i förskott genom att jag bjöd henne på hotelfrukost. 
 Vi beslöt oss för att prova Stallmästargårdens hotelfrukost. Jag, E och en annan vän och kollega till oss, A möttes upp kl 8:30 lördag morgon.

 Länge sedan jag var på Stallmästargården men det är riktigt fint här. Vackra omgivningar och stiliga gammla byggnader. Hög klass hålls fortfarande här. Ett av Stockholms smultronställen med riktigt gamla anor.


 En helt underbar hotelfrukost väntade oss. Så lyxigt med mycket att välja på. Färskpressade juicer, hemmagjord mussli, färsk frukt, nybakade frallor och massor med olika pålägg att välja och vraka bland.


 När väckaklockan ringde kl 07 lördag morgon kändes det liiite seegt att kliva upp men när man fick se alla dessa godsaker uppdukade på det här sättet var det absolut värt uppoffringen att kliva upp tidigt och ge sig ut i den bistra vintermorgonen.


 Skönt och lungt. Vi var första gästerna. Det kom lite fler gäster framåt halv tio men det blev ändå inte så många vilket faktiskt var riktigt skönt. Vi mumsade, njöt och pratade ända fram till kvart över elva. Då var vi både mätta och belåtna.


 Riktigt gott nybakat bröd. Massor med olika sorters frallor att välja bland samt goda surdegsbröd och en delikat kavring.


 Dessa mini-kardemumma bullar var verkligen pricken över i:et. Nybakade, bageribakade av allra hösta kvalité. Fortfarande varma och goa när man bet i dem. Det hade  varken sparats på kardemumma eller smör i dem.


 En underbar start på dagen. Så lycklig över att jag träffat och har sådana fina frukostvänner. Resten av dagen roade jag mig med att gå på stan en sväng och kolla in lite reor. Gjorde fynd på några träningstoppar som jag suktat efter innan jul som nu var på rea. Firade genom att testa min nya träningstopp på mitt favvo pass - boxercise. Jag kommer alltid därifrån med ett och annat blåmärke men det är det värt. Gillar det passet så mycket. Sista boxningen eftersom jag nästa lördag är på väg mot Basel. Var alldeles lagom mör efter boxningen så det blev en lugn och skön lördag kväll med soffhäng, lite vin och en god fisksoppa.

10 comments:

Taina said...

Hotellfrukostar är bäst! Ja inte de amerikanska då.
Vilken fin idé att bjuda ut kompisen på detta. Skulle själv ha suttit där i timmar.

Tänk att du åker snart!!! Helt otroligt. Ska bli så kul att följa dina nya äventyr.

Kramar!!!

Charlie sa ... said...

Jag ÄLSKAR frukost och speciellt hotellfrukost.

Det vill jag göra en dag med dig ;)

Blir lycklig av dina underbara bilder och inlägg!

KRAM

Desiree said...

Taina, ja tyvärr brukar de Amerikanska hotelfrukostarna inte vara så bra om man inte bor på något lyxigt ställe och beställer a la carte men jag gillar att man kan plocka och välja så som man kan på hotel här. Underbart att njuta, sitta i timmar med goa vänner, prata, skratta och äta lite mer. Det är min grej helt klart :-)
Kram!

Lotta, ja mer än gärna, any time vännen. Det får vi göra nästa gång vi träffas :-)
Kramis!

Marianne said...

Så gott och mysigt! Du har helt rätt, hotellfrukostar är bara det bästa. Visste inte att Stallis hade det, finns det alltså hotell där också?

Flyttar du alltså nästa vecka? Eller åker du bara ner en sväng? Så spännande det ska bli att följa dig!

Kramar!

Suzesan said...

Hotellfrukostar är underbart. Jag arbetade som kock på Grand Hotell och hjälpte även till på frukostarna. Som ryck in när den ordinarie ville vara hemma. Upp mitt i natta men det är det värt för härligare gäster och tacksammare får man leta efter länge. Jag är numera rätt duktig på ÄGGRÖRA.

Få vet att lägga upp frukosten TAR sina TIMMAR. En lokförare brukar komma ut till mig i köket. Han var alltid först. DÅ på den tiden haha när tågen gick i TID;)

Så trevligt att träffas så där. En bra idé. Inte bara eftermiddagsfika eller middag mitt på dan.

Kram
/Susanne

BeA@Ett ord... said...

VIlken härlig present!!! Det är livskvalité skulle jag vilja säga!! Stoor glad kram till dig!!!

Desiree said...

Marianne, ja stallis är tydligen hotel också. Det såg väldigt fint ut där. Jag flyttar ner för gott nu. Nu är det på riktigt.Flyger lördag den 19:e.
Kram!

Suzesan, wow förstår att din äggröra måste vara på topp. Vad spännande och intressant att du jobbat på Grand Hotel. Någon gång här framöver vill jag gå och äta deras hotelfrukost har jag lovat mig själv. Jag kan tänka mig att det blir till att stiga upp riktigt tidigt och jobba om man jobbar med hotelfrukost. Man måste vara morgonpigg för att ha det jobbet.
Kram!

BeA@etord, ja jag är så glad att min kompis som fyller år också tyckte det.
Kram till dig också.

Annika said...

OJ vad otroligt MYSIGT och fint!!
GUD så gott!!
Så himla perfekt. Jag blir sugen.
Vilken bra ide med hotellfrulle även om man inte bor på hotellet.
Jodå, jag har ätir goda amerikanska hotellfrullar också, men då på lite lyxigare hotell.
På Hampton Inn etc är det ju astrist.
Men på lite finare är det bra. SÅ goda omeletter etc.
MUMS!
Men det är ngt speciellt med svenska hotellfrullar. Top of the line!!!
Kramar!!

Anna, Fair and True said...

Gott det såg ut!De har ju nyligen byggt om där inne också så det är ju jättesnyggt och modernt, fast ändå mysigt.

Christina said...

Åh vad mysigt!! Och gott! :-D