Wednesday, January 9, 2013

Foton, kurser och köksknivar

Det käns och märks att det verkligen börjar dra ihop sig nu inför flytt med ny tillvaro. Här är lite av min kurslitteratur som kom med posten under julhelgen. Jag har anmält mig till en del kurser på distans bland annat till en kurs i bildbehandling. Det finns många bra kurser man kan läsa på distans. Jag har alltid velat lära mig en del om bildbehandling men inte funnit tid till detta och nu har jag fått chansen att prova på en del som jag drömt om länge. Jag känner mig otroligt lyckligt lottad som får chansen att ägna mig lite åt sådant som jag länge varit nyfiken på. Här i veckan fick jag även reda på att jag också kommit in på en kurs i Tyska på distans. Jag tror jag nappar på den också även om jag hoppas hitta någon tysk kurs som är bra på plats nere i Basel. Men jag tänker att lite exta tyska kan inte bli fel för mig. Jag kommer således vara student både på Högskolan i Dalarna och Jönköpings högskola. Kurslitteraturen har jag beställt via Adlibris och sedan sköts alla lektioner och uppgifter via internet. 

 Över till något helt annat. Så här ser min keramik kniv ut just nu. Jag har älskat min kniv och den har varit toppen. Keramik knivar är vassa och behöver inte vässas utan behåller skärpan MEN de tål inte att utsättas för belastning i sidled som ni ser. Jag köpte ett väldigt gott bröd på ett bageri med god och knaprig skorpa och det klarade minnsan inte keramik kniven. Nu har jag slängt denna. I slutändan så föredrar jag nog vanliga stål knivar som kan och ska slipas.

Något annat som kom med posten under julhelgen var min kalender för 2013. Tycker om att pyssla ihop en egen kalender med egna bilder på det här sättet. Beställde denna via Ica och är riktigt nöjd med resultatet. Så glad att jag tog mig tid till att pyssla ihop denna strax innan jul. Den här typen av julpyssel passar mig perfekt. Men nu känns julen redan väldigt avlägsen. 

Sitter och gör listor över allt som ska bockas av här innan jag lämnar landet. Finns en hel del trevligheter som också bokats in här på slutet. Några härliga och goa stunder med vänner försöker jag också hinna med innan jag sätter mig på flyget ner mot Europa och nya äventyr.

8 comments:

Miss Marie said...

Tror det är den kursen jag också har anmält mig till i vår, men vet inte ännu om jag kommer gå den! :)

Victoria said...

Det låter jättespännande och lärorikt! Har också funderat på distanskurser men inte gjort slag i saken...
Kram!/Vic

Annika said...

GUD vad roligt med PS kursen. Den borde ju jag också ta.
Du kommer att lära dig massor med matnyttigt där.
Jag väntar på att få hem min kalender som jag gjort. Jag gjorde den via Apple. My Publisher funkade inte via macen. Trist.
Kramar!!

Jaggerdagger said...

Welcome to my world.
(Photoshop, InDesign...)
Det är kul, men lite frustrerande i början vill jag minnas. :)

Saltistjejen said...

Vd roligt med dina kurser!!! Önskar jag hade mer tid till sådant också men det får nog bli i framtiden haha! Känner att jag knappt hinner med min vardag som det är nu. ;-)
När är det du flyttar ner??? Alltså när går flyg och flyttlass?
Så Spännande!!!
Kram!

Jane said...

Vad roligt med kurserna!

Kolla om det finns något Goetheinstitut där nere, deras tyskakurser är grymt bra. Inte billiga, men jösses vad bra.
Kram!

Lotta said...

Vill också gå kurs! Tycker inte jag hinner något annat än arbeta just nu. Ja, så lite bloggande också ;)

PS är on min "to do" en dag. Min dotter har börjat, tycker mycket om det.

Kram

Desiree said...

Marie, vad kul att du också kanske ska gå den kursen. Vore roligt om du också går den.
Kram!

Victoria, det kan jag rekomendera. Inte alls krångligt att anmäla sig till och det finns MASSOR att välja bland.
Kram!

Annika, va funkar inte My Publisher via Mac???!!!! Ingen Mac för mig känner jag då. Jag är nöjd med Ica kalendern i detta fall. Tog det eftersom jag ville hinna få den i tid. Blir det alltså inga fler My Publisher böcker för dig? Trist i sådanafall.
Kram!

Jaggerdagger, låter bra. Jag räknar nog också med att det kommer bli en del frustration men så länge jag lär mig en del matnyttigt så är jag nöjd.


Saltis, ja jag tror du har fullt upp som du har det med jobb, pendling och lilla E. Jag har hela tiden känt att jag har själv haft fullt upp då jag jobbat. Men nu får jag chansen att göra och prova på lite andra saker som detta vilket är jättekul och väldigt tacksamt.
Kramar!

Jane, tack för tipset. Ska kolla.
Kram!

Lotta, ja det är jättesvårt att hinna med så mycket mer än jobb och lite fritid. Man hinner liksom inte med allt men det dyker kanske upp någon möjlighet framöver någon dag så som det gjort för mig.
Kramis!