Friday, January 11, 2013

Galleri Fredag och Vinter bilder

Ämnet som Penny valt för fredags galleriet idag är "Ovanor". Har svårt för att få till detta ämne i vare sig text eller bild. Det är ju inte så att jag inte har ovanor, det har jag absolut. Till exempel:skjuter jag gärna upp sådant som känns tråkigt eller jobbigt. En annan ovana är att jag pillar på nagelbanden ibland. Finns fler ovanor men jag lämnar dem åt sidan nu och fokuserar på vackra vinter bilder istället.

Tog dessa bilder en solig december dag innan jul att dela med mig av istället.

Vintern har faktiskt kommit tillbaka nu även om det ännu inte är lika mycket snö som innan jul, än kanske jag ska lägga till för det ska komma mer. Men just nu finns ett vitt täcke som täcker marken. Dessa bilder är tagna en riktigt kall december dag då jag var ute på en promenad  kring Viksjö golfbana. Här borta vid växthusen är det fint men växterna bör nog hålla sig inne i sitt växthus.
 
 Älskar klara och soliga vinterdagar som dessa. Så vackert med snön som även vilar på varje gren på träden.

 Så pittoreskt med den röda stugan med sina vita knutar mitt i snölandskapet med lite rök som stiger ur skorstenen.


 Stötte ihop med denna väldigt kelaktiga kisse på min promenad. Då jag böjde mig ner för att fota honom/henne så hoppade den upp på min axel. Den hade tyvärr ganska vassa klor som hade behövt klippas lite märkte jag då den satte tassen på mina strumpbyxor. Det blev hål både på strympbyxorna och på skinnet.

 
Frusna vinteräpplen som lyser så vackert med sin röda färg i den bleka vintersolen.

 Idag är jag nyklippt. Det känns otroligt bra. Känner mig fin. Håller promt kvar vid min frisörska här i Stockholm. Hon lyckas alltid göra mirakel med mitt hår så att det plötsligt blir så glansigt och vackert och visar sig från sin bästa sida.

Idag är min sista arbetsdag. Känns väldigt märkligt. Jag avslutar med att bjuda på fika så som man gör i Sverige. Kommer att sakna alla mina underbara arbetskamrater, utan dem hade jobbet inte alls varit lika kul eller trivsamt.

Idag ska jag iväg och fredagsmysa med svägerskan och hennes familj ute i Tullinge en sista gång. Sorgligt att behöva ta avsked av småtjejerna men förhoppningsvis ses vi under våren eller början av sommaren.


9 comments:

Miss Marie said...

Vilka vackra bilder! Det ser så kallt ut!

Nu vill vi se en bild på håret! :)

Annika said...

Skitsvårt tema idag. Att få till det där med ovanor på bild, det är i sanning INTE lätt.
Underbart att se dina fina vinterbilder istället.
Det är sådär vintern ska se ut. Otroligt vackert.
JA, jag säger som Marie: BILD på håret!!
Kram!!

Karin said...

Vackra vinterbilder – nästan så att man vill bli vän med vintern, trots allt! Och ovanor är svårfotograferade, det är de, särskilt om det handlar om sådant man borde, men inte gör...

Desiree said...

Marie, en vacker dag men en väldigt kall dag. Det var runt minus 10 grader denna dag. Ska se om jag kan få till en bra bild på håret.
KRam!

Karin, tack. Detta fredagsämne var lite för svårt för mig.
Trevlig helg.

Västmanländskan said...

Åh, så fina bilder!

Lotta said...

Mmm....jag tycker det ser härligt ut!!!

Jag vet att det är kallt men ändå. Jag har inte fryst sedan det blev s.k vinter här. Vill ha min tjocka dunjacka och verkligen känna hur det biter i kinderna.

Håret? Ja!

KRAM

Christina said...

Sååå vackra bilder! Svensk vinter som jag vill ha den! Men vi satt ute och åt lunch idag och det var mysigt det med :-)
Kram!

Anonymous said...

Åh, vilka vackra vinterbilden! Här är det helt bart, det försvann efter jul. Håller tummarna för mer snö!

Anna, Fair and True said...

Jag biter på naglarna men lite trist att fota det så det blev lite annat.

Har du tagit tjänstledigt eller sagt upp dig helt?