Friday, January 18, 2013

Hejdå Sverige

 Jag hoppar över denna veckas fredagsgalleri som skulle handlat om assessoarer. Jag kör lite vinter bilder istället. Min sista dag i Sverige blev en strålande vacker vinterdag.

Vintern kom redan till första advent och sedan gjorde den ett kort uppehåll på  några dagar i slutet på december men sedan första veckan i januari är den tillbaka. Nu är det hur mycket snö som helst igen med höga snövallar och maxad kyla. Det är minus tio till femton grader på dagarna och minus femton till tjugo om nätterna. Midvintern håller ett järngrepp om Sverige. Även om det är riktigt kallt så blir man så glad av att se solen.

 Dessa bilder är tagna vid Viksjö golfbana. Mina föräldrar bor bara ett stenkast från golfbanan. Så fort snön kommer finns alltid gott om folk som passar på att åka längdskidor här. Just golfbanor verkar ha många av de bästa spåren om man vill åka längd i Stockholmstrakten. Jag är glad att jag fick chansen att åka en gång här under denna vinter. Längdskidorna är med packade ner till Schweiz och jag hoppas få åka mer längd där.

 En riktigt kall och klar vinterdag som denna är riktigt vackra. Tyvärr är det ju inte så många sådana här dagar totalt sett under vintern så man får passa på när de kommer.

 Älskar då solen lyser och får snön att gnistra och glittra vackert i solskenet.
Jepp gott folk då är det dags för mig att lämna Svedala för denna gången. Jag bor hos mina föräldrar här sista natten. Imorgon förmiddag sätter jag mig på planet mot Schweiz. C kommer och plockar up mig med bil i Zurich där jag landar på eftermiddagen. Därifrån är det ca en timme till Basel. Känns lite märkligt att det är dags att säga hejdå till detta kapitel. Vår vistelse i Sverige blev inte så långvarig som vi kanske trodde då vi lämnade Alabama. Men det är inget jag känner sorg eller vemod över. Att ta den här chansen vi har fått nu och prova på Schweiz och Europa känns helt rätt. Jag är innerligt lycklig över att vi fått denna chans. De 2.5 åren som det blev i Sverige efter USA har varit viktiga och otroligt lärorika på sitt sätt som jag inte heller hade velat vara utan. Många pusselbitar har fallit på plats. Jag uppskattar både Sverige och USA på sätt jag aldrig skulle gjort om vi inte hade flyttat tillbaka. Vad som händer och vart vi tar vägen så småningom vet vi inte och det känns ganska skönt att ta dagen och tiden som den kommer och se vad som händer. Det passar mig.

 
Vet inte riktigt när vi hörs nästa gång. Får se hur intensivt det blir med allt. Jag håller också på att snickra lite på en ny blogg (något som kommer ha ett namn som håller i längden vart jag än råkar flytta och befinna mig). Får se om jag skriver vidare lite här eller om jag kör direkt med nya bloggen. Hur som haver så kommer LÄNKEN TILL NYA BLOGGEN PUBLICERAS HÄR. Men nu bär det av för mig mot nya äventyr och sydligare bredgrader.

17 comments:

Miss Marie said...

Lycka till! Ska bli så spännande att få följa ditt nya liv i Basel! :) Ha en trevlig resa!!! Kram

Monica said...

Lycka till Desire med livet i Schweiz och trevlig resa! Skönt att den inte är så lång kanske. Och vackra vinterbilder har du på din näthinna när du lämnar Sverige, är väl de vackraste dagarna som varit denna vinter även om kylan är lite väl magstark. Du reser innan den blir värre som det utlovats:-). Hoppas du kan koppla av lite nu, är väldigt mycket praktiskt att tänka på vid flytt och särskilt till nytt land igen. Lycka till med språk och jobbsök och så får ni "boa" in er fint i ert hem:-)

Liz said...

Vilka vackra vinterbilder!!

Onskar dig en safe trip och att du kommer trivas i ert nya hemland! Da din man ju redan ar dar sa har du ju ett litet forsprang och allt inte behover kannas sa nytt och jobbigt utan ni kan nu njuta av att boa in er tillsammans i ert nya hem aven om mycket givetvis tar tid.

Jag ser fram emot att lasa om era aventyr har eller pa nya bloggen, och dina tankar om allt som har med Schweiz att gora, da det kanns som en del av mitt hjarta for alltid finns kvar i CH sa ska det bli roligt att folja dig och dina asikter och aven dina bilder och berattelser fran vart ni aker och vad ni besoker. Ser saaaa fram emot mycket foton och fa se igenkannande bilder av valbekanta platser.

Ta hand om dig och stor kram och lycka till med allt!!

Taina said...

Åh Desiree! Lycka till med allt nu! Vi "höres" i cybern vid ett senare tillfälle.

Kramar i massor från ett ganska kallt CT idag ;)

Millan said...

Hoppas resan går bra vännen!! Måste kännas väldigt speciellt så här sista kvällen 'hemma'. Stor kram

Anne said...

Massor massor av lycka till! Det ska bli så spännande att följa dig och ditt "nya liv"!! Det kommer gå bra detta, det kommer att BLI bra. Alla erfarenheter du samlat på dig under årens lopp kommer hjälpa dig i Basel.
KRAMAR i massor

Annika said...

Å Desiree!!!
ALL lycka!!!
ALL LYCKA!!
OCh jag längtar galet mkt tills du skriver ditt första inlägg på nya bloggen.
Jag har lagt till Basel på min väderapp på min ajfån så att jag kan hålla koll på dig :-)
Tänker på dig. Önskar er all lycka och glädje i Schweiz!!!!
KRAMAR!!!

Lotta i USA said...

My dearest Desiree, I wish you all the best! What a journey this has been. Now you are off to a new chapter with your beloved C.

It will be fantastic!

I am so greatful for having you in my life.

I will be thinking of you!!

Safe flight

Lotta

Suzesan said...

Åhhhh way to go!*gör vågen*

Lycka till Desiree. Vilket äventyr.

Ja och där -tröt- mina ord. Spännande med Schweiz. Det kommer bli bra.

Gillade ostboken du hade bild på. Oj jag fick nästan lite fjärilar i magen när jag läste att du är på G.

Kram
/Susanne

Lisa said...

Lycka till med allt!!! Viel Glück! Ska bli spännande att följa ditt liv i Basel.
Kramar, Lisa

eastcoastmom said...

Vintersverige när det är som vackrast, vilken avskedspresent! Du får döpa bloggen till Sweet Home Whereever, eller nåt...
Kramar

Saltistjejen said...

Å Desiree, jag blir lite tårögd när jag läser här. Så STORT på något vis. och fint att du delar med dig till oss via bloggen. Nu hoppas jag att er tid i Schweiz kommer att bli riktigt fin oavsett hur lång den blir!!!! Det ska bli spännande att få följa dig i ert nya land!
KRAM!

Christina said...

Underbara bilder!! Ett fint avsked till Sverige! Stort lycka till nu! Ska bli så spännande att följa er i Basel! Stor kram!

åsa i memphis said...

Lycka till Desiree och hoppas att du och C får det toppen i Schweitz (jag kan aldrig stava landsnamnet...) Låter som ett nytt kapitel och jag hoppas att det blir minst lika bra som USA och Sverige igen, det är ju spännande!

Stor kram och lycka till!!

Desiree said...

Tack allihop, söta fina blogvänner blir alldeles varm i hjärtat och tårögd av att läsa era hälsningar. You are the best!
Kramar
Desiree

Anonymous said...

Lycka till på nya äventyret! Det skall bli så spännande att följa dig - du inspirerar!=)

Anonymous said...

constantly i used to read smaller articles or reviews which as well clear their motive, and that
is also happening with this article which I am reading now.
Take a look at my weblog http://propertyinturkeyforsale.net/property-antalya