Friday, January 4, 2013

Galleri Fredag

Fredagsgalleriet hänger jag med på även 2013 och första temat för året handlar om Förväntningar på 2013. Värdinna för januari månad är Penny.


 Januari, årets första månad. Nystart med blanka sidor i sin kalender att fylla. Nystart blir det verkligen för oss detta året. Det blir nytt utlandsäventyr med mycket nytt. Ja allt kommer i princip bli nytt. Nytt land, ny stad, nytt språk för mig, nytt vardagsliv, nya bekantskaper och förhoppningsvis också vänner liksom många nya upptäckter. Jag känner stor inspiration och nyfikenhet för 2013.


Det känns pirrigt och förväntasfullt. Nog har jag fjärilar i magen men jag är så otroligt lycklig över att vi fått denna chansen och denna möjlighet att få prova på ett nytt äventyr som detta. Jag har ingen aning om vad som väntar men jag glädje och entusiasm nu när jag kastar mig ut mot nya äventyr. Jag lär säkert stöta på många svårigheter och frustrationsmoment men livsäventyr som detta är just det som berikar och gör att man utvecklas som allra mest. Man får nya referensramar, man lär sig så otroligt mycket nytt. Jag har fått chansen att leva det liv jag verkligen vill leva och är otroligt tacksam över allt jag fått hittills. Jag hoppas att kommande året blir bra på alla sätt. Ser fram emot många nya äventyr och att få prova på mycket nytt. Att nyfiket få upptäcka, glädjas och förundras. Vana ger trygghet men upptäckter sporrar och fyller med ny energi. Världen är magisk och fantastisk på så många sätt och allt finns därute  och bara väntar på att upptäckas.Det lär bli många nya utmaningar och upptäckter som väntar på oss.Några av mina förhoppningar för 2013:

Att vi båda ska trivas i Basel.
Att jag lyckas lära mig mer Tyska så att jag kan kommunicera lite med min omgivning.
Att jag ska hitta ett jobb jag trivs med i Basel.
Att vi ska få tillfälle att resa runt en hel del och se mycket av både Schweiz och av Europa.
Att få njuta av skidåkning i Alperna.
Att vi får många som vill komma och hälsa på oss och att vi får njuta av Europa tillsammans.
Att få fortsätta vara frisk och kry och må bra mentalt och fysiskt.
Att få fortsätta glädjas och njuta av livet.
Att lyckas skapa ett fint och hemtrevlig hem i Basel.
Att vi lyckas hitta nytt umgänge och några nya vänner i Basel.
Att året blir ett bra år, ett gott år, ett lyckligt år.

11 comments:

Anonymous said...

Jag hoppas alla dina förväntningar slår in! Så härligt för er att komma ut i världen igen!=) Det skall bli roligt att följa ert äventyr! Min bror och hans familj flyttade till Frankrike utan att kunna franska, de blev kvar i tre år innan flyttlasset gick vidare till USA. De trivdes så himla bra och språket gick över förväntan och vänner fick de utan problem. Kan inte tro annat än att det kommer att bli lika bra för er.=)

Saltistjejen said...

Undebara bilder Desiree! och som sagt detta kommer bli ett stort och spännande år för er!!! :-)
KRAM!

Desiree said...

Myhran, tack så mycket. Vad roligt för din bror att de trivdes bra i Frankrike och nu får chansen att prova på USA. Jag blir både glad och känner större tilltro till att året kommer bli riktigt bra av att läsa din hälsning. Tack igen.
Trevlig helg.

Saltis, tack. Ja det lär absolut bli spännande. Massor med skoj men också en del frustrationsmoment får man vara beredd på. Men förhoppningvis blir det bra med det mesta.
Kram!

Annika said...

JAAAA!!!
Snacka om att du vill att de förväntningarna ska infrias!!!
När är det ni flyttar ner "för gott"?
Vilket år du har framför dig!! SÅ spännande.
Det ska bli jättekul att följa din nya blogg!!
KRAM!!

Miss Marie said...

Vilka härliga önskningar inför det nya året! Hoppas de slår in för er!

Anne said...

Jag har en så positiv och trygg känsla inom mig att du kommer trivas bra i Basel. Att ni båda kommer att landa fin-fint där.
Alla dina erfarenheter du fick från Alabama, både positiva och mindre positiva, kommer du ha nytta av i Basel. Och, är jag säker på, hjälpa dig att snabbare komma till rätt och börja trivas.
Samtidigt, som du säger, det är bra vara förberedd på både motgångar och lite kämpigt, men jag tror det kommer gå mycket smidigare och snabbare trivas denna gång.
Mentalt tror jag också (som du och jag pratat om tidigare) att det gör mycket att faktiskt vara i Europa, ha den närheten hem.
KRAM

Lotta said...

Jag tror ert år kommer bli precis så! Fullt med härligheter. Helt säker!


kram!
Lotta

Lotta said...

Jag tror ert år kommer bli precis så! Fullt med härligheter. Helt säker!


kram!
Lotta

Desiree said...

Annika, jag hoppas på att en hel del av detta kan infrias. Jag flyttar ner för gott här någon gång 17-18 januari. Inte alls långt kvar.
Kram!

Marie, tack så mycket. Det hoppas jag också på.
Kram!

Anne, ja det är aboslut så som du säger. Jag tror att vi gjorde en hel del viktiga erfarenheter från USA flytten. Denna gång är man förhoppningsvis mer beredd på att det kommer temporära motgångar men att det sedan löser sig. Man inser att man måste ha en stor portion tålamod och ge saker och ting sin tid.
Jag tror också att detta kan komma att bli riktigt bra.
Kramar!

Lotta,tack. Hos mig vilar också gott hopp.
Kram!

Christina said...

Ja ni har ett fantastiskt spännande år framför er! Hoppas alla dina förväntningar slår in och mer därtill!! Du är en fantastisk inspiration för mig med! Ni vågar!
All lycka i det nya året önskar jag er!
Stor kram!

Anna, Fair and True said...

Oj ja, det här var ju ett perfekt tema för dig med ett sådant spännande år framför dig!