Sunday, January 6, 2013

Trettondagshelg

Bjuder på lite vinter bilder från Stockholm. Januari Stockholm ligger insvept i kall fuktig kyla. Dimman vilade över Söders takåsar. Vi tog ett avbrott i våra flyttförberedelser för att fira C med en födelsedagslunch på Nationalmusum. Detta tillsammans med vänner från Sjöstan.

 Inne i Stockholm city är den glada julen ännu inte över. Slingor, granar och pynt kantar än gator och torg. Julpynten kommer nog att hänga kvar några veckor tills slutet på januari är nådd.Även om det mesta av snön har smält bort så är det fortfarande rejält isigt på sina ställen. Dimman gjorde Stockholm vackert på sitt sätt.


 Resturang Atrium på Nationalmusum var riktigt cool! Även om jag har besökt museet flera gånger så hade jag aldrig varit här förut. Takhöjden är imponerande och glastaket längst upp släpper in ett härligt ljus. Cool design som sagt.


Resturangen var väldigt trevlig och mysig. Här finns allt från fika till varmrätter i olika prisklasser. En väldigt fräsch och fin grönsksbuffé som man kan välja att ta som tillbehör till sin varmrätt eller som huvudrätt. Nationalmusum stänger inom kort för renovering men resturang Atrium skulle fortsätta hålla öppet 2013 tog vi reda på. Jag går gärna hit fler gånger. 

Första veckan i januari ägnade jag och C åt att förbereda inför flytten en del. Vi kommer inte att ta med oss allt denna gången utan lämna kvar en del möbler då tjejen som vi hyr ut till gärna ville hyra möblerat. Vi tar med oss det vi känner att vi behöver och som är värt att ta med men IKEA bokhyllorna följer inte med i flyttlasset. Vi har rensat ut bland pärmar, gått igenom våra böcker och valt ut vilka vi vill ta med och vilka som stannar. Packat ner fotoalbum och privata papper samt pärmar som inte ska med. 

 
Just nu är det lite extra trångt då vi fått ställa upp en del möbler som vi har dubbla uppsättningar av som ska lämnas till tjejen som vi hyr ut till. Eftersom C inte kommer att vara hemma då flyttlasset går så har vi förberett så mycket som möjligt. Vi har tagit upp den blå tygsoffan samt en extra säng från vårt förråd och skruvat ihop dessa för att lämna kvar samt en extra tv-bänk. Jag hade inte fixat att bära upp och skruva ihop detta själv så vi fick fixa detta nu även om det är två veckor kvar tills jag flyttar ner. 

 Nu står det både möbler som ska med och möbler som inte ska med lite huller om buller. Det får helt enkelt vara så här fram tills flytten går. Vi skruvade isär vår säng som är större och bredare och flyttade in extra sängen (av queen size) in i sovrummet. Jag sover i den fram tills flytten går. Något stort kalas för C gick inte att fixa eftersom vi står mitt i flyttfixandet. 40-års dagen får firas nere i Schweiz istället. 

C flög tillbaka till Basel söndag förmiddag och det blev med en gång väldigt tomt utan honom. En tröst är dock att vi ses igenom om två veckor för att påbörja vårt nya liv i Basel. Om två veckor lämnar jag Sverige och reser mot nya äventyr. Detta är sista veckan på jobbet. Känns lite märkligt. Sista veckan i Sverige kommer jag behöva ägna åt flytt och flyttstädning. De vanliga oxveckorna och januari segheten försvinner i år då så mycket nytt stundar. Detta känns endast positivt.

7 comments:

Miss Marie said...

Ja, flytta är aldrig kul! Skönt att du har fått hjälp med det mesta, för det räcker o blir över det som är kvar! Härligt att bara ha en vecka kvar på jobbet, vad spännande det ska bli! :)

eastcoastmom said...

Så nu har du nedräkning till flytten, big time!, förstår jag!

Annika said...

OJ, oj...
Tänk att du åker så snart.
Vilken grej!
Spännande är bara förnamnet.
Mkt att göra för dig också, både med egen flytt och med uthyrningen av lgh och de möbler som tjejen ska låna etc...
Kramar!!!

Desiree said...

Marie, ja just att flytta hela sitt bohag från en plats till en annan är alltid skitjobbigt. Det kommer både räcka och bli över. Jag är iallafall innerligt glad över att vi gjorde ytterligare en rejäl utrensning då vi flyttade från Sjöstaden. Jag hoppas nu bara att allt går så smidigt som det bara kan. Det blir ju mitt jobb också när jag kommer ner till Basel att kavla upp ärmarna och se till att det blir ett trevligt hem av det hela. Men det ska bli kul också självklart.
Kram!

Annika, det är en del att pyssla med. Jag är glad att jag och C ändå börja i tid och tog tag i det hela redan under mellandagarna så att vi inte sparade allt till sista dagen. Då hade det blivit panik. Nu hann vid med en del . Hi hi C var livrädd för att jag skulle sortera bort några av alla hans verktygslådor så att de inte kom med. Men nu känner han sig trygg med att jag har koll på det som ska med. :-)
Kram!

Eastcoastmom, yes nu är det nedräkning big time. Julhelgen med sina två veckor flög förbi i ett nafs. De här sista två veckorna kommer nog också att flyga förbi i ett nafs.
Kramar!

mammaxtre said...

Åh, det är så jobbigt att flytta :-(

Stockholm är vacker om än väl grått ust nu.

Ha det gott

Jane said...

wow, tiden flyger ju! Tänk att det bär av så snart. Nä du, flytta är ingen hit, men man blir ju bättre med tiden..
Kram!

Anne-Marie said...

Stockholm ser ut litet som det gjort i Weed ett tag. Låga moln och dimmoln. Men Stockholm är helt klart vackrare än Weed. :)
Jag vet hur det är att flytta och hur "oredigt" allt är under ett tag. Det är inte lång tid kvar innan du åker nu. Kram!